سازمان گزارشگران بدون مرز آیت‌الله خامنه‌ای را دشمن آزادی خواند

زیتون- سازمان گزارش‌گران بدون مرز فهرستی از ۳۵ تن از «دشمنان آزادی» منتشر کرد که نام رهبران برخی کشورهای منطقه، از جمله ایران، عربستان، سوریه و ترکیه در آن به چشم می‌خورد.
این فهرست به مناسبت دوم نوامبر (دوازدهم آبان) روز جهانی «مبارزه برای پایان دادن به بخشودگیِ جنایت علیه روزنامه‌نگاران» منتشر شده است.
براساس اعلام گزارش‌گران بدون مرز افرادی که در این فهرست قرار دارند «روزنامه‌نگاران را زندانی و شکنجه می‌کنند، می‌کشند، رسانه‌ها را سانسور و جلوی جریان آزادی اطلاع‌رسانی را می‌گیرند».
در فهرست امسال دشمنان آزادی نام شخصیت‌هایی چون آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهور‌ی اسلامی، بشار اسد رییس‌جمهوری سوریه،‌ پادشاه عربستان سعودی،‌ رجب طیب اردوغان رییس‌جمهوری ترکیه،‌ ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه،‌ حوثی‌های یمن، پادشاه بحرین و رییس‌ جمهوری ونزوئلا به چشم می‌خورد.
رهبر ایران یکی از چهره‌هایی است که به «آزار و اذیت بی‌امان» روزنامه‌نگاران و شهروند-روزنامه‌نگاران مشغول هستند. براساس بیانیه گزارش‌گران بدون مرز از سال ۲۰۱۵ دست‌کم ۴۰ روزنامه‌نگار بازجویی و ۱۵ تن از آن‌ها بازداشت شده‌اند. از زمان تصدی رهبری از سوی آیت‌الله خامنه‌ای نیز دست‌کم ۴۰۰ روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای محکوم و بیش از ۵۰۰ تن مجبور به فرار از کشور شده‌اند. ۲۴ روزنامه‌نگار مستقل نیز در حال حاضر در زندان هستند.
سازمان گزارشگران بدون مرز می‌گوید در حال حاضر ۱۰ روزنامه‌نگار و بلاگر در عربستان در زندان هستند، در ترکیه پس از کودتا بیش از ۲۰۰ روزنامه‌نگار بازداشت شده و ۱۲۴ رسانه تعطیل شده‌اند. در روسیه چهار روزنامه‌نگار در زندان هستند.
در سوریه‌ از زمان آغاز جنگ داخلی نزدیک به ۲۰۰ روزنامه‌نگار و خبرنگار کشته شده‌اند که هر دو گروه درگیر در کشتهش دن آن‌ها نقش داشته‌اند. در عین حال نزدیک به ۳۰ روزنامه‌نگار نیز در زندان‌های دولت بشار اسد در بند هستند.
رهبر کره شمالی، کارتل تبه‌کار «لوس زتاس» در مکزیک، گروه موسوم به «حکومت اسلامی» در سوریه، عراق، لیبی و افغانستان، سازمان امنیت پاکستان، طالبان یا رییس‌جمهوری چین از دیگر دشمنان آزادی اطلاع‌رسانی در سالی که گذشت، به شمار می‌روند.
روز جهانی «مبارزه برای پایان دادن به بخشودگیِ جنایت علیه روزنامه‌نگاران» روزی‌ست که سازمان ملل متحد آن را به تقویم خود افزوده‌است. هدف از این نام‌گذاری، جلب توجه افکار عمومی به نرخ پایین مقابله‌ی قانونی و محکومیت در مورد جنایت و خشونت علیه روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها است.
هم‌زمان با انتشار فهرست «گزارشگران بدون مرز»، یونسکو در گزارشی نوشت در هر پنج روز، یک روزنامه‌نگار در جهان به دلیل فعالیت کاری و حرفه‌ای خود، کشته می‌شود؛ تنها در سال گذشته میلادی ۱۱۵ روزنامه‌نگار در جهان کشته شدند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

2 پاسخ

  1. خبرنگار امریکایی که جنایات اسرائیل را گزارش کرد و بدست نظامیان اسرائیل کشته شد آدم نبود؟

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »