زیتون-علی مطهری نایب رییس مجلس در نامهای خطاب به رییس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، رویکرد وی درباره مسابقه فوتبال ایران و کره جنوبی را غیرقابل هضم دانست و گفت که چنین اظهاراتی عدهای را از دین گریزان میکند.
بازی حساس ایران و کره جنوبی در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸، در روز تاسوعا در وزرشگاه آزادی تهران برگزار خواهد شد. موضوعی که با مخالفت شدید برخی چهرههای سیاسی در ایران مواجه شده است.
محمد یزدی روز شنبه خطاب به وزیر ورزش با تأکید بر اینکه اگر «این برنامه را حذف کنید هر زیانی ببینید در برابر آن سودی که از احترام عاشورا به دست میآید، برابری میکند»،گفته بود: «از وزیر ورزش خواهش میکنم این محاسبه را دقیقتر انجام دهند و مسابقه را تعطیل کنند، چراکه سود آن در حال و آینده بیشتر خواهد بود ضمن تقدیر از زحماتی که کشیدهاند.»
متن این نامه که توسط ایلنا منتشر شده، به شرح زیر است:
«آیت الله یزدی دامت برکاته
با اهدای سلام و تحیت، در خصوص بازی فوتبال ایران و کره جنوبی در عصر تاسوعا، روشن است که بهتر بود این بازی به زمان دیگری موکول میشد. اما اکنون که امکان این امر وجود ندارد و لغو این بازی هم خسارتهای جبرانناپذیر برای کشور دارد، به نظر میرسد که ابراز حساسیت بیش از حد نسبت به این موضوع، امری ضد تبلیغ دین به شمار میرود. فرضا مردم برای گلی که ایران به کره جنوبی بزند خوشحال شوند و عدهای ابراز شادی کنند آیا این امر به معنی خوشحالی و شادی برای شهادت امام حسین علیه السلام و هتک حرمت و اهانت به ساحت سیدالشهداست؟ علاوه بر این که مردم در چنین موقعیتهایی به خوبی میدانند که چگونه رفتار کنند و چندین سال پیش شبیه این اتفاق برای مسابقه تیم استقلال تهران و دالیان چین افتاد و تماشاگران رفتار قابل ستایشی داشتند.
مثالی میزنم. اگر کسی بعد از سالها پدر یا مادر یا فرزندش را در شب عاشورا ملاقات کند آیا نباید خوشحال شود و بخندد چون حرمت آن امام عزیز را شکسته است؟! همین نگاه است که باعث شده است در دو ماه محرم و صفر مردم ایران مراسم ازدواج برگزار نکنند حتی به قیمت صدها و هزاران گناهی که به علت تاخیر در ازدواج جوانان رخ میدهد و از طرف دیگر تالارهای برگزاری مراسم ازدواج، قبل و بعد از این دو ماه با تراکم مشتری و مشکلات برای مردم مواجه میشوند. چه مانعی دارد غیر از چند روز قبل و بعد از عاشورا و اربعین و سه روز آخر صفر مردم عرفا مجاز به برگزاری مراسم ازدواج باشند همان طور که شرعا مجاز هستند. قطعا امام حسین هم به این وضع راضیتر است.
وظیفه روحانیت و مصلحان جامعه است که با نقاط ضعف جامعه و آداب و رسوم خرافی که مانند زنجیر به دست و پای مردم بسته شده است مبارزه کنند نه این که سوار بر این موجها شوند. به تعبیر شهید آیت الله مطهری که جناب عالی نیز محضر درس ایشان را درک کردهاید مصلح واقعی کسی است که با نقاط ضعف مردم مبارزه کند هر چند از محبوبیت اجتماعی او کاسته شود.
اینجانب جناب عالی را در مجموع یک روحانی عالم و روشنفکر میدانم ولی رویکردی مانند آنچه درباره مسابقه فوتبال ایران و کره جنوبی ابراز کردید برایم قابل هضم نیست و معتقدم عدهای را از دین گریزان میکند و انسان را به یاد اقدامات کلیسای کاتولیک در قرون وسطی میاندازد که منجر به گریز مردم اروپا از دین شد.
برای حضرت عالی آرزوی توفیق الهی بیشتر دارم.
با تقدیم احترام
علی مطهری»
یک پاسخ
روانت شاد
چرا کسی از این سخنان حمایت نمیکند
اپوزیسیون به کمتر از «سقوط» راضی نمیشوند؟!
در این سخنان، نوعی بازبینی نظام فکری شیعی مطرح شده که قابل تأمل است. مناسک عرفی محرم از اصل آن پررنگتر شده. مردم قسم خدا را قبول ندارند اما کلمه «ابوالفضل العباس» تن آنها را میلرزاند!
دیدگاهها بستهاند.