دزدان دریایی سومالی ملوانان یک لنج ایرانی دیگر را به گروگان گرفته‌اند

زیتون- بیژن بختیار، فرماندار شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان، خبر داد که دزدان دریایی هراز چند گاهی لنج‌های ایرانی را به گروگان می‌گیرند و «همین چند روز قبل نیز یک مورد اتفاق افتاده است.»
به گفته بختیار «این یک داستان دنباله‌دار است»، چرا که «صیادان ایرانی وارد مناطق ناامن می‌شوند و جمهوری اسلامی ایران نیز امکان پشتیبانی از آنها را ندارد.»35df14e8-a860-4a90-938b-3b727acc1945
جمعی از صیادان ایرانی حدود ۱۷ ماه پیش از سوی دزدان دریایی در سومالی به گروگان گرفته شده‌اند و دراین مدت هشت نفر از آنان به علت «شکنجه‌های جسمی» کشته شده‌اند. مصطفی ذوالقدر، نماینده میناب، در جلسه روز یکشنبه مجلس در تذکری به وزیر خارجه خواستار تسریع در آزادسازی صیادان گروگان گرفته شده در کشور سومالی شد. کمپین‌هایی نیز در فضای مجازی برای آزادی این گروگان‌ها تشکیل شده است.
با این حال بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه، اعلام کرده که راه‌اندازی این کمپین، آزادی این گروگان‌ها را «سخت‌تر» کرده است. به گفته قاسمی، آمریکا و کشورهای غربی نیز مشکلات این‌چنینی برای اتباعشان را «به صورت سربسته و بدون سروصدا به پیگیری آن می‌پردازند تا بهای کمتری پرداخت شود»
علی‌اصغر مجاهدی، معاون شیلات ایران، نیز در گفت‌وگو با روزنامه شرق گفت که پول درخواست شده از سوی دزدان دریایی تامین شده بود، اما «مساله فقط پول نیست و موانع بسیاری مثل نبودن دولت مشخص در سومالی و محدودیت روابط، مسایل منطقه و… وجود دارد که اجازه نمی‌دهد به نتیجه برسیم.»
ابوالفضل حسن بیکی، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در این باره گفت که «همه با پرداخت پول در حد معقول موافق‌اند» ولی برخی کشورها از جمله کشورهای اروپایی با پرداخت پول به دزدان دریایی مخالفند.
به گفته حسن بیکی کشورهایی اروپایی معتقدند که اگر ایران در قبال گروگان‌ها پول زیادی پرداخت کند دزدان دریایی با اتباع دیگر کشورها همین برخورد را خواهند کرد، به همین دلیل «دست جمهوری اسلامی بسته است» تا مبلغ مورد درخواست دزدان دریایی را در اختیار آنها قرار دهند.
پیش از این بستگان یکی از صیادان ربوده شده به روزنامه اعتماد گفته بود که دو ماه پیش ۸۰ میلیون تومان به حساب دزدان دریایی واریز کرده اما آنها گروگان‌های مورد نظر را آزاد نکرده‌اند. او تاکید کرده بود که «واریز پول هیچ کمکی به آزادی صیادان نمی‌‌کند… آنها هر بار که تماس می‌گیرند، می‌گویند که ما باید یک فرد پاکستانی را اطراف خودمان پیدا کنیم که بلد باشد با آنها حرف بزند.»
سومالی از جمله کشورهایی است که سال گذشته پس از حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد و سفیر خود را از تهران فراخواند. حسن قشقاوی، معاون کنسولی وزارت خارجه، اعلام کرده است که امکان حضور فیزیکی در سومالی برای پیگیری امور مربوط به صیادان ایرانی وجود ندارد.
دزدیده شدن صیادان در حالی رخ می‌دهد که پیش از این مقام‌های نیروهای دریایی ارتش خبر از حضور ناوهای ایران در خلیج عدن برای مقابله با دزدان دریایی داده بودند. نیروی دریایی ارتش مرداد ماه ۹۴ اعلام کرده بود که دو گروه از دزدان دریایی که در «مقاطع مختلف زمانی» به یک نفتکش ایرانی در خلیج عدن حمله کرده بودند، با واکنش ناوگروه سی و پنجم نیروی دریایی مواجه شده و منطقه را ترک کرده‌اند.
حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز چندین بار در واکنش به گزارش‌ها درباره ارسال اسلحه توسط ناوهای این نیرو برای نیروهای حوثی در یمن، دلیل حضور ناوها در خلیج عدن را «حفظ منافع اقتصادی جمهوری اسلامی» در مقابله با دزدان دریایی اعلام کرده بود.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

آقای خامنه‌ای! رهبر جمهوری اسلامی ایران که بیشتر علاقه دارید خودتان را رهبر «انقلاب» بدانید، شما در تاریخ ۱۴ یا ۱۵ خرداد ۶۸ در مجلس خبرگان رهبری در اظهاراتی در اوج فروتنی فرمودید:««باید خون گریست

ادامه »

چهره‌ی مچاله‌شده از گریه و لابه‌ی بسیارِ او، بِرندی شده بود. بر بالای هر منبری که می‌رفت، در جمعِ هر جماعتی که می‌رفت؛ اشک‌اش

ادامه »

سالها پیش که رهبر جمهوری اسلامی در بزنگاه انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ جنجال سند آموزشی ۲۰۳۰ را به‌پا کرد در

ادامه »