زیتون– هفت فعال سیاسی کرد اصلاحطلب در نامهای سرگشاده خطاب به کردهای ترکیه، آنان را به «تداوم رفتار مدنی» و «پرهیز از هر گونه رفتار خشونتآمیزی که بهانه به دست جریانهای ضد کرد برای سرکوب بیشتر بدهد» دعوت کردند.
عبدالله رمضانزاده، خالد توکلی، جلال جلالیزاده، معروف صمدی، هاشم هدایتی، علی شمس برهان و صلاحالدین خدیو در نامهای که از سیو ایلنا منتشر شد، ضمن تاکید بر تلاش های «خلق جان برکف کرد» برای موقف کردن داعش، عملکرد دولت ترکیه در سرکوب کردهای این کشور را مورد نقد قرار دادهاند.
امضاکنندگان این نامه نوشتند تداوم این سیاست موجب «گسترش و تقویت افراطگرایی و ترور و خشونت» خواهد شد، به همین دلیل «هرگونه اقدام دولت ترکیه برای دستگیری فعالان مدنی و سیاسی کرد را محکوم کردند و مصرانه از دولت ترکیه خواستند تا نسبت به آزادی دستگیرشدگان اقدام و به جای سیاست سرکوب و ارعاب، زمینه از سرگیری مذاکرات صلح را فراهم سازد».
جلال جلالی زاده در کانال تلگرامی اش نیز مطلبی با عنوان «آقای اردوغان عاقبت به خیر نشدی!!!» منتشر کرد. او با اشاره به اینکه «تا چندی پیش حزب عدالت و توسعه به عنوان نمونه ای از همزیستی دین اسلام و دموکراسی الگویی برای دیگر کشورهای مسلمان بود»، این سوال را مطرح کرد که «اردوغان از مساله فلسطین دفاع کرد ولی آیا مظلومیت کردها از فلسطینیان کمتر است؟»
جلالی زاده نوشت: «هیچکس منکر باز شدن فضای سیاسی ترکیه وبرداشتن موانع از سر راه کردها وآزادی نسبی برای آنان درصداوسیما وتشکیل حزب وآزادی تدریس زبان کردی وغیره نیست. اما دراسلامی که من وجناب عالی می شناسیم در آن نه عرب بر عجم فضیلت وامتیازی دارد ونه ترک بر کورد ونه سفید بر سیاه. آقای اردوغان انتظار مسلمانان به ویژه کردها از جنابعالی این نبود که در دام کیش شخصیت گرفتار شوی وفرجام نیکی نداشته باشی. اما موضعگیری شما درمقابل کردها چه در داخل ترکیه وخارج از آن به ویژه سوریه وجهه شمارا مخدوش نمود».
جلالیزاده نوشت او از «پکک یا ه.د.پ حمایت نمیکند»، بلکه «از حقوق ملتی دفاع میکنم که هزاران شخصیت دینی وعلمی مانند شیخ سعید نورسی وشیخ سعید پیران را پرورش داده». این نماینده پیشین مجلس نوشت: «حزب عدالت و توسعه یکی از وظایفش را حمایت از دموکراسی میداند. آیا حمله به نمایندگان مجلس ودبیر کل تنها حزب کردها دموکراسی میباشد؟»
جلالیزاده اظهارامیدواری کرد «اعمال ضد دموکراسی» اردوغان «مانند دیگر حاکمان کشورهای اسلامی به نام اسلام مظلوم ثبت نشود».
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…