اهداف نهضت حسینى

عبدالعلی بازرگان

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

3 پاسخ

  1. نزاع درون گروهی دو شاخه از خاندان قریش در ذات خود هیچ معنای مثبت یا منفی ندارد، این نگاه دیندارانی مثل آقای بازرگان و شیعیان و بخش های مختلف مسلمانان است که به آن معانی بلند و عمیق داده است.

    اصالت خون و نژاد یکی از اصول ایرانیان پیش از اسلام بوده است که بعد از تغییرات ساختاری در دین ایرانیان با کمی خود ویرایشی به هستی و بقای خود ادامه داد . فره ایزدی از خداشاهان به فرزندان محمد منتقل شد.

  2. فقط با تیکه آخر این کلیپ که می فرمایند باید برای نهضت امام حسین عَلَیه السَلام و واقعه عاشورا جشن بگیرید مخالفم. البته متوجه منظور ایشان از این مطلب شدم که باید عمیق تر به واقعه عاشورا نگاه کرد .ولی باید مراسم عزاداری امام حسین علیه السلام به همان صورت سنتی و سینه زنی و نوحه خوانی اجرا شود ودر همین مجالس سخنرانان نگاه عمیق تر به نهضت عاشورا داشته باشند.

  3. سلام

    نقد مراسم عزاداری رایج و در ضمن اشاره به صورت زنگار شسته آن راهگشا نیست.

    این اشتباهی است که بعضی از روشنفکران قدیم و جدید کردند و میکنند و ناآگاهان را در بلاتکلیفی و سلطه مجدد مسلطین باقی میگذارند.

    باید گفته شود که میزان کتاب خدا “با همین چیدمان” است و در هر زمان باید ملاک باشد. حتی به فرض که بتوانیم تاریخ زمان امام حسین را خیلی صحیح و معتبر استخراج کنیم باز هم عملکرد ایشان برای امروز ما راهگشا نیست.

    ما در سوره حمد از خدا میخواهیم که ما را به راه مستقیم هدایت کند نه اینکه راه کسانی را که نعمت داده شدند را به ما نشان دهد. پویایی قرآن در مقابل ثابت بودن تعلیمات گذشتگان نجات بخش است…

    ما اگر راه مستقیم را امروزه در عصر و زمان خودمان و در پیوند پدیده ها و جمعیت های بسیار با هم دریابیم این راه ادامه همان راه منعمین خواهد بود…

    مانند گرفتن ذره بین بر خطوط کتاب است. با ذره بین جملات و کلمات کمتری می بینیم یا مانند هندسه دو بعدی در مقابل هندسه های متنوع امروزی تحت لوای تئوری کلی هندسه دیفرانسیل است…

    چقدر خوب میشد اگر گذشتگان ما خودشان در تقید رسومات نبودند. هر چند با زحمت بسیار صورت صحیح و معتبر آنها را از میان اسناد باستانی بیرون کشیده باشند.

    والسلام

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »