زیتون- نمایندگان مجلس استفساریهای را تصویب کردند که براساس آن شورای نگهبان پس از اعلام صحت انتخابات یک حوزه نمیتواند صلاحیت منتخبان را رد کند و اگر مدارک جدیدی به این شورا رسیده باشد، باید آنها را در اختیار نمایندگان مجلس قرار دهد تا در زمان تصویب اعتبارنامه مورد بررسی قرار گیرد.
این استفساریه پیش از این در مجلس تصویب شده بود، اما شورای نگهبان آن را مغایر اصل ۹۹ قانون اساسی دانست و برای رفع ایراد به مجلس بازگردانده بود.
موضوع این استفساریه به امکان ردصلاحیت منتخب پس از تایید انتخابات در یک حوزه باز میگردد و اینکه آیا پس از اعلام صحت نتایح انتخابات شورای نگهبان میتواند «صلاحیت منتخب را رد کند و به این وسیله آرای او را باطل نماید؟». به عقیده نمایندگان مجلس شورای نگهبان نمیتواند چنین کاری انجام دهد و «چنانچه مدارک جدیدی درباره او به شورا رسیده باشد این مدارک طبق ماده ۳۰ قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در زمان بررسی اعتبارنامههای منتخبان مورد رسیدگی قرار گیرد.»
این استفساریه در حالی در مجلس تصویب شد که برخی از نمایندگان اصولگرا به مخالفت با آن پرداختند. از جمله علی ادیانیراد با استناد به اصول ۹۹ و ۱۱۰ قانون اساسی، اعلام کرد که متن استفساریه «رافع اشکالهای شورای نگهبان» نیست، ضمن اینکه «مغایر سیاستهای ابلاغ شده رهبری درباره انتخابات است که در بخشی این ابلاغیه، نظارت شورای نگهبان را در تمام مراحل انتخابات عنوان شده است.»
علی لاریجانی، رییس مجلس، در پاسخ به اخطار ادیانیراد گفت: «نظارت شورای نگهبان در همه مراحل ادامه خواهد داشت اما از در قانون آمده، این شورا باید در مدت ۲۰ روز نظر نهایی خود را اعلام کند.»
علی مطهری زمان طرح این استسفاریه گفته بود در صورت تصویب آن، دیگر مواردی مانند رد صلاحیت مینو خالقی اتفاق نمیافتد.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…