Categories: خبرها

پارلمان اروپا قطع‌نامه عادی‌سازی روابط با ایران را تصویب کرد

زیتون- پارلمان اروپا قطعنامه پیشنهادی «نقشه راه عادی سازی روابط اتحادیه اروپا با ایران پس از برجام» را با ۴۵۶ رای مثبت و ۱۷۴ رای منفی تصویب کرد.
این قطعنامه با اشاره به دستاوردهای توافق هسته‌ای با جمهوری‌اسلامی بر گسترش روابط تجاری و سیاسی بین ایران و اتحادیه اروپا تاکید شده است.
از سرگیری گفت‌وگوها با ایران در مورد مسایل حقوق بشری از جمله آزادی بیان، پایان دادن به اجرای احکام اعدام برای نوجوانان و موارد مربوط به مواد مخدر و احترام به حقوق شهروندی از جمله مسایلی هستند که در این قطع‌نامه ذکر شده‌اند. تلاش برای کاهش تنش بین تهران و ریاض نیز یکی از نکات مطرح شده در قطع‌نامه پارلمان اروپاست. 
محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق‌بشر قوه قضاییه ایران، در واکنش به بیانیه پارلمان اروپا مبنی بر تمایل جهت گفت‌وگو با مقام‌های ایران بر سر موضوع حقوق بشر و توسعه روابط تجاری، این بیانیه را دارای «اشکالاتی زیاد» دانست و تاکید کرد که دستگاه قضایی به اتحادیه اروپا اجازه تاسیس دفتر در ایران را نمی‌دهد.
به گفته محمدجواد لاریجانی این بیانیه اگر چه «دارای قدرت اجرایی نیست»، اما «بیانگر مواضع اتحادیه اروپا است.» دبیر ستاد حقوق‌بشر قوه قضاییه ایران تاکید کرد که در این بیانیه، حتی در بحث‌های تجاری نیز ایران را مانند «بازار مصرف دیده‌اند.»
به گزارش ایسنا محمدجواد لاریجانی اتحادیه اروپا را به اعمال خشونت و نقض حقوق‌بشر متهم کرد و افزود: «آن‌ها صلاحیت ندارند بگویند که ما باید خودمان را اصلاح کنیم.»
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه، نیز در واکنش به این قطع‌نامه، تلاش اتحادیه اروپا برای عادی‌سازی و توسعه روابط بلندمدت با جمهوری اسلامی را حاکی از اراده مثبت این نهاد خواند و گفت: «اشاره به برخی موارد که با واقعیات موجود جمهوری اسلامی ایران سازگاری ندارد و مبتنی بر دیدگاه‌های متفاوت فرهنگ اروپایی عنوان شده، نمی‌تواند کمک چندانی به توسعه روابط فی‌مابین کند.»

Recent Posts

اسرائیل؛ درون شورویه و بیرون مستبده!

درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…

۰۸ آبان ۱۴۰۳

اوضاع جریان اندیشه در عصر هخامنشیان

به بهانه سالگرد کوروش بزرگ

۰۸ آبان ۱۴۰۳

ایرانیان و نزاع اسرائیل و فلسطین

تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقه‌ی پرآشوب و بی‌ثبات خاورمیانه…

۰۵ آبان ۱۴۰۳

حمله‌ نظامی به ایران: «برکت»، «فرصت»، «فلاکت»

تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صف‌بندی‌‌های قابل تأملی واداشته…

۰۴ آبان ۱۴۰۳

گذارطلبی و نفی اصناف جنگ‌طلبی!

ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد. سه‌گانۀ…

۰۲ آبان ۱۴۰۳