ایران اوباما را غافلگیر و ناامید کرده است

کارشناسان و دست‌اندرکاران تصمیم‌گیری‌های سیاسی در واشنگتن می‌گویند که استفاده جنگنده‌های روسی از پایگاه‌های نظامی ایران برای ضربه زدن به کسانی که در حال مبارزه با نظام سوریه هستند، دولت آمریکا را کاملا غافلگیر کرد. با این حال، اقدام ایران و روسیه تاثیری در عملیات نظامی ـ سیاسی جاری در منطقه به رهبری آمریکا نخواهد گذاشت، هر چند که پیام روشنی برای واشنگتن داشت.

تحرک جدید روسیه و ایران به روشنی تاکید دارد که محور و ائتلافی ثابت‌قدم و مشخص بین ایران، روسیه و نظام بشار اسد ایجاد شده است. منابع آگاه می‌گویند دولت آمریکا و شخص باراک اوباما از این‌که ایران علنا وارد این ائتلاف شده و پایگاه‌های نظامی خود را در اختیار روسیه قرار داده، شگفت‌زده و در عین حال ناامید شده است.

دولت‌مردان در واشنگتن به خصوص حامیان اوباما معتقدند که دخالت نظامی روسیه در سوریه اگر بشار اسد برکنار نشود ـ که تاکنون نشده ـ دستاوردی برای مسکو نخواهد داشت. حتی با پس گرفتن برخی شهرها و مناطق در سوریه و تخریب گسترده و تقریبا کاملی که ایجاد شده، باز هم نظر آمریکا تغییر نمی‌کند و مقابله آمریکا با تمام این احوال هنوز ادامه دارد، حتی اگر متحدان واشنگتن معتقد باشند که تحرکات آمریکا کافی نیست.

سوال اصلی این است که هیلاری کلینتون در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا چه خواهد کرد؟ بررسی موضعگیری‌های رسانه‌ای کلینتون رویکرد دولت احتمالی او را به خوبی نشان می‌دهد.

منابع آگاه آمریکایی می‌گویند، هیلاری کلینتون بعد از پیروزی احتمالی در انتخابات ریاست جمهوری، نیروهای نظامی بیشتری را برای کمک به دوستان کرد آمریکا و متحدان این کشور در منطقه ارسال می‌کند و اگر نیاز به چتر حمایت هوایی نیز داشته باشند، کلینتون آن را فراهم خواهد کرد.

کردها و متحدان آمریکا فعالیت بسیار مثبتی دارند و دست به هر کاری می‌زنند که از شرایط موصل و محیط پیرامونی آن برای شروع عملیاتی گسترده علیه داعش اطلاع یابند. باور عمومی این است که واشنگتن تمایل و اراده کرده تا کردها موصل را آزاد کنند، نه این‌که موصل توسط دولت و ارتش عراق و حشد الشعبی آزاد شود که وابسته به ایران است.

نگاه‌ها به عملکرد ایران و عراق در ماه‌های پیش رو دوخته شده. اگر آمریکا به این نتیجه برسد که از چتر حمایتی هوایی را از پایگاه‌ها خود در کردستان تامین کند به مثابه این است که از تهران و بغداد قطع امید کرده است.

دولتمردان آمریکایی معتقدند که اتحاد تهران و مسکو با هدف نگاه داشتن بشار اسد و حکومتش در سوریه است؛ زیرا با سقوط اسد، متحمل خسارت زیادی خواهند شد. بزرگ‌ترین بازنده سقوط اسد، حزب‌الله لبنان است که مهم‌ترین پشتیبان خود را از دست داده و نقش‌اش در سوریه، لبنان و به شکل کلی منطقه، بسیار ضعیف‌تر خواهد شد.

به گفته‌ی منابع آگاه در واشنگتن، باراک اوباما که ریاست‌جمهوری‌اش در شرف پایان است، به سیاست خود در قبال سوریه و به شکل کلی منطقه ادامه خواهد داد. اوباما و بسیاری از حامیانش باور دارند که آمریکا دستاوردهایی در منطقه داشته و در حال پیشرفت است. با این حال اگر هیلاری کلینتون در انتخابات آتی پیروز شود، سیاست‌های واشنگتن تغییر خواهد کرد. آمریکای کلینتون بر خلاف اوباما، سیاستی مبنی بر دخالت بیشتر و موثرتر در سوریه و دیگر نقاط منطقه در پیش خواهد گرفت؛ سیاستی که فعال‌تر،‌ پر قدرت‌تر و چه بسا خشن‌تر باشد. ابزار اجرای این سیاست جدید هم چیزی جز شکست پوتین در جذب اپوزیسیون سوریه نیست. چیزی که مشخص است این‌که، هیچ‌کدام از اطرافیان کلینتون با بقای بشار اسد و گروهش در حکومت سوریه موافق نیست.

 

توضیح: این مطلب  به سفارش «زیتون» ترجمه شده است.

لینک مطلب اصلی: http://newspaper.annahar.com/article/452004-%D8%A5%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%81%D8%A7%D8%AC%D8%A3%D8%AA-%D8%A3%D9%88%D8%A8%D8%A7%D9%85%D8%A7-%D9%88%D8%A3%D8%B5%D8%A7%D8%A8%D8%AA%D9%87-%D8%A8%D8%AE%D9%8A%D8%A8%D8%A9

 

Recent Posts

به همه ی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید

در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور

۱۴ آذر ۱۴۰۳

آرزوزدگی در تحلیل سیاست خارجی

رسانه‌های گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

سلوک انحصاری، سلوک همه‌گانی

نقدی بر کتاب «روایت سروش از سهراب »

۱۴ آذر ۱۴۰۳

مروری بر زندگی سیاسی طاهر احمدزاده

زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…

۰۹ آذر ۱۴۰۳