زیتون-نازنین نامدار:پس از نزدیک به سه هفته از انتشار فایل صوتی سخنان آیتالله منتظری درباره اعدامهای سال ٬۶۷ هنوز واکنشها به این سخنان ادامه دارد. مجلس خبرگان رهبری در بیانیهای که صبح روز یکشنبه( ۷ شهریور ) روی وبسایت خود قرار داد از اعدامها دفاع کرده و حکم آیتالله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی در این باره را درست و دوراندیشانه خوانده است.
تکرار یک ادعا
سایر مقامها نیز استراتژی یکسانی را در قبال این فایل نشان داده و سعی کردهاند که انتشار این فایل را به تحرکهای تازه مجاهدین خلق نسبت دهند و حتی ارتباط عربستان با مجاهدین را به میان بکشند. ادعای نفوذ دشمن در بیت آیتالله منتظری و کینهتوزی نسبت به آیتالله خمینی و فرزندش احمد خمینی هم از جمله عبارتهای آشنایی بوده که از زبان مقامهای حکومتی در واکنش به این فایل صوتی شنیده شده است. حالا مجلس خبرگان رهبری هم در واکنشی مشابه مدعی شده که این نوار صوتی دارای غلط و تحریف است و «نبش قبری چالشبرانگیز پس از شکست منافقین خائن در عملیات مرصاد است.»
میان تمام کسانی که دستاندرکار اعدامهای سال ۶۷ بودهاند یک همنوایی معنادار دیده میشود که آنها را علیرغم اختلافهای سیاسی در این موضوع به خصوص به یکدیگر نزدیک میکند
بیانیه مجلس خبرگان البته به وضوح مسوولیت اعدامها را متوجه آیتالله خمینی کرده اما در تایید این حکم آورده که وی «در آن برهه حساس، با آن تصمیم به موقع، چشم فتنه را کور نموده و فرصت خودنمایی و فتنهگری گروهکی را که دستش تا مرفق، آغشته به خون این ملت مظلوم و زجرکشیده است سلب کردند.» بیانیه خبرگان همچنین ادعا کرده است که انتشار سخنان آیتالله منتظری پس از نزدیک به سه دهه با اهداف شوم انجام شده است.
احمد منتظری بعد از انتشار فایل مربوط به سخنرانی آیتالله منتظری٬ از سوی نهادهای امنیتی تحت فشار بوده است. او به واسطه همین فشارها تصمیم گرفت که فایل صوتی را از روی وبسایت آیتالله منتظری حذف کند. درخواست حذف این فایل به گفته احمدمنتظری از سوی وزارت اطلاعات انجام شده بود اما حتی این اقدام هم نتوانست جلوی تاثیر آن را در افکار عمومی بگیرد. گستردگی شبکههای اجتماعی و آسانی تبادل اطلاعات مانع موفقیت شیوههای کلاسیک سانسور شده است و در نهایت این که برای مقامهای حکومتی چارهای نماند جز دفاع از اعدامها و بیان ادعاهایی درباره نفوذ بیگانگان در بیت آیتالله منتظری.
مناصبی که با امضای حکم اعدام به دست آمد
بعد از گذشت ۲۸ سال از اعدامهای سال ۶۷ هنوز معماهای فراوانی درباره آن ماجرا وجود دارد. هیچ اطلاعات دقیقی درباره تعداد اعدامها شدهها در دست نیست و تخمینها در این زمینه از ۳ هزار نفر تا ۳۰ هزار نفر نوسان دارد. خانوادههای قربانیان در طی این سالها از شیوههای مختلف تلاش کردهاند که این اعدامها را در خاطره جمعی ایرانیان زنده نگه دارند و معتقدند که آمران و عاملان آن سرانجام باید در دادگاهی عادلانه مورد محاکمه قرار بگیرد.
تلاش آنها درست در جهت مقابل خواست مقامهای جمهوری اسلامی است که در طی نزدیک به سه دهه گذشته از هر ابزاری برای پنهان کردن ابعاد این پرونده استفاده کردهاند. در حال حاضر هم نه فقط هیچ امیدی به بررسی ماجرای اعدامها در ساختار حقوقی و قضایی جمهوری اسلامی وجود ندارد بلکه نوع برخورد با احمد منتظری بعد از انتشار فایل صوتی پدرش نشان داد که قوه قضاییه سرسختانه مقابل هر عملی در ارتباط با آن اعدامها ایستادگی میکند. صادق لاریجانی رییس قوه قضاییه خود در واکنش به این فایل صوتی گفته بود « باید تاسف خورد که برخی با پخش فایلهای صوتی، مستمسک به رسانههای غربی دادند.» به ادعای وی « آنچه از احکام دادگاهها بر حسب موازین شرعی و قوانین انجام شده است قابل خدشه نیست و حکم گروههای محارب کاملا آشکار است.» آیتالله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی نیز دقیقا همین رویه را در واکنش به فایل صوتی آیتالله منتظری پیش گرفت و گفت « متأسفانه برخی تلاش دارند تا برای این جنایتکارانی که هزاران نفر از مردم عادی تا مسئولان و شخصیتهای برجسته را به شهادت رساندند، فضای مظلومیت ایجاد و چهرهی نورانی امام راحل را خدشهدار کنند اما این دستهای خبیث و مغرض به نتیجه نخواهند رسید و همانند گذشته ناکام خواهند ماند.»حتی علی اکبر هاشمی رفسنجانی رییسمجمع تشخیص مصلحت نظام که در سالهای اخیر گرایشهایی به سمت اصلاحطلبان داشته است در موضعگیری خود نسبت به انتشار فایل صوتی سخنان آیتالله منتظری دقیقا مانند منتقدان سیاسیاش عمل کرده و به دفاع از این اعدامها پرداخته است.
او گفته که «یکی از اهداف شوم دشمنان از طرح مسائل اخیر، خدشه وارد کردن به جایگاه مرحوم حاج احمد آقا و بیت معزز امام در جامعه است که نباید اجازه داد به اهداف خود برسند.» مجموع این واکنشها بیانگر این است که میان تمام کسانی که دستاندرکار اعدامهای سال ۶۷ بودهاند یک همنوایی معنادار دیده میشود که آنها را علیرغم اختلافهای سیاسی در این موضوع به خصوص به یکدیگر نزدیک میکند. حتی همین که اکنون دو نفر از عاملان اصلی آن کشتار جمعی یعنی مصطفی پورمحمدی و ابراهیم رییسی به مناصبی مهم در ساختار جمهوری اسلامی دست پیدا کردهاند نیز به خودی خود گویای این است که مشارکت در آن تصفویه سیاسی به عنوان برگ زرین در کارنامه عاملان آن ثبت شده و آنها توانستهاند از طریق امضای حکم اعدام٬ راه خود را برای بالارفتن از پلههای قدرت هموارتر کنند.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…