زیتون- نایبرییس مجلس شورای اسلامی در نامهای خطاب به مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری در واکنش به اظهاراتش درباره اعدامهای سال ۶۷، او را به «پاسخ ندادن و توضیح واضحات» متهم کرد.
علی مطهری پیشتر نیز از وزیر دادگستری خواسته بود بعنوان نماینده وزارت اطلاعات توضیح دهد که نحوه اجرای حکم آیتالله خمینی درباره اعدامهای سال ۶۷ چگونه بوده است. مصطفی پورمحمدی همچنین در سال ۶۷ از اعضای هیاتی بود که به دستور آیتالله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی درباره اعدام زندانیان سیاسی و عقیدتی در تابستان ۶۷ تصمیم گرفتند.
مصطفی پور محمدی دو روز پیش در اظهاراتی در همدان که توسط خبرگزاری ایسنا منتشر شد، به مسائل مطرح شده در فایل صوتی آیت الله منتظری درباره اعدام های دهه۶۰ واکنش نشان داده بود.
به گفته او «منافقان تبهکار روزگار هستند و امروز نمونه روشن آنها داعشیها هستند که در قساوت و خونریزی به صغیر و کبیر رحم نکردند به طوری که همه افراد در ترس قساوت آنها بودند.» وزیر دادگستری در ادامه آن سخنرانی افزود که «برخی دنبال تطهیر دشمنان خونآشام این ملت هستند در حالی که این افراد چیزی جزء خیانت و خباثت و رذالت در پرونده خود ندارند.»
علی مطهری به سخنان پور محمدی با انتشار نامه ای سرگشاده واکنش نشان داد:
«جناب حجتالاسلام آقای پورمحمدی دامت برکاته
وزیر محترم دادگستری
با اهداء سلام، به عرض میرساند در صحبت خود در ارتباط با انتشار فایل صوتی مرحوم آیتالله منتظری، فرمودهاید: «برخی دنبال تطهیر دشمنان خونآشام این ملت هستند که در قساوت و خونریزی به صغیر و کبیر رحم نکردند به طوری که همه افراد در ترس قساوت آنها بودند.»
متأسفانه این، مشکل کشور ماست که مسئولان به جای توضیح یک مسئله و پاسخ به سؤالی که برای برخی اذهان ایجاد شده است به مغالطه میپردازند و از عواطف انسانی و دینی و انقلابی مردم بهرهبرداری میکنند و هیچ گاه به سؤال مورد نظر پاسخ نمیدهند. در موضوع فایل صوتی مذکور همه مسئولانی که پاسخ دادند صرفا به جنایتکاری منافقین از یک سو و عظمت شخصیت امام خمینی(ره) از سوی دیگر پرداختند و هیچ پاسخی به سؤال ندادند و در واقع توضیح واضحات دادند.
انحرافات فکری و جنایات بزرگ منافقین بر همه روشن است و گروه فرقان هم که شخصیتی به عظمت آیتالله مطهری را به شهادت رساند شاخهای از منافقین بود. این امر محل بحث نیست. محل بحث این است که با توجه به این که از نظر اسلام و در حکومت اسلامی حتی به چنین جانیانی و طرفداران آنها نیز نباید ظلم شود آیا شایعاتی که درباره اتفاق سال ۶۷ درباره نحوه اجرای حکم امام(ره) گفته میشود صحت دارد یا خیر؟ جناب عالی که همراه آقایان رئیسی، نیّری و رازینی در متن این قضیه بودید باید ضمن توضیح ماجرا، یا میفرمودید این شایعات به هیچ وجه صحت ندارد و یا میفرمودید ممکن است قصورهایی هم صورت گرفته باشد که در صورت اثبات از خانوادههای آنها عذرخواهی و جبران خسارت خواهد شد.
این روش برخلاف تفکر رایج که کتمان خطاهای احتمالی را موجب تقویت نظام میداند و بلکه نوعی عصمت برای جمهوری اسلامی قائل است، موجب جلب اعتماد بیشتر مردم و استحکام افزونتر نظام اسلامی است.
از خدای متعال توفیق الهی روزافزون جنابعالی را مسئلت میکنم.
با تقدیم احترام
علی مطهری»
فایل صوتی گفتگوی آیتالله منتظری با نیری (حاکم شرع)، اشراقی (دادستان)، رئیسی (معاون دادستان) و پورمحمدی (نماینده اطلاعات در اوین) داشتند در روزهای گذشته برای نخستین بار توسط سایت رسمی و تلگرام «آیتالله منتظری» منتشر شده و پسازآن توسط رسانههای متعددی «بازنشر» شد.
محتویات فایل صوتی پیش از این در خاطرات آیتالله منتظری نیز منتشر شده بود.
تا کنون نه فقط پورمحمدی که دیگر حاضران زنده در این ملاقات و مسئولان جمهوری اسلامی به جای پاسخگویی به مسائل مطرح شده در این فایل صوتی، به نقد رویکرد های مجاهدین در سالهای اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداختند. از جمله ری شهری حاکم شرع دادگاههای انقلاب اسلامی، دادگاه انقلاب ارتش، وزیر اطلاعات بین سالهای ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۸.
او که امروز تولیت شاه عبدالعظیم، یکی از شخصیت های مقدس برای شیعیان است، در نماز جمعه انتشار نوار اخیر در سایت رسمی آیت الله منتظری را بیانگر این دانست که «هنوز در این بیتی که با امام خمینی (ره) درافتاد و بنیانگذار انقلاب تقاضای مرگ خودش را از خدای متعال نمود، هنوز کسانی هستند که به منافقین کمک می کنند.»
او نیز گردانندگان سایت آیت الله منتظری را محکوم کرد به اینکه «اگر این دفتر با جریان منافقین ارتباط ندارد و نفوذی های منافقین در این دفتر رسوخ نکرده اند چرا در شرایطی که نفاق با وهابیت کودک کش هم پیمان شده است برای ضربه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی مطالبی که سال ۶۷ ضبط شده را در فضای کنونی منتشر می کنند.»
احمدمنتظری، فرزند آیت الله منتظری و مسئول بیت او پیشتر در گفتگو با «زیتون» پاسخ این پرسش را داده بود. میگویند همراهی با – به قول آنها – «منافقین» است؛ زمانی که عربستان سعودی با آنها متحد شدند. او در پاسخ به این سوال «اولا اتحاد این دو به دلیل حمله بعضی افراد به سفارت عربستان است که متاسفانه هنوز مجازات نشدهاند و باز هم متاسفانه این حمله به اسم نظام نوشته شد. اگر اینها مجازات میشدند، نظام میتوانست حساب خود را جدا کند، اما این کار را نکردند. اتحاد این دو به دلیل آن اتفاق بوده و کاری به ما ندارد.»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…