بحران اجماع و همگرایی در رویکرد انتخاباتی اصول گرایان

علی افشاری

ائتلاف بزرگ اصول گرایان در حالی فهرست نهایی خود را منتشر کرده است که در کل کشور از ۲۸۵ کرسی مجلس که جناح های سیاسی می توانند برای انها رقابت کنند، فقط ۱۵۳ کاندیدا را معرفی کرده که در حدود ۵۴ درصد کلی کرسی های مجلس را تشکیل می دهد.
این فهرست سراسری محصول شورای ائتلاف اصول گرایان است که با مشارکت گروه ها و ژنرال های این جریان تعیین شده است. موحدی کرمانی در کنار شیخ محمد یزدی و ابوالقاسم مصباح یزدی و سید رضا تقوی هدایت جلسات را بر عهده داشتند و در نهایت گروه های اصلی چون موتلفه، جامعتین، انجمن اسلامی مهندسان، تشکل های همسو و جبهه پایداری از این فهرست حمایت کرده اند. گروه های ناراضی یا جریان هایی مانند رهروان و یاران علی لاریجانی هستند که در این دوره خرج شان را از اصول گرایان جدا ساخته اند و یا گروه هایی مانند جبهه ایستادگی هستند که وزن بالایی در این جریان نداشته و ندارند . برخی از کاندیدا هایی که در لیست قرار نگرفته اند در صدد تشکیل لیست موازی در انتخابات تهران هستند.
البته عدم معرفی در تمامی حوزه ها بدین معنا نیست که اصول گرایان در رقابت های انتخاباتی ان مناطق لزوما شرکت ندارند، بلکه تصریحی است که ائتلاف کاندیدایی را معرفی نکرده و گروه های اصول گرا هر کدام می توانند جداگانه از افرادی حمایت کنند.
اگر این لیست در روز های پیش رو تکمیل نشود، انگاه بحران اجماع سازی و همگرایی در اصول گرایان را نشان می دهد که علی رغم هیاهوی بسیار و تجربه شکست در سال ۹۲ چندان در ایجاد انسجام و اتحاد موفق نبوده اند و کماکان این بلوک سیاسی با مشکل وا گرایی و پراکندگی در زیر مجموعه های خود مواجه است.
اگر در حوزه هایی که ائتلاف بزرگ کاندید معرفی نکرده است، کاندیداهای اصول گرا به رقابت با هم بپردازند، آنگاه این فاکتور به نفع ائتلاف اصلاح طلب و اعتدالی در صورت هماهنگی و یکپارچگی آنها عمل می کند.
از زاویه دیگر این فهرست می تواند نشانگر کف برنامه اصول گرایان برای پیروزی در انتخابات رقابتی محدود و مهندسی شده مجلس دهم باشد.

منبع: فیس بووک علی افشاری

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »