زیتون ـ مهسا محمدی: با گذشت بیش از ۵ سال از شروع جنگ در سوریه، رییس بنیاد شهید انقلاب اسلامی اعلام کرد که تعداد کشته شدگان ایرانی این جنگ از مرز «هزار نفر» گذشت. نیروهایی که در ابتدا به ادعای مسئولان نظام جمهوری اسلامی فقط در نقش«مستشاران نظامی» به نفع دولت اسد وارد سوریه شده بودند و تنها بعد از انتشار فیلم و ارائه سند، حضور نظامی آنان در جبههها پذیرفته شد. حال این نیروها به وضوح در خطوط مقدم میجنگند و هر از چندگاهی پیکرهایشان با عنوان «شهدای حرم» به ایران بازمیگردد و در شهرهای مختلف به خاک سپرده میشود. در این میان مدافعانی نیز هستند که هرگز بازنمیگردند و بنابر ادعای ایران در نبرد با داعش کشته میشوند و داعش جسد آنان را تحویل نمیدهد.
شهدای مهمان
ایرانی نامیدن این کشتهشدگان به صرف اعزام آنان از ایران و آموزش و نبرد آنان تحت نظارت نیروهای ایرانی است اگرنه بخش بزرگی از این نیروهای اعزامی و بالتبع کشتهشدگان نیروهای افغانستانی و پاکستانی هستند که تحت نظارت سپاه قدس و با عنوان گردانهای فاطمیون و زینبیون به سوریه اعزام میشوند.
پیش از این در مرداد ماه سال جاری نیز رئیس بنیاد شهید اعلام کرده بود که این سازمان «۴۰۰ نفر از خانواده» کشتهشدگان در سوریه را تحت پوشش قرار میدهد. به گفته وی٬ اینان افرادی هستند که از سوی نیروی قدس جان باختن آنان به بنیاد شهید اعلام شده است. از این ۴۰۰ نفر ۲۰۰ نفر ایرانی و باقی افراد شهدای مدافع حرم از گردان « فاطمیون» یعنی همان مهاجران افغانستانی هستند که شهیدی آنان را «مهمان » میداند و از این رو تاکید دارد که خانواده آنها نیز تحت پوشش قرار گرفتند.
قاسم سلیمانی ، فرمانده سپاه قدس که به نوعی میتوان وی را معمار عملیاتهای ایران در سوریه دانست، دلیل جنگیدن ایران در سوریه و «دفاع » از این کشور را «حمایت» سوریه از ایران در زمان جنگ ایران و عراق میداند
در اوایل سال ۱۳۹۳ روزنامه وال استریت ژورنال با طرح ادعاهایی نوشته بود که ایران «هزاران پناهنده افغانستانی» را در برابر دریافت پول٬ برای مقابله با مخالفان، عازم سوریه میکند. این سربازگیری در میان نیروهای افغانستانی در ازای ماهیانه ۵۰۰ دلار و اعطای اقامت ایران به آنان است. در آن زمان که هنوز اجازه ثبت نام رسمی کودکان افغانستانی در مدرسههای ایران داده نمیشد ثبت نام فرزندانشان نیز یکی از وعده هایی بود که در ازای جنگیدن در سوریه به این مهاجران داده میشد. مسئولان جمهوری اسلامی در ابتدا حضور مهاجران افغان را درجنگ سوریه، تحت رهبری نیروهای ایران بالکل تکذیب کرده و مضحک خواندند اما بعد از انتشار فیلم این جنگجوها در صف نیروهای ایرانی، مدعی شدند که اینان شیعیانی هستند که به خواست خود و داوطلبانه برای دفاع از حرم راهی سوریه شدند. نگاهی به نسبت جمعیت کشتهشدگان این ملیت به ایرانیان، ادعای داوطلبانه بودن این عمل را به طور جدی زیر سوال میبرد و خبر از آن میدهد که احتمالا بجز تمایل دفاع داوطلبانه از حرم انگیزههای دیگری نیز باید وجود داشته باشد که این تعداد افغانستانی را در جبهه های سوریه گرد هم آورده است.
هم فرماندهان و هم سربازان
در میان کشته شدگان ایرانی نیز بجز داوطلبان ناشناختهای که برای دفاع از حرم یا چنانچه گفته میشود برای رفع خطر داعش در خارج از مرزهای ایران عازم سوریه میشوند، نام فرماندهان سپاه نیز به چشم میخورد. در مهر ۱۳۹۴ سپاه پاسداران از کشته شدن حسن همدانی در حلب سوریه به دست داعش خبر داد، همدانی از بنیانگذاران سپاه در منطقه غرب ایران به ویژه استانهای همدان و کردستان بود. سرتیپ حسن شاطری، سرتیپ عبدالله اسکندری، سرتیپ دوم محمد علی اللهدادی نیز از دیگر افراد شناخته شده در سپاه پاسداران ایران هستند که در این جنگ جان خود را از دست دادند.
پیش از این و قبل از شروع جنگ داخلی سوریه٬ آیت الله خامنهای در دیداری با رییس جمهور سوریه، این دو کشور را «عمق استراتژیک» یکدیگر نامید، آنچه که در طی این سالها رخ داد موید این مطلب است که ایران به واقع مانند عمق استراتژیک خود با سوریه برخورد کرده و امنیت خود را با امنیت این کشور گره زده است و به همراه حزب الله، سوریه را تبدیل به محور مقاومت خود کرده است و «عمق استراتژیک» در طی سالهای اخیر تبدیل به واژهای کلیدی موافقان دخالت نظامی ایران در سوریه شده است.
قاسم سلیمانی ، فرمانده سپاه قدس که به نوعی میتوان وی را معمار عملیاتهای ایران در سوریه دانست، دلیل جنگیدن ایران در سوریه و «دفاع » از این کشور را «حمایت» سوریه از ایران در زمان جنگ ایران و عراق میداند، زمانی که همه کشورهای عربی در «برابر» ایران قرار گرفته بودند. وی میگوید که اگر جمهوری اسلامی در سوریه مقاومت نمیکرد، داعش و جبههالنصره در سوریه حکومت ایجاد میکردند و لشگرهای «خونخوار و گستاخشان» بر منطقه مسلط میشدند. به غیر از ایران، روسیه نیز در منطقه متحد اصلی سوریه به شمار میرود و این کشورها در جبهه مقابل خود کشورهایی مانند ترکیه و عربستان را دارند. بنابر اعلام کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل٬ تابحال حدود ۳۰۰ هزار کشته بیش از ۱۱ میلیون آواره داشته است. نتیجهای برای این جنگ طولانی مدت است که تابحال بجز آتش بسهای کوتاه مدت، موفقیتی در کنترل آن وجود نداشته است .
2 پاسخ
عمق استراتژیک ! دروغی که حکومت اسلامی به فروش گذاشته و در میان اصلاح طلبان و بخشی از مردم خریدار یافته است . عمق استراتژیک به معنای ایجاد فاصله جغرافیایی -سیاسی با دشمن استراتژیک سرزمین خودی است . انچه حکومت شبه توتالیتر اسلامی و بخش رهبری جنبش شیعه گری (ولایت فقیه و پلیس سیاسی- نظامی ایده لوژیک سپاه پاسداران در مقابل و تضاد با دولت بورکراتیک اکنون با ریاست روحانی ) به عنوان عمق استراتژیک معرفی می کند در واقع کوشش برای گسترش جنبش شیعی گری توتالیتر است و به دو دلیل عمده زیر عنوان دروغین و تبلیغات “عمق استراتژیک ” برای قبولاندن ان به توده عام بکار برده می شود ۱: دشمنی اصلی که حکومت اسلامی فرض می کند واسراییل بوده و هست . اسراییل صرفنظر از حاکمیت نژاد پرستانه دولت صهیونیستی دشمن استراتژیک سرزمین ایران نبوده و نخواهد بود .فاقد مرزمشترک با ایران است و بر سر منابع نیز رقابتی با ایران ندارد . کل دشمنی به دلیل ایده لوژی شبه توتالیتر اسلام شیعی حکومت کنونی است که افریدن دشمن مهمترین وجه سیاست خارجی ان برای گسترش جنبش ایده لوژیک شیعه گری توتالیتر است . ۲: عمق استراتژیک با شکل دادن به حکومت های ملی دوست بوجود می اید تا فاصله سرزمینی و سیاسی اجتماعی با دشمن ایجاد کند . حکومت اسلامی ایران با اتکا به ارگان های نظامی ایده لوژیک حتی در حکومت های دوست نیز در صدد کمک و ساختن جنبش های ایده لوژیک است و نه دولتهای متحد . در عراق با حکومت اکثریت شیعی سپاه قدس ایران جنبش نظامی ایده لوژیک حشد الشعبی را می سازد در لبنان جنبش نظامی ایده لوژیک حزب الله در سوریه جنبش نظامی ایده لوژیک فاطمیون وغیره در یمن کمک به جنبش نظامی ایده لوژیک حوثی . هدف مشخص است گسترش جنبش توتالیتر شیعی در جهان بجای ساختن عمق استراتژیک سیاسی -اقتصادی -اجتماعی
مطمئن باشید اینها که مرتب اصطلاح ” عمق استراتژیک ” را بلغور میکنند ، یک بار هم به فکر اینکه تعریف آن چیست نبوده اند ، کلمات دهن پرکنی است تکرار میکنند . ایجاد عمق استراتژیک برای نظام مقدس تبعید مردم ایران به سرزمین های جابلقا و جابلسا ست !
دیدگاهها بستهاند.