Categories: خبرها

موضع موسوی، کروبی و رهنورد درباره انتخابات پیش رو چیست؟

زیتون- اردشیر امیرارجمند و محمد‌تقی کروبی، فعالان سیاسی منتسب به میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، میزگرد و نشستی خبری به مناسبت سالگرد حصر برگزار کردند. آن‌ها از طرف کمپین “به یاد دارم” اعلام کردند که میرحسین موسوی و زهرا رهنورد در ارتباط با انتخابات و سایر مسائل سیاسی جامعه هیچ موضعی اعلام نمی‌کنند، اما مهدی کروبی در جریان بیانیه‌ای که خانواده‌اش به منظور دعوت از مردم برای شرکت در انتخابات هفتم اسفند‌ماه منتشر کرده‌اند، بوده و با رویکرد آن‌ها موافق است.

در نشست خبری روز یک‌شنبه دوم اسفند ماه که به میزبانی بالاویزیون برگزار شد، رادیو زمانه در مورد مواضع محصوران جنبش سبز درباره انتخابات پیش رو و آخرین وضعیت آن‌ها در حصر خانگی سوال کرد.

مهدی کروبی، در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سال ۹۰ موافق تحریم انتخابات بود اما خانواده او برای انتخابات پیش روی این مجلس و همچنین انتخابات مجلس خبرگان که هفتم اسفند‌‌ماه به طور همزمان برگزار می‌شود، در بیانیه‌ای از مردم خواسته‌اند تا با حضور گسترده خود، گامی مهم در جهت حذف مخالفان جمهوریت نظام بردارند و دو مجلس را تا آنجا که امکان دارد، خانه‌تکانی کنند.

اما آیا این موضع مهدی کروبی است؟محمدتقی کروبی، فرزند او می‌گوید: «در ارتباط با بیانیه خانواده، بله، پدرم در جریان هستند و ایشان مجموعا وقتی‌که برادرانم صحبت کرده بودند، موافق با این رویکرد بودند که ما در ارتباط با انتخابات بیانیه بدهیم و مردم را نسبت به مشارکت در انتخابات دعوت کنیم. آقای کروبی بر این باور است و بارها تأکید کرده که از رأس نظام تا ذیل نظام از شخص خود رهبر، مشروعیت سیاسی‌اش را از مردم می‌گیرد و انتخابات و صندوق رأی تنها راه اصلاح این ساختار است اما این انتخابات و رأی دادن مقدس نیست که ما این تعبیر را بکنیم که چون نظام جمهوری اسلامی است، پس باید هر بار پای هر صندوقی رفت و هر رأیی داد. رویکردشان سال ۹۲ چنین بود و الآن هم بر این باورند که رأی دادن تنها، پایان داستان نیست. کما این‌که واقعیتش مگر حصر و ایستادگی، پایان داستان بود؟ متأسفانه ما پیگیر مطالباتمان نیستیم. مردم اگر پای یک حرکت می‌آیند، نباید تعبیر به تنها یک رأی دادن و ندادن بکنند. تغییر و تحول امور این کشور نیازمند پیگیری مستمر جریان‌های سیاسی و نهادهای مدنی در کنار مردم است.»

اردشیر امیرارجمند، مشاور میرحسین موسوی، معتقد است موسوی و رهنورد درباره انتخابات پیش رو هیچ موضعی اتخاذ نمی‌کنند: «در رابطه با اعلام مواضع سیاسی تا به امروز، سیاست آن‌ها و انتخاب آن‌ها این بوده که در رابطه با مسائل موضع‌گیری نکنند چون امکان داشتن اطلاعات دقیق برای آن‌ها وجود ندارد. بعضی ممکن است بگویند آقای ماندلا در حصر بود و اعلام موضع می‌کرد. بله، آقای ماندلا اگر در حصر بود امکان گرفتن موضع هم داشت. در یک شبانه‌روز کانال‌های مختلف او را مورد تهاجم قرار نمی‌دادند و امکان نسبی پاسخگویی داشت. اما در این شرایطی که آقای موسوی و خانم رهنورد امکان پاسخگویی ندارند و نمی‌توانند با مردم تعامل داشته باشند، انتخاب کرده‌اند که مواضع سیاسی اعلام نکنند. چه در این رابطه (انتخابات) و چه در رابطه با مسائل دیگر.

 

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳