فهرست اصلاح طلبان واقع بینانه است

گفت و گوی با محمد توسلی

• در این دوره از انتخابات به نظر می‌رسد گفتمان اصلاح‌طلبان از سیاست صرف به سمت مسائل اقتصادی، محیط زیست، حقوق کارگران، معیشت مردم و مواردی از این قبیل غلتیده است، نظر شما چیست؟
با توجه به بحران اقتصادی جاری کشور و وضعیت ناهنجار قشرهای ضعیف جامعه از جمله کارگران و حقوق بگیران ثابت به طور طبیعی برنامه‌های اقتصادی مورد توجه شهروندان و نامزدهای مجلس مورد توجه مردم قرار گرفته است. از سوی دیگر شرایط بحرانی محیط زیست به ویژه در کلانشهرها که سلامت روانی و جسمی شهروندان را در معرض مخاطره قرار داده است. این موضوع نیز به طور طبیعی مورد توجه شهروندان و نامزدهای مجلس قرار گرفته است.
اما تجربه جهانی و گذشته کشور خودمان نشان می‌دهد که مدیران کشور بایستی تعادلی بین برنامه‌های توسعه سیاسی و توسعه اقتصادی خود فراهم کنند تا با تامین حقوق شهروندی و جلب مشارکت و حمایت هر چه بیشتر مردم اجرای برنامه‌های توسعه اقتصادی و رفع مشکلات کنونی امکان پذیر گردد.
• ائتلاف اصلاح‌طلبان با اعتدالیون و اصولگرایان را چگونه ارزیابی می‌کنید، آیا این ائتلاف می‌تواند فصل جدیدی از مناسبات و معادلات سیاسی ـ حزبی را در ایران پایه گذاری کند؟
این ائتلاف در شرایط کنونی که نامزدهای اصلی جبهه اصلاحات رد صلاحیت شده اند کاملاً واقع بینانه و در راستای منافع ملی قابل ارزیابی است.
• به نظر می‌رسد ترکیب نمایندگان مجلس آینده ملغمه‌ای از گروه‌های متکثر سیاسی باشد، نظر شما در این مورد چیست؟
مناسب ترین ترکیب مجلس در شرایطی شکل می‌گیرد که نمایندگان واقعی همه گروه‌های اجتماعی در فرآیند یک انتخابات آزاد، سالم و رقابتی در مجلس حضور داشته باشند و در راستای منافع ملی مطابق قانون برنامه‌ریزی، سیاستگزاری و بر عملکرد دولت منتخب مردم نظارت داشته باشند.
حضور انحصاری هیچ یک از گروه های اجتماعی در راستای مصالح و منافع ملی و خدمت به شهروندان نیست.
• لیست یا ترکیب ۳۰ نفره اصلاح‌طلبان نمود چه ابعادی را مشخص می‌کند، به طور مشخص این کاندیداها بیشتر ناظر به مسائل اقتصادی هستند یا سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و …
لیست ۳۰ نفره شورای هماهنگی انتخاباتی اصلاح طلبان در شهر تهران پیامد شرایط کنونی کشور است و هدف اصلی آن تقویت راهبرد اعتدالگرایی و پرهیز از تندروی و اقدامات افراطی است تا دولت منتخب مردم بتواند با واقع بینی و درایت مسائل و مشکلات جاری کشور را مدیریت کند و به نیاز واقعی شهروندان پاسخ دهد.
• نظرتان در مورد لیست اصولگرایان چیست، آیا آنگونه که می‌گویند به ائتلاف رسیده‌اند؟
لیست منتشر شده از سوی اصولگرایان (محافظه کاران) نمودار واقعیت این جریان اجتماعی در شرایط کنونی جامعه است. به نظر بنده محافظه کاران یا راست سنتی که تبلور آن عمدتاً در هئیت‌های مؤتلفه و روحانیت مبارز است جریان بهداشتی است که حضورشان در مجلس چون سایر گروه‌های اجتماعی می‌تواند مفید باشد تا فرآیند گذار به توسعه سیاسی و دموکراسی به تدریج با تعامل تعالی بخش و با هزینه‌های کمتر طی شود.
• نظر حضرتعالی در مورد اقبال مردم به اصولگرایان چیست، فکر می‌کنید چه برخوردی با آنها در انتخابات خواهند داشت؟
با توجه به این که طیف اصول گرایان حمایت همه جانبه‌ای از عملکرد دو دوره دولت آقای احمدی نژاد داشته‌اند و مردم پیامدهای آنرا با پوست و گوشت و استخوان خود لمس کرده‌اند طبیعی است که اکثریت مردم نسبت به آنان اقبال نداشته باشند. اما همانگونه که توضیح داده شد حضور آنها متناسب با آرای طبیعی خودشان در مجلس دهم مفید خواهد بود.
• ملاک ها و معیارهای انتخاب افراد قرار گرفته در لیست ۳۰ نفره اصلاح‌طلبان چگونه بوده است؟
پاسخ این سوال را شورایعالی انتخاباتی اصلاح طلبان می توانند ارائه کنند.
• بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده‌اند که مجلس آینده را حامیان دولت فتح خواهند کرد، نظر شما چیست؟
پیش‌بینی در خصوص ترکیب مجلس آینده مشکل است. اگر وزارت کشور بتواند به وظایف ذاتی خود در فرآیند برگزاری انتخابات به طور کامل عمل کنند؛ به نظر می‌رسد مجلس دهم هماهنگ با دولت باشد و بتواند از برنامه‌های «برجام دو» حمایت و پشتیبانی کنند.
منبع: روزنامه همدلی ۴ اسفند ماه ۱۳۹۴ ( آیت وکیلیان ملکی)

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که در بقای آن نقش دارند، بسیار چالش‌برانگیز است. آیا می‌توان پذیرفت که کسانی که به دلایل مختلف به نظام دیکتاتوری

ادامه »

امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندی‌ها و خودآگاهی‌هایی است که انسان‌هایی عاشق، اندیشمند و بیزار از خشونت و

ادامه »

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه

ادامه »