زیتون– رییس جمهوری ایران از قوه قضائیه، شورای عالی امنیت ملی و سایر نهادهای ذیربط خواست تا موضوع باقی ماندن اموال ایران در آمریکا را پیگیری کنند.
حسن روحانی امروز در جلسه مشترک هیئت دولت و استانداران ایران گفت: «در بین سال های ۸۶ تا ۸۷ و در حدود ۱۰ ماه فرصت طلایی که در اختیارمان قرار داشت، که میتوانستیم همه پول خود را از دسترس آمریکایی ها خارج کنیم اما در این زمینه اهمال صورت گرفته» است.
مقامات قضایی آمریکا در سال ۸۸، یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از پول بانک مرکزی را توقیف کردند و در بهمن سال ۹۱ با رأی دادگاه، این مبلغ را در تصرف خود درآوردند.
پیش از این کارگروه ویژه دولت ایران که با هدف بررسی ابعاد توقیف داراییهای بانک مرکزی ایران در آمریکا تشکیل شده است، در بیانیهای اعلام کرده بود علیرغم هشدارهای داده شده، دولت وقت «در فاصله زمانی پاییز ۱۳۸۶ تا خرداد ۱۳۸۷ “اقدام موثری برای خارج کردن اموال ملت ایران از دسترس نظام مالی و قضایی آمریکا که غیرقابل اعتماد بودن آن به اثبات رسیده بود، به عمل نیامده است.»
بر اساس این بیانیه، اموال توقیف شده ایران، اوراق قرضه خریداری شده بانک مرکزی نزد یک شرکت امین اوراق قرضه در کشور لوکزامبورگ بوده است. این بخش از سپرده گذاری ایران، از سوی این شرکت در یک بانک آمریکایی در نیویورک نگهداری میشده است.
رییس هیئت دولت وقت، محمود احمدی نژاد اما با رد «بیاحتیاطی» و مسئولیت داشتن دولت قبل در این مسئله، دولت حسن روحانی را متهم کرده است که با «ضعیف نشان دادن ملت ایران در عرصه بینالمللی» زمینه را برای جری شدن آمریکا و مصادره داراییهای ایران فراهم کرده است. او در این رابطه نامه این نیز به باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا نوشت و خواستار عودت یافتن اموالی شد که در دوران ریاست خودش بر هیئت دولت در آمریکا سرمایه گذاری شده بود.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…