تلاش زائرین اربعین برای خروج غیرقانونی از مرز

زیتون- هم‌زمان با اعلام بسته شدن مرز مهران از سوی عراق، برخی از افراد حاضر در این مرز با ماموران نیروی انتظامی درگیر شده و «سنگ‌پراکنی» کردند. از این درگیری‌ها فیلم‌هایی نیز منتشر شده است.
براساس گزارش رسانه‌ها،‌ این درگیری‌ها پس از آن رخ داد که «زائران بلاتکلیف» دست به «تجمع اعتراضی» زدند. به نوشته رسانه‌های نزدیک به اصول‌گرایان «این بلاتکلیفی کاسه صبر زائرین را لبریز کرد و متاسفانه شاهد اتفاقات ناگوار از درگیری زائرین با نیروهای امنیتی بودیم.»resized_1943888_785
دولت عراق مرز مهران را به دلیل تلاش افراد بدون ویزا برای عبور و مرور بسته است. حسین ذوالفقاری، رییس «ستاد مرکزی اربعین» در یک برنامه تلویزیونی گفت در حال حاضر نزدیک به صد هزار نفر در مرز مهران هستند که «اکثر قریب به اتفاق آنها فاقد ویزا هستند که تفکیک افرادی که ویزا دارند و افرادی که ندارند امکان پذیر نیست.»
به گفته رییس ستاد مرکز اربعین این «افراد غیرمجاز» باعث شدند که «در خدمات‌دهی،‌ اسکان، تغذیه، حمل‌و‌نقل و مخصوصا برگشت مشکل ایجاد شود.»
به گفته شاهدان عینی غریب ده اتوبوس از افراد فاقد ویزا به شهرهای مبدا بازگردانده شده اند، با این حال هنوز این نقطه مرزی توسط زائران فاقد ویزا متشنج است. زائران خشمگین طی ۲۴ ساعت گذشته بارها با شعار های «یا علی» و «یا حسین» برای گشودن مرز اقدام کرده که تا کنون ناموفق بوده اند.
مقام‌های مسئول پیش از این گفته بودند که ورود به عراق بدون ویزا امکان‌پذیر نیست. سال گذشته رویترز به نقل از یک مقام عراقی نوشته بود که بیش از پانصد هزار ایرانی بدون ویزا برای مراسم اربعین به این کشور سفر کردند. مراسم پیاده‌روی اربعین در چند سال اخیر رواج بیشتری پیدا کرده است. حسین پلارک، رئیس ستاد بازسازی «عتبات عالیات» خبر داد که امسال بیش از دو میلیون ایرانی برای حضور در این مراسم به عراق سفر کرده‌اند.
اما تعداد زیاد افرادی که بدون ویزا قصد حضور در این مراسم را دارند، باعث شد تا دولت عراق، به گفته قاسم رضایی فرمانده مرزبانی ایران، مرز مهران را با «دیوار بتنی» ببندد. به گفته ذوافقاری، رییس ستاد مرکزی اربعین، دولت عراق «تا الان حاضر به باز کردن مرز نیست مگر به این شرط که افراد بدون ویزا وارد خاک عراق نشوند». ذوالفقاری همچنین خبر داد که «تعدادی در خاک عراق دستگیر و بازداشت شدند تعدادی هم عودت داده شدند».

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه می‌پردازم. به امید مانایی صلح، جنگ حتا حوصله‌ای برای نگارش و خواندن اینگونه مطالب نخواهد

ادامه »

در جهان امروز، رادیکال‌های فکری اغلب به چهار جریانِ عمده رادیکالِ راستِ سکولار، رادیکالِ چپِ سکولار، رادیکالِ بنیادگرای مذهبی و رادیکال عرفانی دسته‌بندی می‌شوند.

ادامه »

آقای خاتمی، بسیار کوشید اصلاحات مورد نظر خود را به عنوان یک روش برای اصلاح و بهبود جمهوری اسلامی در

ادامه »