آتش‌بس ۷۲ ساعته در یمن برقرار می‌شود

زیتون– نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن خبر داد از روز پنج‌شنبه آتش‌بسی ۷۲ ساعته در یمن برقرار می‌شود.
اسماعیل ولد شیخ احمد اعلام کرد که طرف‌های درگیر در بحران این کشور، با پایان روز چهارشنبه، برای مدت سه روز دست از تبادل آتش می‌کشند. به گفته شیخ احمد احتمال تمدید زمان آتش‌بس نیز وجود دارد. نخستین آتش‌بس در یمن در ماه آوریل برقرار شده بود. 996792_529
توافق تازه با موافقت منصور هادی، رییس جمهوری یمن، طرح شده است. عبد ربه منصور هادی، رییس‌جمهوری یمن است که دولت او از نظر سازمان ملل مشروعیت دارد. شورشیان او را مجبور به کناره‌گیری از قدرت کردند؛ او اکنون در عربستان به سر می برد. ائتلافی به رهبری ریاض با هدف بازگرداندن قدرت به هادی، تشکیل شده و حملاتی را در یمن انجام می‌دهد. حوثی‌ها در مقابل از حمایت ایرانی برخوردار هستند. از زمان آغاز حملات عربی در بهار گذشته به یمن، نزدیک به هفت هزار نفر در این کشور کشته شده‌اند که بسیاری از آن‌ها غیرنظامی هستند.
شیخ احمد روز یک‌شنبه گفته بود هم با دولت هادی و هم با هیات مذاکره‌کننده حوثی‌ها، در تماس بوده‌است. ایسنا خبر داد که در همان روز، شیخ‌احمد، به نمایندگی از سازمان ملل متحد و نیز کشورهای آمریکا و بریتانیا از طرف‌های درگیر خواسته بودند تا اعلام آتش‌بس کنند.
عربستان سعودی در ۲۶ مهر ماه اعلام کرده بود در صورت پذیرش آتش‌بس از طرف حوثی‌ها، ائتلافی که رهبری می‌کند نیز آتش‌بس را می‌پذیرد.
سخنگوی گروه انصارالله، شبه‌نظامیان حوثی یمن، گفته بود این گروه خواستار «رفع محاصره» و «آتش‌بس همه‌جانبه، شامل زمین، دریا و آسمان» است. محمد عبدالسلام در عین حال خواستار اعمال محدودیت‌های پروازی بر فراز یمن شده تا جلوی حملات ائتلاف به رهبری عربستان گرفته شود.
حمله اخیر ائتلاف به رهبری عربستان به یک مجلس سوگواری در صنعا، که به کشته و زخمی شدن صد‌ها غیرنظامی منجر شده، به انتقاد‌ها از ریاض و خشونت‌ها در یمن افزوده‌است.
منابع ائتلاف به رهبری عربستان سعودی نخست این حمله را رد کرده بودند، اما سپس با متهم کردن یک «حزب یمنی» به ارائه اطلاعات اشتباه، گفتند این حمله را انجام داده‌اند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »