اسم رمز دخالت‌های فراقانونی در انتخابات

زیتون- سینا پاکزاد: زمانی که آیت الله خامنه ای صحبت از «رادیوی انگلیسی» به میان آورد و گفت؛ «رادیوی انگلیسی دارد به مردم تهران دستورالعمل می دهد به فلانی رأی بدهید، به فلانی رأی ندهید!» این ابهام و پرسش ایجاد شد که چرا تحلیل چند دقیقه ای یک رسانه درباره انتخابات مجلس خبرگان تا این حد مورد توجه رهبر ایران قرار گرفته است. در این شرایط، هر ساعت که از انتشار این سخنان می گذشت حجم تبلیغات علیه آنچه به زعم وی «رادیوی انگلیسی» می خواهد شدت گرفت و رفته رفته به حمایت و ایجاد کمپین در حمایت از آنچه این رادیو نمی خواهد تبدیل شد.
 نخست، خبرگزاری ها و سایت های وابسته به سپاه و بسیج نظیر فارس، تسنیم، بسیج و… شروع به حملات مستقیم و غیرمستقیم به فهرست مورد حمایت معتدلین یا همان لیست «خبرگان مردم»  کردند که چهره‌هایی نظیر آیت الله هاشمی و حسن روحانی را در خود دارد  و به‌تدریج حمایت بی کم و کاست از لیست جریان مقابل را عیان‌تر از پیش ساختند. سپس صداو سیما به عنوان دیگر رسانه‌ای که می‌باید بی‌طرفی در انتخابات را رعایت کند همچون خبرگزاری هایی که آنها نیز به دلیل تعلق‌شان به نهادها ملزم به رعایت این بیطرفی‌اند دست به کار شده و آشکارا مردم را برای رای به لیست مورد حمایت جریان رقیب میانه‌روها تشویق می‌کنند. موضوع البته به رسانه ها متوقف نماند و مقامات نظامی که آنها نیز در شمار کسانی هستند که نباید به شکل ایجابی و سلبی درباره نامزدهای انتخابات اظهارنظر کنند به میدان آمدند.

در یک نمونه سردار محمدرضا نقدی، رییس سازمان بسیج طی اظهارنظری از مردم خواست به فهرست مورد حمایت آیت الله هاشمی و حسن روحانی رای ندهند. به گزارش خبرگزاری بسیج، او تاکید کرد: «وقتی انگلیس جنایتکار برای ما تعیین تکلیف می کند و نام چند نفر از فقهای ما را می آورد و از مردم ایران می خواهد که به آنها رای ندهند، نشانه اش این است که در فکر یافتن راه نفوذ به داخل کشور است که ان شاالله مردم شهید پرور ایران اسلامی روز ۷ اسفند با رفتن به پای صندوق های رای، این روز حماسه ساز را به روز نه گفتن به انگلیس مبدل می کنند.»
چندی پیش در رسانه هایی که فهرستشان را محمد حسین مقیمی، رئیس ستاد انتخابات کشور اعلام کرده بود فعالیت تبلیغی له یا علیه نامزدها ممنوع شده بود. در بین نام های این رسانه ها علاوه بر رسانه های دولتی و حامی دولت نظیر ایران، اطلاعات و جمهوری اسلامی، اسامی همچون کیهان و همشهری، جام جم، تسنیم، فارس، مهر، میزان و… نیز وجود داشتند که به دلیل ارتزاقشان از بودجه عمومی کشور با این منع مواجه شدند.

با این وجود، سخن گفتن از «رادیوی انگلیسی» باعث شد این دستورالعمل دولتی این روزها به آسانی و بدون هیچ مانعی در رسانه ها نقض شده بی آنکه کسی متعرض آن شود. در واقع بعد از گذشت چند روز از سخنان آیت الله خامنه ای مشخص شد که هدف از پرداختن به تحلیل یک رسانه در سطح عالی نظام به چه منظور بود. حالا صداو سیما و رسانه های حکومتی حتی در روز انتخابات نیز می توانند مردم را به رای ندادن به آنچه که حمایت بی‌بی‌سی از یک فهرست انتخاباتی خوانده می شود، تشویق و ترغیب کنند.

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳