زیتون– پس از امام جمعه مشهد، امام جمعه چند شهر دیگر هم بهنوعی خواستار برگزارنشدن یا محدودیت در برگزاری کنسرتهای موسیقی در شهرهای خود شدهاند.
علمالهدی، امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، خواسته بود به این شهر مذهبی مستقل از دیگر نقاط کشور در حوزه فرهنگی نگاه شود. او گفته بود: «کنسرت میخواهی، از مشهد برو.»
نایب رییس مجلس اما با اشاره به فدرالینبودن شیوه اداره کشور، از درخواست امام جمعه مشهد انتقاد کرده بود. علی مطهری همچنین از لزوم ورودنکردن ائمه جمعه به حوزههای اجرائی سخن گفتهاند.
اعلام نظر در مورد برگزاری کنسرت ها اما محدود به علم الهدی نماند. سایت ستاد برگزاری نماز جمعه، خطبه های این هفته شش امام جمعه را در اعتراض به برگزاری کنسرت در شهرهایشان منتشر کرد.
محمود حسینی، امام جمعه سیرجان، هم با انتقاد از اجرای کنسرتهای مستمر در سیرجان گفت: «عده زیادی از مردم با مراجعه به ما خواستار توقف کنسرتها هستند و شما قضاوت کنید حالا که دهه کرامت و میلاد امام رضاست، آیا شهر باید تبلیغات کنسرتی داشته باشد یا تبلیغات امامرضایی؟»
او از وزارت ارشاد هم انتقاد کرد و گفت: «نباید صدور مجوز اجرای کنسرت بر عهده این وزارت باشد و این کار مراجع تقلید است که مخالف برگزاری کنسرتهای مختلط و گناهآلود هستند؛ بنابراین من از همین تریبون اعلام میکنم کنسرت و اجرای آن کار فرهنگی نیست و حرف دل مردم این شهرستان این است که ما اینگونه کنسرت نمیخواهیم و مخالف اجرای آن به این سبک بیبرنامه هستیم». حسن رمضانپور خطیب جمعه خواف نیز گفت: «نیاز امروز جامعه اسلامی ما برگزاری کنسرت نیست که برخی برای جلوگیری از برگزاری آن در مشهد مقدس جوسازی میکنند.»
سیدمهدی قریشی امام جمعه ارومیه هم با بیان اینکه محافل مختلطی که برگزار میشود و امنیت چنین محافلی توسط مسئولان ایجاد میشود، کار شایستهای نیست، افزود: «تنها توجه به مسئله امنیت درست نیست و باید از محتوای برنامهها بهخوبی خبر داشت و در راستای ایجاد فضای معنوی در مراسمها گام برداشت. مسئولان باید حس معنویت را بین اعضای جامعه روان کنند و از ایجاد بوالهوسی و شهوترانی دوری کنند زیرا هر اقدامی شود، هم خود اعمال از فرد و هم اثرات آن از فرد در نامه عمل وی ثبت میشود و در نهایت در روز قیامت باید پاسخگوی خداوند متعال باشد.»
رضاسالاری امامجمعه عنبرآباد هم خطاب به مسئولان گفت: «هشدار من در رابطه با فرهنگ اسلامی این است که متوجه باشید در رابطه با فرهنگ آب رفته از جوی را نمیشود برگرداند. انقلاب اسلامی ما را از فکر فرهنگفروشی درآورد، حال چرا امروز دغدغه برخی از مسئولان نظام اسلامی برگزاری کنسرت شده و آیا برگزارکردن کنسرت یا رویآوردن جوانان ما به اعتیاد مشکل اصلی ماست». امام جمعه رامسر هم در خطبههای نماز جمعه این شهرستان با اشاره به برگزاری جشن هفته فرهنگی رامسر و کنسرتها گفت: «نباید در برگزاری جشنها و کنسرتها افراط صورت گیرد». حجتالاسلام موسوی افزود: «هفته فرهنگی رامسر یکی از برنامههای جدیدی است که به صورت متوالی برگزار میشود و برای معرفی فرهنگ مردم، آداب و رسوم و فرهنگ رامسر مؤثر است نه برای بیان ظرفیتها، زیرا رامسر در جهان دارای آوازه است». پیش از این نیز امام جمعه تنکابن نسبت به برگزاری پیدرپی کنسرتها در این شهرستان هشدار داده بود.
در این میان تنها اسدالله ایمانی، نماینده ولیفقیه در فارس اما در خطبههای نماز جمعه این هفته شیراز با بیان اینکه وزیر ارشاد گفته است که برگزاری کنسرتهای موسیقی در مشهد بهخاطر احترام به امام رضا، هشتیمین پیشوای شیعیان انجام نمیشود، گفت: «از آقای وزیر ارشاد سؤال میکنم که اگر برگزاری کنسرت حلال است و جایز و بیضرر، چرا خدمت امام رضا(ع) برگزار نمیشود؟ اگر حرام است و ضرر دارد، پس برای همه مسلمانان مضر است و حرام. حرام را توسعه ندهید و گناه را تشویق نکنید.»
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…