پس از خبر تشکیل فراکسیون ترک زبانان مجلس هفته گذشته عزم نمایندگان کُرد زبان دایر بر تشکیل فراکسیون آنان نیز اعلام شد. در واکنش به این خبرها جمعی از فعالان و صاحب نظران نیز با انتشار نامهای سرگشاده ابراز نگرانی کردند که مبادا این نوع کارها وحدت ملی را مختل کند و یا مورد سوء استفاده بدخواهان قرار گیرد.
دو هفته پیش هزاران نفر رفتند سر مقبره کورش که تولد او را بزرگ بدارند. برخی نخبگان بر آنان خرده گرفتند که این حرفها بوی ناسیونالیسم و شوینیسم و فاشیسم و سلطنت خواهی میدهد.
زبان آذری و کردی هم مثل زبان فارسی جزء سرمایههای ملی ما و پارهای از هویت ملی ما هستند. سالروز تولد کورش نیز مثل سالروز تولد امام رضا یادآور تاریخ و هویت تاریخی ماست.
این اشتباه بزرگ بوده است که عدهای امامان و اسلام را رقیب پادشاهان و سلطنت بیانگارند و یا شکل گیری هر جمع یا نهاد با هویت کردی یا آذری را «نگرانی آور» اعلام کنند.
در میان آنان که از جمع شدن حول مقبره کورش میهراسند٬ بسیارند کسانی که از به یادآوردن هر نشانهای از ایران ماقبل اسلام میهراسند؛ حتی از نوروز و سیزده بدر.
در میان کسانی که به تشکیل فراکسیون کردی و ترکی در مجلس معترضاند بسیارند کسانی که از هر نوع حضور هویت کردی یا ترکی در عرصه عمومی میهراسند؛ حتی از اکران فیلمهای بهمن قبادی یا انتشار اشعار شهریار.
زیان حذف امام رضا به هوای میدان دادن به کورش و یا بالعکس هزار بار بیش از حضور هر دو در وجدان جامعه است.
زیان زهر مخالفت با تشکیل فراکسیون ترک زبانان و کرد زبانان در مجلس هزار بار بیش از هر نوع پیامد این تشکلهاست.
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…
تردیدی نیست که تداوم نزاع اسرائیل و فلسطین که اینک منطقهی پرآشوب و بیثبات خاورمیانه…
تصور پیامدهای حمله نظامی اسرائیل به ایران نیروهای سیاسی را به صفبندیهای قابل تأملی واداشته…
ناقوس شوم جنگ در منطقۀ خاورمیانه بلندتر از هر زمان دیگری به گوش میرسد. سهگانۀ…