زیتون- حسن روحانی، رییسجمهوری، در مصاحبهای با شبکه «انبیسی» و در واکنش به انتقادها از توافق اتمی با ایران در کارزار انتخاباتی آمریکا، گفت: «هیچ فردی اینجا و آنجا نمیتواند بگوید من این توافق را قبول ندارم.»
روحانی در این مصاحبه، که بخشهایی از آن منتشر شده، با اشاره به اینکه «نامزدها[ی انتخابات آمریکا] میتوانند هر موضوعی که برای تبلیغات انتخاباتیشان مناسب است را برگزینند»، افزود: «هیچکسی نمیتواند اینجا و آنجا بگوید من این توافق را نمیپذیرم، من میخواهم دوباره مذاکره کنم».
دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه و هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات، در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هستند. ترامپ و نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا، از جمله مخالفان یا منتقدان توافق هستهای ایران هستند. ترامپ در جریان کارزار انتخاباتیاش گفته بود که در صورت رسیدن به مقام ریاستجمهوری آمریکا، اولویت اصلیاش لغو این توافق خواهد بود.
هیلاری کلینتون، اما میگوید به این توافق پایبند است و به طور دقیقی به نظارت عملکرد ایران در پایبندی به آن خواهد پرداخت.
به گزارش انبیسی، حسن روحانی انتقادها از توافق اتمی را، به ویژه آنچه دونالد ترامپ ابراز داشته، رد کردهاست. به گفته او هیچ کشور یا رییسجمهوری، بهتنهایی نمیتواند توافق اتمی را لغو کند، در حالیکه هفت کشور و سازمان ملل متحد پشت آن هستند و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز بر اجرای آن نظارهگر است.
رییسجمهوری ایران، در بخشی دیگر از مصاحبه خود، انتقادهای هفتههای گذشته در کشور را در مورد نحوه اجرای توافق اتمی، تکرار کردهاست. آقای روحانی وزارت خزانهداری ایالات متحده را متهم کرده که کار داد و ستد را برای بانکها و موسسات مالی با ایران، سخت کردهاست. به گفته او ایران، پس از هشت سال و با پایان توافق، هیچ نیتی برای ساختن بمب اتمی ندارد.
نحوه اجرای توافق اتمی میان ایران و شش قدرت جهانی، موضوعی بوده که طی یک سال گذشته، هم در آمریکا و هم در ایران، بر سر آن بحث و جدلهایی شکل گرفتهاست.
کشورهای طرف گفتوگو با ایران همچنان میگویند تهران به تعهدات خود پایبند است. ایران از سوی دیگر میگوید چشمداشت تهران در مورد سرعت بازگشت به بازارهای جهانی و همکاری با موسسات بینالمللی مالی، برآورده نشدهاست. دولت آمریکا میگوید اینطور نیست؛ باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا، در تیر ماه گذشته تاکید کرده بود که ایالات متحده و قدرتهای جهانی «به تمام تعهدات خود برای برداشتن تحریمهای مرتبط با هستهای ایران» عمل کردهاند. در خود آمریکا نیز برخی منتقدان دولت، کاخ سفید را متهم به انعطافپذیری بیش از حد در برابر تهران و توافق اتمی کردهاند.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…