تحریم نهادهای داخلی از سوی بانک‌ها

زیتون- یاسر جبراییلی، معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس، در یادداشتی نوشت که برخی «بانک‌های داخلی» با «نهادهایی که هنوز تحت تحریم آمریکا» هستند، نامه‌نگاری کرده‌اند که «نمی‌توانیم به شما خدمات ارائه کنیم؛ یعنی اعلام کرده‌اند که توسط ما تحریم شده‌اید». 1395042120160711130648545
اشاره جبراییلی به FATF – یا آن‌گونه که برخی اصول‌گرایان نام‌گذاری کرده‌اند، برکام – است. به ادعای اصول‌گرایان دولت با پذیرفتن این توافق ۱۷۸ فرد و موسسه ایرانی که از تحریم‌های آمریکا خارج نشده‌اند، را «تحریم» کرده است. این ادعا البته از سوی محمدباقر نوبخت، سخن‌گویدولت، و عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده، تکذیب شده بود.
اصول‌گرایان بر این عقیده‌اند که براساس این توافق امکان کمک‌های مالی به سازمان‌هایی چون حماس یا حزب‌الله لبنان از سوی ایران وجود ندارد. آن‌ها همچنین مدعی‌اند که این تحریم‌ها به نهادها و افراد داخل ایران نیز تسری می‌یابد.
یاسر جبراییلی در همین زمینه نوشت: «آمریکایی‌ها فی‌المثل بانک ملت را از لیست تحریم خود خارج کردند اما گفتند بانک‌های اروپایی به شرطی اجازه دارند با بانک ملت همکاری کنند یا پولی به حساب آن منتقل کنند که مطمئن شوند در نتیجه این تراکنش، به عنوان مثال وزارت دفاع… ذی‌نفع نباشد.»
گفته می‌شود که براساس FATF ایران «باید تضمین دهد هویت «ذی‌نفع واقعی» خدمات مالی را احراز کند و… در زمینه تبادل و اشتراک‌گذاری اطلاعات مربوط به «ذی‌نفع واقعی»، همکاری بین‌المللی کرده و «بدون محدودیت» اطلاعات مربوط را به اشتراک بگذارد.»
در حال حاضر نهادهایی نظیر وزارت دفاع و برخی شرکت‌های وابسته به آن،‌ وزارت اطلاعات، صنایع هوایی، صنایع موشکی، دانشگاه مالک اشتر، سپاه پاسداران هم‌چنان در لیست تحریم‌های آمریکا هستند.
اصول‌گرایان معتقدند که عبدالرسول دری اصفهانی، که گفته می‌شود به اتهام «جاسوسی» بازداشت شده بود، از جمله افرادی است که نقش مهمی در پذیرش این توافق‌نامه داشته است.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ رویکرد بینامرزی، میان گفتمان‌های مختلف و متضاد ایرانی، نوعی سازش و

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در بازار ارز، قیمت‌ها در

ادامه »

«دحترِ هفت-هشت ماهه‌ای سرش را گذاشته است روی شانه‌ی چپِ مادر، سرش روی شانه‌ی راست‌ش خم شده است و پنداری

ادامه »