زیتون– داوطلبان کنکور سراسری، امسال در دفترچه های انتخاب رشته، امکان انتخاب رشته های زبان و ادبیات کردی و زبان و ادبیات ترکی را پیدا کردند؛ تا پس از سه سال یکی از وعده های حسن روحانی در مورد حقوق اقوام تحقق یابد.
کیومرث توکل، مشاور عالی سازمان سنجش امروز ضمن تایید این خبر اعلام کرد که ظرفیت این دو رشته، هرکدام ۴۰ نفر است.
هنوز مشخص نیست کدام دانشگاهها در رشته زبان و ادبیات ترکی آذری پذیرش دانشجو خواهند داشت، اما ایرنا سخنان نماینده گرمی و مغان در مجلس دهم را بازتاب داده که در آن تأکید شده «باید دانشگاههایی که در رشتههای تحصیلی ترکی آذری و کردی دانشجو میپذیرند؛ در استانهایی باشند که زبان مادری آنان است».
حسن روحانی پنجم مرداد ماه سال گذشته، در پایان سفر خود به استان کردستان، اعلام کرد که تدریس زبان و ادبیات کردی از مهر ماه امسال در قالب ایجاد کرسی مربوطه در دانشگاههای استان کردستان آغاز میشود.
مجوز ایجاد این رشته از ابتدای دهه ۸۰ در وزارت علوم به تصویب رسید، اما «مجوز اجرای آن» در سالهای اخیر، «بنا به دلایلی» به تصویب وزارت علوم نرسیده بود.
پیشتر علی یونسی، دستیار ویژه حسن روحانی در امور اقوام و اقلیتها گفته بود که دو زبان محلی کردی و ترکی در مناطقی که زبان اصلی مردم محلی هستند در مدارس به دانشآموزان آموزش داده خواهد شد.
بر اساس اصل ۱۵ قانون اساسی ایران، «زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانههای گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.»
حسن روحانی در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، در بیانیهای ۱۰ مادهای بر رعایت حقوق اقوام، ادیان و مذاهب در ایران تأکید و وعدههایی را در این زمینه مطرح کرده بود، و تدریس زبان مادری اقوام به طور رسمی در مدارس و دانشگاهها از جمله این وعدهها بود.
هر چند هنوز «حق آموزش به زبان مادری» برای اقوام غیر فارس زبان ایرانی مقوله ای تحقق نیافته است.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…