و سرانجام مضحک‌ترین انتخابات تاریخ آمریکا

فرزانه روستایی

عکسی که مجله مشهور اشپیگل در ویژه نامه انتخاباتی خود منتشر کرده به خوبی بیانگر تعجب جهانی از انتخاباتی است که در آمریکا جریان دارد و بسیاری آن را یک سیرک مضحک نامیده اند که بازیگران آن دو دلقک دروغگو هستند. اشپیگل عکسی از دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون را روی جلد چاپ کرده است که صورت هر دو گلی و کثیف است ولی ژست انتخاباتی گرفته‌اند.

img_0549

از قضا مجله مشهور اکونومیست هم تصویری روی جلدی دارد از دو انگشت به هم گره زده شده به علامت دروغ نگفتن که عکس هیلاری کلینتون با خودکار روی آن نقاشی شده است. همه رسانه های معتبر جهان حداقل یک مقاله منتشر کرده اند از اینکه این انتخابات با هیچ معیار و ملاکی قابل هضم نیست و گویی دو نفر کمپین فحش و اتهام علیه یکدیگر به راه انداخته اند و قرار است آن کسی که بیشتر و بزرگتر اتهام می زند برنده چهل و پنجمین انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا باشد.

اینکه کسی با ویژگی های دونالد ترامپ در آمریکا از این توانایی برخوردار است که تا رتبه نامزدی ریاست جمهوری ارتقا یابد و تقریبا نیمی از کل آرای کشور را به خود جلب کند حکایت از بیماری مزمنی در جامعه سیاسی آمریکا دارد که عود کرده است. این بیماری به قدری خطرناک است که همه روئسای جمهور زنده آمریکا٬ از بوش پدر تا اوباما همگی به صورت متفق از ترامپ اعلام برائت کرده اند و نسبت به مدیریت آمریکا در دست کسی که اصلا سیاسی نیست و تیم و تجربه اجرایی و سیاسی ندارد هشدار داده اند.

اما مساله این است که خانم کلینتون نامزد دوم ریاست جمهوری آمریکا نیز در جامعه این کشور بشدت منفور است و بسیاری از رسانه ها و روشنفکران او را دروغگو و غیر قابل اعتماد و نیز مخفی‌کار می دانند. دو قطبی شدن فضای انتخاباتی در حدی است که در کنار سونامی فحش و اتهام ٬ الفاظی بین طرفداران دو طرف مبادله شده است که تاکنون سابقه نداشته است. یکی از مخالفان خانم کلینتون که از ضدیت با او به ترامپ متمایل شده است تا حدی پیش رفته و جمله ای گفته است که در انتخابات آمریکا سابقه ندارد . او گفته است که من حاضرم دردریای استفراغ شنا کنم اما به هیلاری کلینتون رای ندهم.
توماس فریدمن سرمقاله نویس مشهور نیویورک تایمز که از ترس ترامپ از کلینتون حمایت می کند در آخرین سر مقاله خود به مردم آمریکا هشدار داده است که به یک هیچکس ( ترامپ ) رای ندهند. فریدمن استدلال کرده است که ترامپ بی پرنسیب و بی ادب است ٬ ولی کلینتون حداقل با پرنسیب و باادب است و تجربه اجرایی در اداره سیاست خارجی کشور دارد. فریدمن برای قانع کردن خوانندگان نوشته است که خانم کلینتون شفاف نیست٬ خیلی راست نمی‌گوید٬ پنهان‌کار است در مورد اسرار امنیتی آمریکا نمی‌توان به او اعتماد کرد٬ و البته شوهر او در برابر زنان و پول نقطه ضعف‌های زیادی دارد و بدنام است٬ با این حال هیلاری کلینتون از ترامپ بهتر است.

پرونده انتخاباتی دونالد ترامپ
ترامپ میلیاردری است که از فروش پیانو تا هتل‌داری تجربه کار تجاری دارد. او به عللی از جمله اینکه توانست هزینه کمپین انتخاباتی خودش را بپردازد نامزد جمهوریخواهان شد و در شانتاژ انتخاباتی حد و مرزی ندارد. با ثروتی که دارد یکی از مشهورترین چهره های جنجالی شایعه‌پرداز به نام راجر استون را استخدام کرده است که از دوستان نیکسون رئیس‌جمهور سابق آمریکاست.راجر استون برای تکمیل پروژه تبلیغاتی ترامپ علیه هیلاری کلینتون کتابی نوشته است به نام جنگ کلینتون‌ها علیه زنان. در این کتاب تا حدی پیش رفته است که حتی مدعی شده است که فرزند کلینتون‌ها ثمره روابط نامشروع هیلاری با دیگری است.

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی بارها به علت سخنانش علیه زنان یا مهاجران مجبور به عذرخواهی از مردم آمریکا شده است. او به قدری عوامانه سخن می‌گوید که در جریان یکی از سخنرانی‌ها وقتی دختر خود را معرفی می‌کرد گفت حیف که دخترم است وگرنه حتما دوست دخترم می‌شد !

از عجایب تبلیغات انتخاباتی ترامپ این است که از پوتین ستایش کرده و به مردم آمریکا قول داده است در صورت رئیس جمهور شدن ٬آمریکا را همان‌طوری اداره می کند که پوتین روسیه را اداره می‌کند. او حتی سرکوب‌های دولت چین و قلع‌و‌قمع کردن کسانی که خواهان اصلاحات در چین هستند را مثبت ارزیابی می‌کند. رقیب خانم کلینتون در ادبیات خود خانم کلینتون را کج و کوله می‌نامد و بارها گفته است اگر هیلاری توانایی اداره کردن شوهر خود را در کاخ سفید نداشته است چگونه می‌خواهد کشور آمریکا را اداره کند!

دونالد ترامپ همه سیاستمداران آمریکا را نادان ٬ بی‌سواد ٬ احمق ٬ضعیف٬ و دیوانه می‌نامد که باراک اوباما سرآمد همه آنهاست. حمله به اوباما سرفصل همه سخنرانی‌های اوست و همواره تاکید می‌کند که اوباما اصلا آمریکایی نیست و بدترین رئیس‌جمهوری است که آمریکا تاکنون داشته است. بحران اقتصادی آمریکا و بیکاری گسترده مردم سبب استقبال مردم به حملات او به سیاستمداران شده است.
دونالد ترامپ نامزد ریاست جمهوری آمریکاست اما به قول یک خبرنگار آمریکایی اطلاعات او از جغرافیا مانند دانش‌آموزان کلاس پنجم است ٬ بخصوص اگر از او برای مثال بپرسی الپو ( سوریه ) کجاست.

ترامپ قول داده است اگر رییس‌جمهور شود جنگ تجاری با چین را از همان فردای ریاست جمهوری به راه بیاندازد و چین را طوری مهار کند که همه کارخانه‌های آمریکا دوباره به خود آمریکا بازگردند.
یکی از معدود موضوعات سیاست خارجی که ترامپ در مورد آن اظهار نظر می‌کند پرونده هسته ای ایران است و آن نه به این علت است که نقطه نظر خاصی دارد ٬ بلکه به این است که در آمریکا سخن گفتن علیه ایران به دانش زیادی نیاز ندارد. او نه تیمی برای اداره آمریکا دارد و نه برنامه خاصی برای اداره سیاست خارجی. در مورد ناتو گفته است که کشورهای ناتو به فکر خودشان باشند و آمریکا کمک به ناتو را کاهش می دهد. در مورد سوریه گفته است بقدری داعش را بمباران می کند که به … کشیده شوند!

او در عین حال وعده داده تا مالیات پول‌داران را کاهش دهد و از این طریق کسری بودجه آمریکا را کاهش دهد. چند ماه پیش ۳۰۰ اقتصاددان نامه ای منتشر کردند و ضمن هشدار در مورد سیاست‌های اقتصادی کلینتون٬ از سیاست های اقتصادی ترامپ حمایت کردند .

البته کلینتون هم بی‌کار ننشست و مدتی بعد ۴۰۰ اقتصاد دان در مورد سیاست های اقتصادی ترامپ هشدا داده و از کلینتون حمایت کردند.به غیر از کوکلاس کلان‌ها که سابقه ضد نژادی بسیار بدی در آمریکا دارند بسیاری از مشت زن های حرفه ای مانند تایسون و قهرمانان ملی و ورزشی ٬ و نیزکسانی که در چشم مردم زیاد دیده می شوند از ترامپ حمایت می کنند.

پرونده انتخاباتی هیلاری کلینتون

کلینتون ها بخاطر سوابقی که بیل کلینتون در کاخ سفید از خود باقی گداشته است همواره با یک علامت سوال در آمریکا مواجه بوده اند. همه هنرپیشه ها و خواننده ها وقتی خانواده کلینتون را می‌بینند حتما رابطه بیل کلینتون و آن کارآموز کاخ سفید را به رخ آنها می کشند. چندی پیش خانواده کلینتون در یکی از کنسرت های لیدی گاگا شرکت کردند. رفتار لیدی گاگا با همسر هیلاری کلینتون به شکلی بود که مثل همیشه این نکته را یادآوری می کرد که او چشم‌چران و هرزه است و همواره به زنان به عنوان سوژه جنسی نگاه می‌کند.همین موضوع ٬ سوژه ای است که ترامپ برای حمله به کلینتون ها از آن بهره  می‌برد .

بزرگترین دردسر تیم انتخاباتی هیلاری کلینتون دستیار بسیار نزدیک او به نام هما عابدین است که به چشم و چراغ خانم کلینتون مشهور است. او سالهاست که برای کلینتون کار می کند . متن سخنرانی‌ها را او می نویسد٬ بسیاری از نامه ها را جواب می دهد و هرگاه خانم کلینتون در مساله ای راه حل ندارد این خانم هما عابدین است که با هوش سرشار خود حلال مشکلات هیلاری کلینتون است. مشکلات اخلاقی شوهر هما عابدین و اینکه عادت دارد عکس های لخت و عور خود را برای زنان بفرستد، سوژه برنامه های انتخاباتی ترامپ است.

بارها ترامپ در سخنرانی هایش به خانم کلینتون گفته است وقتی اطرافیان دستیاران تو عکس جاهای مختلف بدنشان را برای دختران زیر سن قانونی می فرستند کشور آمریکا چگونه می تواند به تو و تیم تو اعتماد کند. در جریان همین بحث های انتخاباتی هما عابدین از همسر خود جدا شد و تیم کلینتون اعلام کرد که همسر سابق هما عابدین برای درمان اعتیاد به تماشای فیلم های پورنو به روانپزشک مراجعه کرده است. جالب اینکه همسر عابدین در حالی عکس‌های عریان خود را برای دیگران ارسال می‌کرده است که پسر سه ساله آنها نیز در زمینه عکس دیده می شده است.

خانم کلینتون متهم است که در جریان جنگ در لیبی نتوانسته است بحران حمله به سفارت آمریکا در بنغازی را مدیریت کند که به کشته شدن سفیر آمریکا و کارشناس اطلاعاتی سیا منجر شد. همچنین او پرونده بازی دارد در مورد اینکه در دوران وزارت خارجه از ایمیل و سرور شخصی پیام هایی با محتویات محرمانه یا فوق محرمانه را ارسال کرده است. اف‌بی‌آی اعلام کرده است که ۱۱۰ ایمیل خانم کلینتون حاوی اطلاعات فوق محرمانه و ۶۵ ایمیل وی کلا در مورد موضوعات محرمانه بوده است که از سرورهای غیر وزارت خارجه ارسال شده است. موضوع این ایمیل ها پس از شوهر هما عابدین ونیز پس از سوابق اخلاقی بیل کلینتون٬ سومین سوژه تیم ترامپ برای حمله به کلینتون است. از سویی سوابق مالی بنیاد کلینتون که کمک‌هایی از منابع مشکوک و غیر شفاف دریافت می‌کند و اینکه برای سخنرانی در مراکز مختلف پولهای کلان دریافت‌ می‌کنند از سوژه هایی است که علاوه بر ویکی‌لیکس٬ تیم ترامپ نیز به آن زیاد پرداخته است.

کلینتون قول داده است تا مالیات بانک ها و کسانی که درآمدی بیش از ۵ میلیون دلار در سال دارند را افزایش دهد. در حالی که ترامپ قصد دارد با کاهش مالیات یک درصد از پولدارترین سرمایه داران آمریکا درآمد آنها را در سال ده درصد بیشتر کند و از این طریق رشد اقتصادی ایجاد کند. خانم کلینتون بشدت ضد سیاست خارجی روسیه و پوتین است و در مورد خاورمیانه به احتمال زیاد همان سیاست های اوباما را پیگیری می کند. او نیز مانند ترامپ وعده داده است در برجام و توافق با ایران تجدید نظر کند و در برخورد با تهران موضع سخت‌تری اتخاذ کند. هیلاری کلینتون بشدت مخالف سیاست‌های کره شمالی است و تصمیم دارد در صورت ریاست جمهوری تحریم های کره شمالی را بیشتر کند. تاکید کلینتون در انتخابات بر رای سیاهپوستان ٬ آمریکای لاتین تبارها و زنان است و توهین‌های ترامپ به زنان باعث شده است تا بخش مهمی از آرای زنان طبقه متوسط به او متمایال است.

پیش‌بینی یک بحران پس از انتخابات
آخرین نظرسنجی ها حاکی از این است که خانم کلینتون فقط یک درصد از ترامپ جلوتر است نه بیشتر. به این ترتیب باید منتظر بود تا بحث پیرامون تقلب انتخاباتی که تیم ترامپ زیاد بر آن تاکید می کند برای جبران آن یک درصد بزودی جنجال های بزرگ ایجاد کند.در هر حال آنچه مهم است این است که دونالد ترامپ همان قدر در آمریکا طرفدار دارد که دمکرات ها و هواداران اوباما در آمریکا رای دارند. شاید صحنه سیاسی آمریکا بزودی شاهد یک جنجال بزرگ پس از انتخابات باشد. بخصوص اگر تیم ترامپ با یک برنامه ریزی حساب شده از قبل روی این تاکید کرده باشند که قرار است به نفع هیلاری کلینتون تقلب شود.

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. از نظر روانی سه گروه (شامل ایرانیان هم میشود) مردانی که از تعصب زن راقبول ندارند. زنانی که از حسادت زن دیگری را قبول ندارند و جوانانی
    که تحت تأثیر وعده های ساندرز و مقایسه سؤئد و امریکا که مع الفارق ولی
    جوان پسند. جمعیت تقریبا یکدست سوئد اتحادیه کارگری که هفتاد در صد پؤشش دارد با مقایسه با یک ملغمه سیصد ملیونی با فرهنگ های مختلف و پوشش اتحادیه کار گری دوازده درصدی. کلینتون اگر نامزد نمیشد این همه برچسب نداشت. از کدام یک از سایر رهبران جهان فاسد تر بوده. نکته دیگر
    حزب دمکرات دوره سوم را می برد که علت حمایت حمهوری خواهان از ترامپ با وجود مخالفت با او را توجیه میکند – آلپو شهر حلب تاریخی در سوریه است.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »