زیتون- امروز نامه سی تن از فعالان سیاسی و مدنی زندانیان سیاسی سابق ایرانی خطاب به دونالد ترامپ، رییسجمهوری منتخب آمریکا، منتشر شد. امضا کنندگان این نامه ضمن «فاجعهبار» توصیف کردن برجام، از ترامپ خواستند تا در دولت خود «این پیام آشکار را بفرستد که ایالات متحده افزایش تهدیدات جمهوری اسلامی ایران علیه شهروندان خود و همسایگانش را تحمل نخواهد کرد.»
احمد باطبی، آرش سبحانی، مجید محمدی، نیما راشدان و جمعی از اعضای گروه «دانشجویان و دانشآموختگان لیبرال» از امضاکنندگان این نامه هستند.
آنها از دولت جدید آمریکا خواستهاند تا با همکاری کنگره «تحریمهای موجود علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و امپراتوری مالی آیتالله خامنهای را گسترش دهد: و از وزارت خزانهداری بخواهد که «این تحریمها را با قدرت به اجرا درآورد.» به گفته امضاکنندگان نامه «داعش و حکومت اسلامی ایران، دو روی سکهی تروریسم بنیادگرانه اسلامی هستند».
انتشار این نامه در فضای مجازی، با واکنش برخی کاربران مواجه شد. گرچه در میان واکنشها به این نامه، موافقتهایی هم وجود داشت اما مخالفان در شبکههای اجتماعی دست بالاتر را داشتند.
انتقاد از اینکه امضاکنندگان نامه خود را نماینده مردم ایران دانستهاند از جمله موارد مشترک این واکنشها بود. تعدادی از کاربران نیز درخواست تحریم ایران از سوی کشوری خارجی را مصداق «خیانت» توصیف کردند.
چند ساعت بعد از انتشار این نامه هشتگ «نامه به ترامپ» تبدیل به یکی از پرکاربردترین هشتگها در میان کاربران ایرانی شد. امیر رشیدی، فعال سایبری، نوشت که بیش از هشتاد درصد این توییتها از داخل ایران منتشر شده است.
کاربری با نام عارف در این باره نوشت: تو فکر اینم که امثال #عیسیسحرخیز و #بهزادنبوی چه زجری میکشن که امثال #باطبی و #آرشسبحانی به خودشون میگن #فعالسیاسی #نامه_به_ترامپ
راضیه حسینی نیز چنین توئیت کرد: یه روزی هم #مجاهدین_خلق با صدام متحد شد و به خاک ایران حمله کرد. خائنها از بین نمیرن؛ از شکلی به شکل دیگه تبدیل میشن. #نامه_به_ترامپ
فرشته این سوال را مطرح کرده است که این چه رازیه که هم طیف #شریعتمداری و هم اپوزیسیون افراطی اولین چیزی که از ترامپ می خوان پاره کردن برجامه؟! #نامه_به_ترامپ
دیگری نوشته بود “توهم خود نماینده بینی” فقط اونجاش که از طرف “خودت و میلیون ها ایرانی” به ترامپ نامه مینویسی! جهت تحریم بیشتر! @radiojibi #نامه_به_ترامپ
برخی از امضاکنندگان این نامه در بحبوحه گفتوگوهای هستهای میان گروه ۱+۵ و ایران، در نامهای خطاب به کنگره آمریکا خواستار لغو گفتوگوها و افزایش تحریمها علیه ایران شده بودند.
آن زمان بخشی از زندانیان سیاسی با انتشار نامه یا تصاویر ویدئویی ضمن اعلام حمایت از گفتوگوهای هستهای، با وضع تحریمهای جدید علیه ایران مخالفت کرده بودند. از جمله ضیا نبوی، فعال دانشجویی، که در حال تحمل حبس ده ساله هست در اینباره نوشته بود: «به صراحت بگویم که به هیچ عنوان حاضر نیستم بیعدالتی فاحش روا شده بر من، بهانهای از بهانههای آنانی باشد که قصد اعمال فشار یا تحریم به کشورم را دارند و با همه بی خبری وانزوایی که به آن دچارم، خوب میدانم تلاش برای امرار معاش و تمشیت زندگی روزمره شهروندان اینقدر سخت هست که دشوارتر کردن آن و افزودن رنجی به رنجهای آنان هیچ افتخاری به حساب نمیآید.»
دیگرانی از جمله ابراهیم یزدی، عماد بهاور، عیسی سحرخیز نیز بارها اعمال هرگونه تحریم جدید، به هر بهانه، را در تضاد با حرکت دموکراسی خواهی ایران ارزیابی کردند.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…