Categories: خبرها

تصویب قطعنامه تاریخی در یونسکو: مسجدالاقصی ارتباطی با دین یهود ندارد

زیتون- تصویب قطع‌نامه‌ای در یونسکو که در آن مسجدالاقصی و محوطه آن در شهر بیت‌المقدس را اسلامی و متعلق به مسلمانان دانست، با واکنش اسراییل مواجه شد. دولت اسراییل ضمن انتقاد از تصویب این قطع‌نامه، همکاری نهادهای آموزشی را با یونسکو متوقف کرد.
اسراییل این قطع‌نامه را «انکار ارتباط دینی و تاریخی چند هزار ساله یهودیان» با این منطقه توصیف کرد. منطقه مقدس در شهر اورشلیم شامل مسجد الاقصی، ‌مسجد قبه الصخره و دیوار ندبه است. مسجد الاقصی در شهر اورشلیم قرار دارد. اسراییلی‌ها می‌گویند این مسجد بر روی یک معبد یهودیان ساخته شده است.
پیش‌نویس این قطع‌نامه به درخواست تشکیلات خودگردان فلسطینی و با حمایت کشورهای عربی به مجمع یونسکو ارائه شده بود و با ۲۴ رای مثبت در مقابل ۶ رای مخالف، ۲۶ رای ممتنع و ۲ رای غایب به تصویب رسید.
در این قطعنامه از فلسطین با عنوان «فلسطین اشغالی» یاد و درخواست شده از میراث فرهنگی فلسطین و نشانه‌های آن در قدس شرقی نیز حفاظت شود. قطعنامه همچنین از اسرائیل در شهر اورشلیم به عنوان یک نیروی اشغال‌گر یاد کرد.
اسرائیل می‌گوید شهر اورشلیم به صورت کامل پایتخت اسرائیل است، اما هم اکنون تقریبا هیچ کشوری این موضوع را نپذیرفته است. دولت فلسطین به رهبری محمود عباس خواستار به رسمیت شناختن بخش شرقی اورشلیم به عنوان پایتخت دولت فلسطین و بخش غربی شهر اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل است.
مسجد الاقصی نخستین قبله مسلمانان و سومین مسجد مقدس مسلمانان بعد از مسجد الحرام و مسجد النبی است. تنها مسلمانان حق دارند وارد مسجد الاقصی شوند و پلیس اسرائیل مانع از ورود یهیودیان و غیرمسلمانان به مسجد‌الاقصی می‌شود. اداره مسجد الاقصی و مسجد قبه الاصخره براساس قراردادهای دو طرف میان اسرائیل و اردن، برعهده وزارت اوقاف اردن است.

Recent Posts

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳

اوضاع جریان اندیشه در عصر هخامنشیان

به بهانه سالگرد کوروش بزرگ

۰۸ آبان ۱۴۰۳

ایرانیان و نزاع اسرائیل و فلسطین

تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقه‌ی پرآشوب و بی‌ثبات خاورمیانه…

۰۵ آبان ۱۴۰۳

حمله‌ نظامی به ایران: «برکت»، «فرصت»، «فلاکت»

تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صف‌بندی‌‌های قابل تأملی واداشته…

۰۴ آبان ۱۴۰۳

گذارطلبی و نفی اصناف جنگ‌طلبی!

ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد. سه‌گانۀ…

۰۲ آبان ۱۴۰۳