زیتون– سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرد که در سال ۲۰۱۶ میلادی، دستکم ۷۴ روزنامهنگار در سراسر جهان کشته شدهاند.
به گزارش این سازمان ۵۷ نفر از کشتهشدگان خبرنگاران حرفهای، ۹ بلاگر و هشت تن از آنها نیز کارکنان رسانهها بودهاند. گزارشگران بدون مرز همچنین خبر داد که نزدیک به سه چهارم کل کشتهشدگان، بهطور مستقیم و در ارتباط با حرفه خود، هدف قرار گرفتهاند.
در فهرست منتشر شده از سوی این سازمان سوریه با ۱۹ روزنامه نگار حرفه ای و غیر حرفه ای کشته شده، در صدر جدول قرار دارد. پس از سوریه، افغانستان با ۱۰ روزنامهنگار کشته شده، مکزیک با ۹ و عراق با ۵ روزنامهنگار قرار دارند.
به گفته «گزارشگران بدون مرز» تقریبا تمامی کشتهشدگان، خبرنگاران یا کارکنان رسانه های محلی بودهاند.
در ادامه بیانیه این سازمان آمده است که هرچند شمار قربانیان حرفهای، در مقایسه با سال گذشته میلادی، کاهش یافته، اما در واقع در طی این مدت شمار زیادی از خبرنگاران و روزنامهنگاران، عملا به دلیل تهدیدهای بیش از حد جانی، از مناطقی مانند سوریه، یمن، عراق یا لیبی خارج شدهاند. «گزارشگران بدون مرز» تاکید کرد که در پی خروج روزنامهنگاران از منطقههای بحرانی، جهان با خلا خبری در این کشورها روبهرو شدهاست.
کمیته محافظت از روزنامهنگاران نیز در تازهترین گزارش خود که ۲۸ آذر منتشر شد گفته است در سال رو به پایان دستکم ۴۸ خبرنگار در ارتباط با حرفهای که انجام میدادند، کشته شدهاند؛ تحقیقات درباره مرگ ۲۷ خبرنگار دیگر و ارتباط این مرگها با حرفه روزنامهنگاری همچنان ادامه دارد.
حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هستهای، در تحریریه روزنامه بحثی…
بیشک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلویها در ایران برقرارشد تاثیر مهمی در…
کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…
ناترازیهای گوناگون، بهویژه در زمینههایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…
۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظرهای بین علیدوست و سروش…
آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…