زیتون- علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران ضمن رد پیشنهاد یک مقام بلندپایه نیروی دریایی آمریکا برای ایجاد یک خط ارتباطی مستقیم میان نیروهای آمریکایی و نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس، گفت که این پیشنهاد از «سه چهار سال گذشته» وجود داشته، اما «تحت هیچ شرایطی» مورد تایید «مقامات جمهوریاسلامی» نیست و «مصوبه»ای هم در اینباره وجود ندارد.
ایسنا به نقل دریادار فدوی نوشت آمریکا باید خلیج فارس را «آبرومندانه» ترک کند تا «مشکلی پیش نیاید.»
دو روز پیش، دریاسالار جان ریچاردسون، فرمانده عملیاتهای دریایی آمریکا، پیشنهاد کرد به منظور «اجتناب از اشتباه در محاسبه» و «کاهش ریسک مواجهه»، نیروهای نظامی ایران و آمریکا که در منطقه خلیج فارس حضور دارند، بر سر قواعد و اصولی مشترک و نوعی خط ارتباطی، توافق کنند.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه در گزارشی به نقل از مقامهای آمریکایی نوشت در سال جاری میلادی «بیش از ۳۰ برخورد نزدیک» میان نیروهای دو کشور رخ داده است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران این گزارشها را «خلاف واقع» توصیف کرد و گفت: «مطرح کردهاند که در منطقه شمال خلیج فارس، شناورهای سپاه در ۹۰ متری شناورهای آنها قرار گرفتهاند، اصلا این موضوع درست نیست و شناورهای ما و آمریکاییها در آن قصه در بیش از ۲ هزار متری آنها قرار داشتهاند.»
وزارت دفاع آمریکا هفته گذشته اعلام کرد هفت قایق تندرو سپاه پاسداران برای یک کشتی جنگی ایالات متحده در خلیج فارس ایجاد مزاحمت کردند و این کشتی ناچار شد برای برخورد نکردن با یکی از این قایقها مسیرش را تغییر دهد.
دریادار فدوی با بیان این که «آمریکاییها در ۲۸ سال گذشته ناامنی منطقه را اضافه کردهاند، نه امنیت را»، گفت اینکه «موضوعی» در «منطقه مهمی مثل خلیج فارس» در سالهای اخیر رخ نداده «تمهیدات ایران و بهخصوص نیروی دریایی سپاه بوده است».
پیش از این سرتیپ پاسدار مسعود جزایری، سخنگوی نیروهای مسلح، در واکنش به انتقادهای آمریکا از احتمال افزایش تنش به دلیل نزدیک شدن قایقهای سپاه پاسداران به کشتیهای جنگی آن کشور، گفته بود: «رفتار جمهوری اسلامی ایران در دریاهای آزاد در چارچوب مقررات بینالمللی است.»
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…