موج نژادپرستی در آمریکا پس از پیروزی ترامپ

زیتون– پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا موجی از اقدامات مجرمانه علیه اقلیت ها را در سراسر کشور به همراه داشته و در شبکه های مجازی هم سروصدای زیادی به پا کرده است.
حملات هواداران ترامپ با انگیزه های نژادپرستی و تنفر در بیشتر موارد مسلمانان، آمریکایی های اسپانیایی تبار، سیاه پوستان، اقلیت های قومی و دگرباشان جنسی را هدف قرار داده است.
کوکلاس کلاون ها بعد از سالها در حاشیه بودن، برنامه ای برای «رژه افتحار» در بعد از شنبه ترتیب داده اند. تصاویر یک دوربین مدار بسته در ایالت فلوریدا مردی را نشان می دهد که پیامی توهین آمیز خطاب به سیاه پوستان را بر روی یک خودرو می نویسد. پلیس نمونه های زیادی از این دست گزارش کرده؛ در اغلب موارد نام دونالد ترامپ هم آمده است.
تصویر دیگری دیوار یک خانه را نشان می دهد که پیام اهانت آمیزی روی آن نگاشته شده است. پس از انتخابات هشتم نوامبر، نام ترامپ از آغاز دوره ای با حال و هوایی متفاوت در این کشور حکایت دارد.download
ویدئوی دیگری دانش آموزان مدرسه ای در میشیگان را نشان می دهد که عبارت هایی در مخالفت با مهاجران سر می دهند. آنها یک صدا چنین فریاد می زنند؛ «دیوار بکشید.» اقدام آنها در حمایت از یکی از شعارهای انتخاباتی دونالد ترامپ است که به اعمال محدودیت برای ورود مهاجران به آمریکا نظر دارد.
برخی از کاربران توئیتر هم خبر داده اند که نژاد پرستان، یک دانشجوی سعودی را کشته اند.
از سوی دیگر معترضان به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا جمعه شب نیز برای سومین شب متوالی به راهپیمایی و تجمعات در سراسر آمریکا ادامه دادند.
به گزارش آسوشیتدپرس، بخش عمده تظاهرات برگزار شده در پردیس‌های دانشگاه‌ها و خیابان‌های مراکز شهرها پس از یکسری خرابکاری‌های اولیه شامل آتش افروزی و شکستن شیشه پنجره فروشگاه‌ها و خودروها به طور صلح آمیز برگزار شد.
راهپیمایی‌های جمعه شب در شهرهای میامی وآتلانتا باعث اخلال در ترافیک شد و مردم در شهرهای پورتلند و اورگان که روز پنج شنبه شاهد اعتراضات خشونت آمیز بود برای برگزاری تظاهرات تجمع کردند.
جمعه شب در پورتلند صدها تن از مردم در خیابان‌ها راهپیمایی کرده و به کشیدن نقاشی‌های اعتراضی روی دیوارها پرداختند و در مقابل پلیس تلاش کرد تا گروه معترضان را کنترل کرده و تحرک آنها در شهر را هدایت کند.
معترضان در پله‌های مقابل ساختمان کنگره آمریکا در شهر واشنگتن تجمع کردند تا مخالفت خود را با دونالد ترامپ نشان دهند. گروهی متشکل از بیش از ۲۰۰ تن که در پله‌های مقابل ساختمان کنگره آمریکا تجمع کرده بودند شعار می‌دادند «او رییس جمهور من نیست» عده‌ای دیگر نیز شعار می‌دادند «نه به ترامپ نه به کوکلاس کلان، نه به آمریکای فاشیست.»
صدها معترض نیز در سراسر ایالت کالیفرنیا به خیابان‌ها آمدند. از جمله این شهرها لس آنجلس بود که بالغ بر ۲۰۰ معترض یک شب قبل از آن در آن دستگیر شده بودند.
صدها تن بعد از ظهر جمعه به آنچه که «تجمع عشق در واشنگتن و میدان پارک» در منهتن خواندند پیوستند.
بالغ بر ۱۲۰۰ تن در میدان پارک در واشنگتن در منهتن تجمع کرده و علامت‌هایی رابه دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود «دیوار تو نمی‌تواند سد راه ما شود.»
در شهر شیکاگو گروه‌های مختلف از برنامه ریزی خود برای اعتراضات طی امروز (شنبه) خبر دادند. تظاهرات چند روز گذشته در شهر نیویورک و دیگر مناطق شهرنشین مهم آمریکا هزاران نفر را جذب خود کرد. برخی از این اعتراضات تحت الشعاع خرابکاری‌ها، خشونت‌ها و خیابان بندآمدن‌ها قرار گرفتند.
دونالد ترامپ در واکنش به تظاهرات سراسری علیه انتخاب وی در تؤیتر خود رسانه‌های آمریکا را به دامن زدن به تظاهرات سراسری هواداران هیلاری کلینتون و مخالفان وی متهم کرد.
رییس جمهوری جدید آمریکا در تویتر خود ضمن متهم کردن رسانه ها به افزایش تنش و درگیری در آمریکا نوشت: ما انتخابات ریاست‌جمهوری بسیار آزاد و موفقیت‌آمیزی را برگزار کردیم، هم اکنون تظاهرکنندگان حرفه ای که رسانه ها آنها را تحریک می کنند در حال آشوب هستند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »