Categories: خبرها

رویکرد اروپا نسبت به موضوع حقوق بشر سیاست‌زده،‌ گزینشی و ریاکارانه بوده است

زیتون- محمد جوادظریف در مهمترین بخش از سفر اروپایی خود در پارلمان اروپا سخنرانی کرد و به برخی از سوالات اعضای این پارلمان در خصوص مسائل مختلف پاسخ داد. وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به ابراز نگرانی‌های برخی نمایندگان پارلمان اروپا نسبت به وضعیت حقوق بشر در ایران و از جمله تعداد بالای مجازات اعدام در ایران با تذکر این نکته که هیچ کشوری در جهان نمی‌تواند ادعای بی‌نقص بودن در حوزه حقوق بشر داشته باشد خواستار توجه نمایندگان پارلمان اروپا به واقعیت‌های موجود ایران و از جمله حاکم بودن صندوق‌های رای در تعیین دولت‌های ایران شد. ظریف این واقعیت را گوشزد کرد که طی چند دهه گذشته هر دولت انتخاباتی را برگزار کرده است که نتیجه آن پیروزی رقیب آن دولت در انتخابات بوده است. رییس دستگاه دیپلماسی گفت:«دولت خاتمی محصول انتخاباتی بود که رفسنجانی متولی برگزاری‌اش بود. احمدی‌نژاد محصول انتخاباتی بود که خاتمی آن را برگزار کرد و روحانی نتیجه انتخاباتی است که رقیب مسلم وی یعنی احمدی‌نژاد آن را برگزار کرد. آیا این خود نشانه جدی بودن دموکراسی نوپای ایران نیست؟ در کدام کشور منطقه سراغ دارید که انتخابات حتی در دوره‌ جنگ نیز تعطیل نشده باشد؟»

«ایسنا» خبر داد که ظریف در جواب ادعای برخی نمایندگان پارلمان اروپا مبنی بر نقض حقوق بشر در ایران از جمله آزار و اذیت اقلیت‌های مذهبی و درگرباشان جنسی سابقه برخورد گزینشی و سیاسی غرب با حقوق بشر را یادآور شده و عنوان کرد«:همان زمان که مردم ایران زیر بمباران شیمیایی دیکتاتور عراق بودند اتحادیه اروپا با چشم‌پوشی از جنایات آشکار رژیم صدام در سازمان ملل علیه ایران قطعنامه حقوق بشری صادر می‌کرد و جالب این که رژیم صدام حسین هم در کنار کشورهای اروپایی بانی این قطعنامه‌ها می‌شد.»

وزیر امور خارجه ادامه داد:« به محض این که صدام به کویت حمله کرد عراق به عنوان ناقض حقوق بشر محکوم شد. آیا این نشانه روشن از رویکرد تبعیض‌آمیز و غیراصولی غرب نسبت به مقوله حقوق بشر نیست؟» ظریف این نکته را یاداور شد که گفت‌وگو در مورد حقوق بشر نمی‌تواند یک‌طرفه و تحکمی باشد و هیچ کشور یا گروهی از کشورها حق ندارند ارزش‌هایی که در نظر آن‌ها ارزشمند است را بر دیگران تحمیل کند.

او همچنین این نکته را گوشزد کرد که اگر بنا بر شماتت و سرزنش باشد چیزهای بسیاری است که می‌توان درباره رویکرد غرب نسبت به مقوله حقوق بشر مطرح کرد. آن‌ها که در سوریه و عراق با لهجه غلیظ و اصیل اروپایی فریاد می‌زنند و سر می‌برند ایرانی نیستند بروید از خودتان سوال کنید که چه کرده‌اید که نسل چندم مهاجران در اروپا چنین به بیراهه رفته‌اند. جز این است که نقض سیستماتیک حقوق بشر و تبعیض نژادی و مذهبی و قومی در جوامع اروپایی منبع بزرگی برای عضوگیری گروه‌های افراطی و تروریستی فراهم آورده است و اکنون این تبعیض‌های فاحش که متاسفانه هنوز هم به اسم غربی کردن مهاجران در حال شکل گرفتن است یکی از دلایل اصلی نضج‌گیری تروریسم و افراطی‌گری در منطقه ما و صدور تروریسم از اروپا به این منطقه شده است.

Recent Posts

به همه ی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید

در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور

۱۴ آذر ۱۴۰۳

آرزوزدگی در تحلیل سیاست خارجی

رسانه‌های گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

سلوک انحصاری، سلوک همه‌گانی

نقدی بر کتاب «روایت سروش از سهراب »

۱۴ آذر ۱۴۰۳

مروری بر زندگی سیاسی طاهر احمدزاده

زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…

۰۹ آذر ۱۴۰۳