Categories: خبرها

دور جدید حمله ائمه جمعه به دولت یازدهم

زیتون- خطبه‌های نمازجمعه امروز برخی شهرها، شاهد انتقاد ائمه جمعه از دولت حسن روحانی و مواضع آن بود. انتقادهایی از سیاست خارجی، مواضع وزیر بهداشت و جهت‌گیری‌ دولت یازدهم.
کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران، با انتقاد از طرح موضوع پیوستن به جامعه جهانی٬ گفت برخی به دنبال «بازسازی دوران قاجار» هستند. او بدون نام بردن از فرد یا گروه خاصی،‌اضافه کرداین اقدام «آغاز وابستگی از نو» است.
امام جمعه موقت تهران به انتقاد از افرادی پرداخت که «می‌گویند نمی‌شود قدرت آمریکا را نادیده گرفت» و فکر می‌کنند «بدون آمریکا نمی‌شود زندگی‌ کرد». او این افراد را فاقد «حیات انقلابی» معرفی کرد و خطاب به آن‌ها گفت: «این شما هستید که زنده نیستید، چراکه اگر باور ولایی داشتید مانند امام می‌گفتید که ما آمریکا را زیر پا له می‌کنیم.»
احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، نیز در خطبه های نمازجمعه تاکید کرد که «تعامل با دشمن معنا ندارد». او اضافه کرد: «در عرصه سیاست خواسته دشمن این است که معادلات بین‌المللی دشمن را بپذیریم، مسیر سیاست خودمان را با تأمین منافع استکباری دشمن در دنیا تنظیم کنیم، به کمتر از این هم راضی نمی‌شود… چطور ما تسلیم خواسته دشمن می‌شویم؟»
عضو مجلس خبرگان در خطبه‌های نمازجمعه امروز مشهد گفت: «مگر آمریکا دنیاست؟ مگر دنیا این‌ها هستند؟ این‌ها دنیاخوارند نه این‌که دنیا هستند، آن‌وقت شما می‌خواهید با این‌ها بسازید و بگوید تعامل سازنده با دنیا، بدون تعامل سازنده با دنیا توسعه صادرات نداریم، بدون تعامل سازنده با دنیا رشد اقتصاد نداریم، بدون تعامل سازنده با دنیا چنین و چنان می‌شویم، اسم آمریکا را بگذاریم دنیا و بعد هم تعامل سازنده! مگر با دشمن می‌شود تعامل سازنده کرد؟» به گفته علم الهدی، دشمن به دنبال بی بندوبار کردن جوانان است.
حسن روحانی،‌ رییس جمهوری، روز گذشته خواستار اعتماد به دولت در زمینه تعامل با دنیا شده بود.
مجتبی میردامادی، امام جمعه موقت اصفهان نیز در اعتراض به سخنان وزیر بهداشت گفت که «انتقاد سازنده سبب بهبود شرایط می‌شود.»
میردامادی از دولت خواست پس از انتقاد یکی از ائمه جمعه، با پذیرش آن زمینه رفع مشکلات را فراهم کند و در صورت اشتباه بودن آن انتقاد با منطق پاسخ آن را بدهد. او سخنان اخیر وزیر بهداشت در جمع روان‌پزشکان را «مطلوب ندانست.»
میردامادی با گله‌مندی از وجود امیدواری در دل برخی مسؤولان نسبت به آمریکا تأکید گفت: «رهبر عزیز ما بارها به حیله دشمن و بدعهدی آمریکا اشاره کرده‌اند، در چنین شرایطی نهایت جهل است که به دشمن خوش‌بین باشیم.»
وزیر بهداشت، ابراز امیدواری کرده بود که «سیاست‌گذاران، دولت، مجلس، خطبا، ائمه جمعه و هر کسی که در کشور تریبونی» دارد، زحمات «روان‌پزشکان» را زیاد نکند و «اعصاب مردم را تحت تاثیر قرار ندهد،‌ تهمت نزنند، اضطراب را تحمیل نکنند» تا به این ترتیب «شاهد کاهش اختلالات روان‌پزشکی» باشیم.

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳