زیتون- معصومه دهقان، همسر عبدالفتاح سلطانی، در گفتوگو با «زیتون» از بیتوجهی قوه قضاییه به درخواست ۱۲ هزار نفر از شهروندان برای «آزادی عبدالفتاح سلطانی» خبر داد. همسر سلطانی روز گذشته این نامه برای ثبت به دبیرخانه قوه قضاییه برد، اما دبیرخانه از دریافت نامه سر باز زد. معصومه دهقان گفت دبیر خانه قوه قضاییه به دلیل «کمپینی» و «سیاسی» بودن نامه، از ثبت آن خودداری کرد.
دهقان خبر از آن داد که مسئولان قوه قضاییه اصرار دارند این وکیل دادگستری درخواست آزادی مشروط بدهد. آنها در پاسخ به سوال دهقان درباره اصرار بر این امر، گفتهاند که این «رویه» است و به همین دلیل حتی درخواست وکیل سلطانی برای آزادی مشروط را قبول نکردهاند. به گفته او، عبدالفتاح سلطانی در پاسخ به این درخواست چنین پاسخ داد: «اگر بنا بر پاسخ دادن قوه قضاییه بود، به در خواست کانون وکلا جواب میدادند.»
به گفته معصومه دهقان، دادیار زندان برای آزادی سلطانی درخواست داد، اما این درخواست با مخالفت دادستان مواجه شد.
عبدالفتاح سلطانی، وکیل دادگستری و عضو موسس کانون مدافعان حقوق بشر، در سال ۱۳۹۰ بازداشت و به ده سال زندان محکوم شد. او نیمی از دوره محکومیت خود را گذرانده و به همین دلیل خانواده او و فعالان مدتی خواستار آزادی سلطانی از زندان هستند. بر اساس قانون مجازات اسلامی زندانیانی که بیش از ۱۰ سال حکم زندان دارند، در صورت گذراندن نیمی از محکومیت، میتوانند به طور مشروط آزاد شوند.
به تازگی ۱۲۵۴۰ نفر از معلمان و فعالان اجتماعی در نامهای به رییس قوه قضاییه خواستار آزادی سلطانی شدند. در این نامه از صادق لاریجانی خواسته شده که با توجه به «وضعیت سلامت» سلطانی، «شرایط کشور» و «نیاز مبرم به همدلی و همبستگی در شرایط حساس منطقه» این وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر آزاد شود.
همسر سلطانی روز شنبه این نامه را برای ثبت به دبیر خانه قوه قضاییه برد، اما دبیرخانه این قوه از دریافت نامه سر باز زد.
عبدالفتاح سلطانی که در جریان جمع آوری امضا برای آزادی مشروطش قرار گرفته بود، در آخرین ملاقات با همسرش ضمن تشکر از افرادی که این نامه را امضا کرده اند، خواستار پایان یافتن این کمپین شده بود.
این وکیل دادگستری اخیرا به دلیل مشکلات جسمی مجبور به مراجعه به پزشک شده و به گفته همسرش «پزشکان میگویند زندان وضعیت او را بدتر خواهد کرد.» سلطانی از بیماریهای گوارشی، نوسان فشار خون، آرتروز گردن و دیسک کمر رنج میبرد.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…