دوپینگ قالیباف و جلیلی با پیروزی ترامپ

زیتون- نازنین نامدار: به قدرت رسیدن دونالد ترامپ جان تازه‌ای به اصولگرایان و نیروهای تندرو بخشیده است. پیش‌تر محمدباقر قالیباف، شهردار تهران اقدام به راه اندازی غیر رسمی ستادهای انتخاباتی خود کرده بود و اکنون خبر رسیده که سعید جلیلی نیز در حال رایزنی به‌ منظور ورود به عرصه انتخابات است. وی از حمایت و پشتیبانی شماری از نیروهای فکری و امنیتی جناح تندرو نیز برخودار است٬ چنانکه به گفته یک منبع آگاه، حسن رحیم‌پور ازغدی از جلیلی خواسته که در انتخابات آینده نامزد شود. او معتقد است که اقبال به «انقلابیون» و جلیلی در انتخابات سال آینده متفاوت از سال ۹۲ خواهد بود.

در این زمینه علی باقری که در مذاکرات هسته‌ای جلیلی را همراهی می‌کرد ماموریت یافته که علاوه بر ایجاد تمرکز در اتاق فکرهای ضد دولتی که ماه‌هاست فعال بوده‌اند و تعدادی از آنها زیر نظر همفکران جلیلی اداره می‌شده٬ اقداماتی برای هماهنگی‌ با مدیران رسانه‌ای و شماری از مراجع و روحانیون متنفذ قم به‌منظور جلب حمایت انتخاباتی‌شان انجام دهد.
در میانه همین تحولات٬ علی باقر جلساتی را  با سیدیاسر جبرائیلی، معاون پژوهشی خبرگزاری فارس، مهدی محمدی و ناصر سراج از تحلیل‌گران سیاسی همفکر با جلیلی٬ برگزار کرده است.

ترامپ آمد، قالیباف روحیه گرفت
در عین حال، مدیران شهرداری تهران که با نظر محمدباقر قالیباف از ماه‌ها پیش فعالیت‌های انتخاباتی‌شان را آغاز کرده بودند نیز وارد مرحله تازه‌ای از تحرکات خود شده‌اند. این در شرایطی است که پس از خارج شدن محمود احمدی‌نژاد از چرخه انتخابات ۹۶ و تاکید آیت الله خامنه‌ای بر پرهیز از دوقطبی شدن فضای سیاسی، فعالیت‌های انتخاباتی قالیباف هم کم رونق شده بود. با این وجود در هفته‌های اخیر با حمایت دستگاه‌های قضائی و امنیتی از شهردار در ماجرای واگذاری غیرقانونی املاک به برخی افراد و پیروزی نامزد جمهوری خواهان در آمریکا، ستادهای قالیباف با انگیزه بیشتری به فعالیت‌شان ادامه می‌دهند.
در این راستا علاوه بر ساختمان‌های غیر رسمی که فعالان حامی قالیباف در نقاط مختلف شهر دارند، ساختمان روزنامه همشهری و برخی معاونت‌های شهرداری مستقر در خیابان بهشت با وجود برخورداری‌شان از اموال عمومی٬ به مرکز تغذیه انتخاباتی وی بدل شده‌اند.
بر این اساس طی ماموریتی که شهردار به میثم امرودی، معاون اجتماعی و فرهنگی خود داده است، این معاونت به‌عنوان یکی از مجموعه‌های زیر نظر قالیباف متصدی پیشبرد بخشی از فعالیت‌های انتخاباتی شده است. شنیده‌ها حاکی از آن است که وی با نظر مساعد قالیباف تعداد زیادی از همراهان او در ستاد انتخاباتی ۹۲ را برای یاری رسانی مجدد فراخوانده است.

فعالان سیاسی چه می گویند؟
در این میان با نگاهی به مواضع اصولگرایان در روزهای اخیر می‌توان به روحیه گرفتن‌شان از پیروزی ترامپ پی برد. غلامعلی حدادعادل، مشاور آیت الله خامنه‌ای و نماینده سابق مجلس در گفتگویی که با خبرگزاری فارس انجام داده٬ معتقد است وعده‌های حسن روحانی به ثمر نرسیده و همین انگیزه‌ای شده برای منتقدان دولت که وارد عرصه انتخابات شوند. او گفته است: «اگر می‌خواهید بدانید منتقدان چه انگیزه‌ای برای اینکه در انتخابات وارد شوند دارند باید به‌مواضع و اظهارات مسئولین همین دولت اشاره کرد. حرف‌های مسئولان دولت کنونی را قبل از انتخابات و در جریان انتخابات تا امروز کنار هم بگذارید، دسته‌بندی کنید و ببنید آنها (مسئولان) چه حرف‌هایی زدند، فقط کافی است یک مجموعه‌ای تهیه کنند آن هم راجع به هر موضوع، مثلاً در مورد رکود، تورم، برجام، بهداشت و درمان و مسکن مهر دولت قبل که الان همه نگران بی پولی این طرح مهم هستند. کافی است این موارد را کنار هم بگذارید مثلاً ببینید “آن وعده‌هایی که داده شده بود با برجام چنین و چنان می‌شود” آیا محقق شده یا نه؟»
همچنین محمدرضا باهنر، نماینده سابق و دبیرکل جبهه پیروان نیز معتقد است مجددا می‌توان روی قالیباف حساب باز کرد. او گفته است: «رای اول را از سوی کاندیداهای جریان اصولگرایی از آن خود کرد و رای دومین نفر پس از روحانی را آورده است. بنابراین آقای قالیباف در جرگه مهره‌های سوخته نیست.» در همین راستا حسین سبحانی نیا، نماینده سابق مجلس در مصاحبه با خبرآنلاین می‌گوید: «حضور کاندیدهایی که قبلا حضور داشتند و چهره های شناخته شده‌ای هستند از یک نگاه چندان مثبت نیست اما با نگاهی دیگر از این جهت که نامزد جدید تا بخواهد خودش و دیدگاه هایش را معرفی کند طول خواهد کشید مثبت است. چهره هایی همچون قالیباف، جلیلی و… برای حضور در انتخابات حاضر هستند و احتمال کاندیداتوری آنها وجود دارد.»
بر اساس این تحولات و شکل‌گیری زمزمه‌هایی مبنی بر تلاش اصولگرایان برای غلبه بر روحانی٬ می‌توان انتظار داشت که برخلاف انتظار ایجاد شده در چند هفته گذشته که با نهی آیت الله خامنه‌ای درخصوص کاندیداتوری احمدی‌نژاد ایجاد شده بود، انتخاباتی دو قطبی در بهار سال آینده محتمل‌تر از گذشته باشد.

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳