اوضاع بهتر شده ولی مشکلات زیاد است

زیتون-فیروزه رمضان زاده: هفته گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با نوشتن نامه‌ای خطاب به مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران٬ با ارائه توضیحاتی در مورد برخوردهای قضایی با نشریات دانشجویی در یک سال اخیر  از چرایی «ساکت و بی تفاوت بودن» او در قبال این برخوردها سوال کردند.
نام محمد باقر سعادت، نماینده اصلاح طلب دشتستان در مجلس شورای اسلامی نیز در بین امضاکنندگان این نامه دیده می شود.
این عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «زیتون» البته معتقد است که فضای دانشگاه ها در دولت یازدهم بهتر و بازتر از دولت های نهم و دهم شده است.

محمدصادق حسنی جوریابی نماینده رشت و دیگر امضا کننده این نامه نیز به «زیتون» می‌گوید دانشجویان باید شرایطی داشته باشند که بتوانند آزادانه تصمیم گیری کنند و اقدامات خود را به درستی انجام دهند اما در عین حال باید خط قرمزها را رعایت کنند.


محمد باقر سعادت معتقد است که گشایش در فضای دانشگاه‌ها پس از انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری محسوس است و در این باره می‌گوید:« شما چهار پنج سال قبل را در نظر بیاورید و اقدامات دولت گذشته را بررسی بفرمایید، فضای دانشگاه‌ها در دولت گذشته با امروز متفاوت است. امروز به هر حال بر اساس خردورزی و عقلانیت در دانشگاه ها تصمیم گیری می‌شود و اجازه فعالیت به دانشجویان داده می شود ولی در دولت گذشته این چنین نبود.»
این نماینده مجلس در رابطه با احضار فعالان دانشجویی به کمیته های انضباطی می‌گوید:« به هرحال، دستگاه قضایی مجاز است شما هم می‌دانید که اگر امروز هر کسی بلند شود از کسی شکایتی کند٬ دادگاه موظف است که طبق قانون آن فرد را احضار کند٬ از او پرسشی می‌کند، پرونده‌ای تشکیل می‌دهد، وقتی که ببیند این شکایت بدون اساس است٬ قطعاً ترتیب اثری داده نمی شود و به هر حال در این که من بیایم علیه کسی شکایتی بکنم یا هر کسی علیه من شکایتی بکند٬ دادگاه موظف به رسیدگی است، بنابراین اصلاً در این زمینه جای نگرانی نیست.»

محمدصادق حسنی جوریابی، نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به این که آزاداندیشی دانشجویان یکی از بزرگترین اهداف دانشجویی معتقد است: «دانشجویان باید شرایطی داشته باشند که بتوانند آزادانه تصمیم گیری کنند و اقدامات خود را به درستی انجام دهند منتها نه هر کاری. باید خط قرمزها را رعایت کنند. دانشجویان نمی خواهند کسی بر ‌آنها ریاست کند. ما هم روزگاری جوان و دانشجو بودیم، جوانان دوست دارند آزاد باشند و خودشان تصمیم گیری کنند، ما هم در دانشگاه ها ان شاءالله داریم به این سمت پیش می رویم، اگر این شرایط فراهم شود در شکوفایی و رشد استعدادهای دانشجویان به طور قطع موثر خواهد بود. البته منظور من مباحث سیاسسی نیست، دانشجو دوست دارد خودش از جانب خودش صحبت کند، خودش برای خودش تصمیم‌گیری کند، اگر چنین فضایی برای دانشجو فراهم شود به طور حتم زمینه رشد استعدادهای دانشجو هم فراهم خواهد شد. در صورتی که در حال حاضر شرایط کنونی، شرایط مناسبی نیست. »

وی درباره  شرایط فعلی دانشگاه‌ها توضیح می دهد:«دانشجویان از هزار و یک مشکل واهمه دارند، البته الان فضا بهتر از گذشته شده است. از آن دورانی که واهمه داشتند بهتر شده است، ما انتظار داریم وضعیت فضای دانشگاه‌ها به شرایطی بهتر از آنچه که اکنون هست ارتقا پیدا کند. اما آنها می‌بایست کنترل شده فعالیت کنند، البته نه این که همواره دانشجویان امر و نهی شوند.»

این عضو دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در پاسخ به شعارها و وعده‌های حسن روحانی در انتخابات ۲۴ خردادماه ۱۳۹۲ توضیح می‌دهد:«ما در شعار دادن استادیم و مهارت خاصی داریم و همواره هم به این شکل بوده ولی این مشکل را حل نمی کند. بهرحال اکنون شرایط دانشگاه‌ها کمی بهتر شده و فضا اندکی بازتر شده است و ما انتظار داریم شرایط دانشگاه‌ها بهتر از آنچه که هست بشود. »

او البته با تایید این که « سطح علمی ما بسیار پایین آمده» می‌گوید «من الان پنجاه ساله‌ام و زمانی دانشجو بودم. سطح علمی زمانی که ما دانشجو بودیم بسیار بهتر از الان بود. در آن زمان دانشجویان بیشتر به دنبال کارهای اجتماعی و بالا رفتن سطح علمی خود بودند و الان این دغدغه کمتر شده است. دانشجویان را ببینید، من خودم هم جوان دانشجو دارم، ببینید، سطح دانشجویان بسیار فرق کرده است. البته دانشجویان مقصر نیستند٬ ‌آنقدر مشکلات هست، انقدر سیستم آموزشی ما دارای مشکل هست که متاسفانه سطح علمی دانشجویان بسیار کاهش یافته است. »

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در مورد تاثیرگذاری مجلس شورای اسلامی در راستای بازشدن فضای دانشگاه ها معتقد است: «مجلس قانون گذار است. مجلس کاری نمی تواند انجام دهد. وزیر علوم و دولت باید در این زمینه قدم بردارند. مجلس چه کاری می تواند انجام دهد؟ مجلس قانون تصویب می‌کند و بر اجرای قانون نظارت می‌کند. این دولت است که باید کار خود را به درستی انجام دهد. البته امیدواریم که وضعیت دانشگاه‌ها بهتر از گذشته شود.

Recent Posts

به همه ی اشکال خشونت علیه زنان پایان دهید

در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

ابلاغ «قانون حجاب و عفاف» دستور سرکوب کل جامعه است

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور

۱۴ آذر ۱۴۰۳

آرزوزدگی در تحلیل سیاست خارجی

رسانه‌های گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور…

۱۴ آذر ۱۴۰۳

سلوک انحصاری، سلوک همه‌گانی

نقدی بر کتاب «روایت سروش از سهراب »

۱۴ آذر ۱۴۰۳

مروری بر زندگی سیاسی طاهر احمدزاده

زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…

۰۹ آذر ۱۴۰۳