زیتون- یک عضو کارگروه فیلترینگ «کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه فضای مجازی» ایران میگوید اگر شبکه پیامرسانی تلگرام سِرورش را به ایران منتقل نکند، در رقابت با شبکههای اجتماعی دیگر حذف میشود.
این کمیته و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران تاکنون بارها سیستم پیامرسانی تلگرام را تهدید کرده بودند که باید «خطوط قرمز» آنها را رعایت کند، در غیر اینصورت مسدود میشود.
«فارس»، سخنان محمدرضا آقا میری، از اعضای کارگروه فیلترینگ «کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» را منتشر کردهاست.
او در پاسخ به پرسش این خبرگزاری که پرسیده «آیا در رأی کارگروه فیلترینگ برای فیلتر نشدن تلگرام، این شبکه ملزم شده سرور خود را به ایران منتقل کند؟»، پاسخ دادهاست «اگر تلگرام سرور خود را به ایران نیاورد در رقابت با شبکههای اجتماعی دیگر حذف خواهد شد.»
وی اضافه کرده که شبکه تلگرام اکنون عمدهترین شبکه اجتماعی در ایران است و عمدهترین مشکل هم با همین شبکه است و اعضای کارگروه فیلترینگ تأکید دارند که همه شبکههای خارجی باید قوانین کشور را اجرا کنند. محمدرضا آقامیری سپس تهدید کردهاست: «تلگرام حتماً باید به خواستههای ما تمکین کند، در غیر این صورت مسدود نخواهد شد، اما گرفتار سرنوشت شبکههای اجتماعی قبلی خواهد شد که هم فیلتر نشدند و هم حذف شدند.» این عضو کارگروه فیلترینگ تأکید کرده که «تاکنون تلگرام تا حدی به درخواستهای ایران توجه کرده که امیدواریم این توجه بیشتر شود.» وایبر، واتساپ و اینستاگرام، پیش از تلگرام از شبکههای پرطرفدار در ایران بودهاند که وزارت ارتباطات دولت حسن روحانی اعلام کرده که خواستار مسدود شدن این شبکههای اجتماعی نیست، بلکه سیاست «فیلترینگ هوشمند» را در مورد آنها اجرا میکند. در همین حال، کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و محمود واعظی، وزیر ارتباطات ایران در ماههای گذشته بارها تلگرام را تهدید کردهاند که اگر «خطوط قرمز نظام» را رعایت نکند، مسدود میشود. طی همین ماهها دسترسی به این شبکه پیامرسانی در تلفنهای همراه ایران چند بار با اختلال روبهرو شده، اما آقای واعظی، مسدود شدن یا «فیلترینگ» شبکه تلگرام را تکذیب کردهاست. او در عین حال در ۲۳ دی ماه گفت که پیامرسان تلگرام اعلام کرده «هر کانالی» را که از سوی این وزارتخانه درخواست شود، «مسدود» میکند. وی تأکید کرد که «تاکنون نیز چندین فهرست از کانالهای نامناسب که فعالیت مغایر با قوانین جمهوری اسلامی ایران داشته و از سوی وزارتخانه به شرکت تلگرام ارسال شده، مسدود شدهاند»؛ موضوعی که پاول دورف، مدیر تلگرام، آن را تکذیب کرد. او در ۲۶ دی ماه گفت تنها «خط قرمز» این کانال ارتباطی، مقررات و ضوابط استفاده کاربران از تلگرام است، که توسط خود این شرکت اعلام شده است. شبکه تلگرام همچنین حذف کانالهای برخی کاربران ایرانی را به درخواست مقامهای ایران و تکذیب و اعلام کرد که صاحبان این کانالها «به احتمال زیاد هک شدهاند». اما دربارهٔ فیلرینگ تلگرام هم در دیماه امسال در کارگروه کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رأیگیری شد که رأی نیاورد. با این حال، عبدالصمد خرمآبادی، دبیر این کمیته در ۱۵ دی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم ضمن اعلام این خبر، گفت «با وجود این تصمیم، قوه قضائیه میتواند در صورت لزوم و زیر پا گذاشتن قوانین جمهوری اسلامی ایران، به صورت مستقیم و راساً این شبکه یا هر شبکه اجتماعی دیگری را مسدود کند.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…