زیتون– مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری، گفت از آنجایی که اجرای مجازات اعدام در سالهای اخیر «کارآمد» نبوده، بنابراین باید «میزان و مصادیق مجازات اعدام» مورد بازنگری قرار گیرد.
به گزارش فارس پورمحمدی گفت نمیتوان «اصل مجازات اعدام» را نفی کرد، چرا که «عدهای مفسد» در کشور وجود دارند که جز اعدام «هیچ راه اصلاحی» ندارند، با این حال «میزان مجازات اعدام و مصادیقی از جرایم که مجازات اعدام برای آنها در نظر گرفته شده، از مباحث جدی برخوردار است که میتوان به آن پرداخت.» او اضافه کرد: «قوه قضاییه نیز این نظر را اجمالا قبول دارد.»
ماه گذشته صد نماینده مجلس طرحی کاهش مجازات اعدام در برخی پروندههای مربوط به قاچاق مواد مخدر ارائه کرده بودند. در قانون جدید مجازات اسلامی برای جرایم مختلفی مجازات اعدام پیش بینی شده؛ از جمله خرید، فروش، توزیع و صادر کردن بیش از پنج کیلوگرم تریاک، شیره، بنگ، چرس و بعضی مواد دیگر یا خرید و فروش، توزیع و صادر کردن بیش از سی گرم هروئین، مرفین، کوکائین و بعضی روانگرانها مجازات اعدام و مصادره اموال را در پی دارد. این قوانین برای خرید، نگهداری و مخفی کردن مقادیر معینی مواد مخدر در صورت تکرار هم مجازات اعدام را تعیین کرده است.
صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه، ماه گذشته گفته بود «هیچ برنامهای» برای حذف مجازات اعدام قاچاقچیان مواد مخدر وجود ندارد. همان زمان محمدجواد لاریجانى، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، به یک روزنامه برزیلی گفت به عقیده او حکم اعدام باید به «سردسته قاچاقچیان بزرگ و مهم محدود شود.»
پورمحمدی اضافه کرد که در حال حاضر به دنبال «این هستیم که چه نوع مجازات، در کجا و نسبت به چه افرادی اثربخشی بیشتری دارد تا بتوانیم به عنوان مجازات جایگزین اعدام در نظر بگیریم»، گرچه به گفته او «حفظ مجازات اعدام همچنان در دستور است اما نه در میزانی که امروزه انجام میگیرد».
ایران پس از چین (که آمار رسمی اعدامها در آن اعلام نمیشود) بالاترین نرخ اعدام را دارد.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…