???? واکنش توییتری روزنامه نگاران به سوال حسن روحانی

زیتون- حسن روحانی،‌ رییس جمهوری، در ادامه سفرهای استانی خود به قزوین سفر کرده است. او در یک سخن‌رانی عمومی در جمع مردم قزوین گفت: «چرا بزرگان کشور، نویسندگان، روزنامه‌ها و صدا و سیما واقعیت ایران را به مردم نمی‌گویید؟»
حساب توییتر منسوب به روحانی نیز همین جمله را به این شکل توییت کرد: «چرا بزرگان کشور، نویسندگان، رسانه‌ها و صداوسیما، واقعیت کشور را به مردم نمی‌گویند؟»
این توییت خیلی زود مورد توجه بخشی از کاربران فارسی زبان توییتر قرار گرفت. سوالی بودن جمله روحانی باعث شد کاربران یا در پاسخ به همین توییت یا با نقل‌ توییت و نوشتن نظر خود، به سوال رییس‌جمهوری پاسخ گفتند. پاسخ‌هایی گاه طعنه‌آمیز خطاب به رییس دولت یازدهم در پاسخ به این‌که چرا واقعیت‌ها گفته نمی‌شود. در میان کسانی که به این توییت پاسخ دادند، روزنامه‌نگاران نیز حضور داشتند؛ برخی از تجربه‌های شخصی خود نوشتند، برخی از روزنامه‌نگاران زندانی نام بردند و برخی دیگر دلایل خود را شرح دادند. untitled
یکی از پرکاربردترین پاسخ‌ها ذکر نام روزنامه‌نگاران زندانی و استفاده از هشتگ‌ها بود. نام صدرا محقق، دبیر سروریس اجتماعی روزنامه شرق، و یاشار سلطانی، مدیرمسئول سایت معماری نیوز، بیش از دیگر نام‌ها زیر توییت روحانی تکرار شد. این دو روزنامه‌نگار به تازگی بازداشت شدند: اتهام‌های صدرا محقق هنوز مشخص نیست و یاشار سلطانی نیز با شکایت شهردار و رییس شورای تهران و ناتوانی در تودیع وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی، زندانی است.
ایمان پاک‌نهاد، عکاس روزنامه اعتماد، با نقل توییت روحانی، چنین پاسخ او را داد: «چون ترس از بیکاری دارم. از زندان هراس دارم. چون به‌خاطر زندان رفتن پولی برای زندگی به روزنامه‌نگار نمی‌دن. چون صدرا محقق الان زندانه و …».
آرش عاشوری‌نیا، عکاس، نیز نوشت: «اونایی که نوشتن کجان آی روحانی؟»
بهبود وضعیت آزادی بیان و رسانه‌ها در ایران از جمله وعده‌های حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۲ بود. گرچه وضعیت رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در مواردی بهتر شده، اما بازداشت روزنامه‌نگاران و توقیف رسانه‌ها در دولت روحانی نیز ادامه دارد.
امیر کلهر، خبرنگار روزنامه اعتماد، در پاسخ به روحانی نوشت: «منهای صداوسیما، دیگران تلاش می‌کنند واقعیت‌ها را بگویند آقای رئیس جمهور، اما در حصر می‌روند، بازداشت می‌شوند و رسانه‌شان توقیف می‌شود»
صبا آذرپیک، در پاسخ به توییت روحانی از تجربه‌های شخصی خود نوشت، از این‌که برخی «واقعیت‌ها» را به نمایندگان مجلس گفته، اما در نهایت بازداشت و با حکم زندان مواجه شده است.
نازنین متین‌نیا، روزنامه‌نگار خطاب به روحانی نوشت: «چون شما از نویسنده، روزنامه‌نگار و رسانه حمایت نمی‌کنین که راحت حرف بزنه و حقایق رو به مردم بگه!»
احمد رافت به زندانیان سیاسی اشاره کرد: «چون اگر حرف بزنند به زندان خواهند رفت مثل عیسی سحرخیز یا نرگس محمدی»
مریم میرزا به هم‌زمانی توییت روحانیو تایید حکم زندان نرگس محمدی اشاره کرد: «هم‌زمانی این توییت با تایید حکم ۱۶ سال زندان نرگس محمدی شرم‌آورتر می‌کند همه چیز را، هم حکم را، هم توییت را».
ایران در رده‌بندی جهانی آزادی مطبوعات که از سوی سازمان گزارش‌گران بدون مرز منتشر می‌شود، از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ١۶٩ قرار دارد. این سازمان هم‌زمان با سفر روحانی به نیویورک، در بیانیه‌ای نوشت: «وضعیت آزادی اطلاع‌رسانی همچنان در ایران نامساعد» است. گزارشگران بدون مرز در بیانیه خود با اشاره به این‌که حسن روحانی «می‌توانست به این وضعیت پایان دهد، کاری که تا امروز نکرده است»، نوشت: «او ترجیح داد بازارهای ایران را برای سرمایه‌های خارجی باز کند تا در‌های زندان‌ را به روی زندانیان سیاسی بگشاید.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. کدام واقعیات را ، این که به گفته فقیه عادل صائن لنفسه و مطیع لامر مولا ایران پیشرفت کرده و در استانه تمدن اسلامی دارای اینده ای روشن است یا آنچه را که مردم با گوشت و پوست خود لمس میکنند ؟!

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

آقای خامنه‌ای! رهبر جمهوری اسلامی ایران که بیشتر علاقه دارید خودتان را رهبر «انقلاب» بدانید، شما در تاریخ ۱۴ یا ۱۵ خرداد ۶۸ در مجلس خبرگان رهبری در اظهاراتی در اوج فروتنی فرمودید:««باید خون گریست

ادامه »

چهره‌ی مچاله‌شده از گریه و لابه‌ی بسیارِ او، بِرندی شده بود. بر بالای هر منبری که می‌رفت، در جمعِ هر جماعتی که می‌رفت؛ اشک‌اش

ادامه »

سالها پیش که رهبر جمهوری اسلامی در بزنگاه انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ جنجال سند آموزشی ۲۰۳۰ را به‌پا کرد در

ادامه »