زیتون- وزیر کشور ایران با اعلام این خبر که پنج بار برای موضوع تأیید صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس به دفتر رهبر جمهوری اسلامی رفته، تأکید کرد که با وجود تأیید صلاحیت یک هزار و ۵۰۰ نامزد در مرحله رسیدگی به شکایتها، هنوز رقابتهای انتخاباتی «همسطح و هموزن نیست».
ایسنا خبر داد که عبدالرضا رحمانی فضلی، روز یکشنبه ۲۵ بهمن، با اشاره به جلسات «متعدد» خود با احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، گفت :«توصیهها و ارجاعات متعددی از سوی دفتر رهبر جمهوری اسلامی به شورای نگهبان انجام شد که «نقش مؤثری» در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات داشت.» رحمانی فضلی همچنین خبر داد که «پنج جلسه» به دفتر رهبر جمهوری اسلامی رفته و این دفتر نیز «افرادی را به شورای نگهبان فرستاده تا دیدگاههای وزارت کشور را آنجا مطرح کنند». وی همچنین با اشاره به مکاتبات خود با «مسئولان نظام» گفت که «نتیجه همه این تلاشها» تأیید صلاحیت یک هزار و ۵۰۰ نامزد انتخابات در مرحله رسیدگی به شکایتها در شورای نگهبان بود.
به گفته وزیر کشور، با تأیید صلاحیت این نامزدها، امکان رقابت «در تمام حوزههای انتخابیه» وجود دارد «اما رقابتها همسطح و هموزن نیست».
پیش از این علی پورعلی مطلق، دبیر ستاد انتخابات کشور، قبل از رسیدگی شورای نگهبان به شکایت نامزدهای رد صلاحیت شده از سوی هیئتهای نظارت گفته بود که اگر تعداد زیادی از کاندیداهای رد صلاحیتشده تأیید نشوند، در برخی از حوزههای انتخابیه «رقابت و مشارکتی وجود نخواهد داشت».
پس از رسیدگی شورای نگهبان به اعتراض نامزدهای رد صلاحیت شده نیز برخی چهرههای اصلاحطلب از جمله محمدرضا عارف، رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان، اعلام کردند که تعدادی از کاندیداهای اصلاحطلب پس از رایزنیها تأیید صلاحیت شدهاند، اما رایزنیها «برای تأیید صلاحیت چهرههای شاخص اصلاحات موفق نبود».
در همین حال اشرف بروجردی، رئیس مجمع زنان اصلاحطلب، گفته که رایزنیهای حسن روحانی، رئیسجمهور، برای تأیید صلاحیت ۲۷۰ نامزد ردصلاحیت شده بینتیجه بوده است.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…