صدور قطعنامه‌ جدید سازمان ملل متحد در انتقاد از وضعیت حقوق بشر ایران

زیتون- مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطع‌نامه‌ای که با پیشنهاد کانادا مطرح شده بود٬ از وضعیت حقوق‌بشر در ایران انتقاد کرد. این قطع‌نامه با ۸۵ رای مثبت، ۳۵ رای منفی و ۶۳ رای ممتنع تصویب شد.
این قطع‌نامه به انتقاد از شمار اعدام‌ها، بازداشت روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی، وضعیت آزادی بیان و اقلیت‌های دینی و شرایط زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران پرداخته است.
نماینده کانادا، ارائه‌کننده پیش‌نویس این قطعنامه، از وضعیت حقوق‌بشر در ایران و نیز فقدان تلاش‌ها در واکنش به انتقاداتی که تا کنون مطرح شده، ابراز ناامیدی کرده بود. کانادا گفته بود که این قطع‌نامه، نه با اهداف سیاسی، بلکه برای کمک به بهره‌مند شدن ایرانیان از حقوق خود ارائه شد.
یک روز بعد از تصویب پیش‌نویس قطع‌نامه در روز ۲۵ آبان ماه، بهرام قاسمی، سخن‌گوی وزارت امور خارجه ایران، گفت: «متاسفانه این قطع‌نامه بدون در نظر داشتن واقعیت‌های جمهوری اسلامی ایران، صرفا مبتنی بر نگرشی گزینشی، مقابله‌جویانه و تنها با اهداف خاص سیاسی تدوین و تصویب شده است.»
پیشتر در ۲۵ آبان ماه سال جاری قطع‌نامه‌ای انتقادی درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، با همین میزان رای در کمیته سوم این سازمان به تصویب رسیده بود. در آن قطع‌نامه از ایران خواسته شده بود به روند تحدید آزادی بیان و اندیشه و اعتقادات مذهبی، بازداشت‌های گسترده خودسرانه و ربودن مخالفان متهم پایان دهد.
پیش از این، پرونده حقوق بشری ایران بارها در نشست‌های شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مورد انتقاد قرارگرفته و گزارشگر ویژه‌ای نیز برای ایران تعیین شده است.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه می‌پردازم. به امید مانایی صلح، جنگ حتا حوصله‌ای برای نگارش و خواندن اینگونه مطالب نخواهد

ادامه »

در جهان امروز، رادیکال‌های فکری اغلب به چهار جریانِ عمده رادیکالِ راستِ سکولار، رادیکالِ چپِ سکولار، رادیکالِ بنیادگرای مذهبی و رادیکال عرفانی دسته‌بندی می‌شوند.

ادامه »

آقای خاتمی، بسیار کوشید اصلاحات مورد نظر خود را به عنوان یک روش برای اصلاح و بهبود جمهوری اسلامی در

ادامه »