زیتون- رییس سازمان بهزیستی از افزایش تعداد سالمندان رها شده در خیابانها خبر داد. انوشیروان محسنی بندپی گفت «تنهایی، گوشهنشینی و انزوا» در سالمندان در حال افزایش است.
محسنی در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت در گذشته با پدیده «کودک رها شده» در خیابان مواجه بودیم و امروز با پدیده «سالمند رها شده» مواجه هستیم. به گفته او سالمندان به دلیل تنها شدن «دچار استرس و نگرانی» شده و همچنین «مستعد بیماریهای مختلفی» میشوند.
اکبر باقری، سرپرست بهزیستی استان تهران، روز دوشنبه، ۸ شهریور، با اشاره به رها شدن سالمندان از سوی فرزندانشان گفته بود که حدود ۱۸۹۸نفر «مجهول الهویه» در مراکز بهزیستی استان تهران زندگی می کنند.
سالمندان مجهولالهویه طبق تعریف به افرادی گفته میشود که در گوشهوکنار شهر، مانند مبادی ورودی شهر، کنار ترمینالها، امامزادهها، پارکها و… رها شدهاند. حدود ۲۳۰ مرکز نگهداری سالمندان در ایران فعالیت میکنند که تعدادی از آنها با حمایت دولت و برخی به صورت خیریه اداره میشوند.
با احتساب سن ۶۵ سال به بالا، حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در ایران سالمند محسوب میشوند که به گفته فرید براتی، رییس شورای عالی سالمندی، ۱۰۰ هزار نفر از آنان در مراکز روزانه و شبانه بهزیستی نگهداری میشوند.
حال رییس سازمان بهزیستی گفت که این سازمان از ۶۰۰ هزار سالمند «حمایت» میکند که «۱۰۰ هزار نفر از آنها یارانه میگیرند، ۱۸ هزار نفر در مراکز شبانهروزی هستند که یارانه آنها حدود ۶۰۰ هزار تومان است.»
رییس سازمان بهزیستی در مصاحبه امروز خود با خبرگزاری فارس همچنین اعلام کرد که در سال ۱۳۳۵ سه درصد از جمعیت ایران سالمند بودند که این رقم درسال ۹۰ به ۸ درصد افزایش یافته است.
به گفته محسنی بندپی، استان گیلان با ۱۱ درصد از جمعیت بیشترین سالمندان و استان سیستان و بلوچستان با ۴.۹ درصد از جمعیت استان کمترین میزان سالمندان را دارد.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…