زیرنویس هاشمی رفسنجانی

ابراهیم نبوی

هاشمی رفسنجانی(۱) در چهلم موسوی اردبیلی

آیت‌الله موسوی اردبیلی(۲) را از زمانی که شناختم همیشه به تناسب زمان، وظایف خود را انجام می‌داد(۳)…. بعد از رحلت امام ایشان به قم رفتند(۴) و ما ضرر کردیم. البته در قم نیز به مثابه یک شاهد تاریخی برای انقلاب بودند و هرکس به قم می‌رفت اطمینان داشت ایشان ستونی برای حفظ انقلاب در حوزه است اما پس از آن تندروی‌هایی رخ داد که نباید اتفاق می‌افتاد…… جوانان ما ارشادات موسوی اردبیلی را به یاد ندارند(۵) و این در حالی است که بیان مقاطع مختلف زندگی ایشان برای جوانان بسیار مهم است… آیت‌الله موسوی اردبیلی در همان سال‌های اول انقلاب هم در سطح اجتهاد بود اما در حزب جمهوری اسلامی فعالیت می‌کرد و در شورای افتاء این حزب، با کمک ایشان مواضع حزبمان را می‌نوشتیم… همه ما در برابر شخصیت امام بسیار کوچک بودیم و هنوز هم اسم امام و رفتار ایشان سرمایه اصلی انقلاب است. دشمنان این را فهمیده‌اند که تا وقتی امام، عزیز باشد(۶) انقلاب آسیب نمی‌بیند. بنابراین به فکر ترور شخصیتی ایشان افتادند که اخیراً بهانه‌ای هم به دست آن‌ها داده شده و کارهایی هم کرده‌اند(۷)… شخصیتی مانند آیت‌الله حاج‌حسن آقا(۸) و برادران ایشان بسیار عالم هستند، از مدرسان خوب حوزه‌اند و سرمایه انقلاب به شمار می‌روند…بسیار نیازمند این هستیم که آثار امام(۹)، بیت امام و خانواده ایشان را بزرگ نگه داریم. … وقتی امام تصمیم گرفتند آیت‌الله منتظری نباشند، ما در یک جمع پنج نفره برای صرف شام خدمت ایشان رسیدیم و گفتیم ما خودمان را برای رهبری یک مرجع آماده کرده بودیم اما اکنون چه کنیم؟ که امام نیز پاسخ دادند در خودتان چنین کسی را دارید همین آقای خامنه‌ای… وقتی آیت‌الله گلپایگانی در مجلس خبرگان برای رهبری رأی نیاوردند، آیت‌الله خامنه‌ای رأی بالایی آوردند و هرچند که خود ایشان در دفاع از شورای رهبری سخنرانی کردند(۱۰) اما در نهایت رهبری فردی، رأی آورد…امیدواریم شیاطین داخلی نتوانند انقلاب را زخمی کنند.

زیرنویس‌ها:
۱) هاشمی رفسنجانی: یکی از مسئولان عالیرتبه نظام که خودش فکر می‌کند جزو مقامات اصلی کشور است، مقامات اصلی کشور فکر می‌کنند جزو دشمنان اصلی حکومت است، مردم هم دو هفته به انتخابات مانده فکر می‌کنند جزو مخالفان حکومت است و وقتی انتخاب شد فکر می‌کنند اداره کننده اصلی حکومت است.

۲) آیت‌الله موسوی اردبیلی: یکی از مسئولان کشور در دهه شصت بود که در آن روزها که مردم هیچ تفریحی نداشتند، نمازجمعه تهران را می‌خواند و مردم با شنیدن نمازهای جمعه او سرگرم می‌شدند. جمله قصار: « من نمی‌دانم چرا هر وقت من نمازجمعه می‌خوانم باران می‌آید؟» به گفته سازمان هواشناسی کشور وقتی او را برای نمازجمعه دعوت می‌کردند که هوا بارانی بود و بقیه امامان جمعه تهران حاضر نبودند نماز بخوانند. به نمازجمعه او نماز باران هم گفته می‌شد.

۳) آیت الله موسوی اردبیلی جزو معدود مسئولان کشور بود که وظیفه خودش را تشخیص می‌داد، بقیه آن‌ها قدرت تشخیص وظیفه خودشان را نداشتند، به همین دلیل رئیس جمهور یا وزیر یا نماینده مجلس یا رهبر می‌شدند.

۴) موسوی اردبیلی قبل از رفتن به قم در اولین نمازجمعه پس از مرگ امام گفت: «دشمن می‌گفت اگر امام بمیرد مملکت از بین می‌رود و نظام از هم می‌پاشد، ولی الحمدالله امام مرد، هیچ اتفاقی هم نیافتاد.»

۵) جوانان: موسوی اردبیلی؟ اونی که اذان می‌خوند؟ همشهری علی دایی بود؟ قبل از مصدق بود یا بعدش؟

۶) تا وقتی امام عزیز باشد انقلاب آسیب نمی‌بیند، یعنی وقتی امام نباشد انقلاب آسیب می‌بیند، مثل همین حالا، مشکل حل شد. آقای هاشمی فکر می‌کند امام هنوز زنده است. هیس! بلند حرف نزنید. به آنتن‌های خودتان هم دست نزنید، مشکل از فرستنده است.

۷) منظور از کارهایی هم کردند، همان کارهایی است که همه از صبح تا شب توی فیسبوک و توئیتر و اینستاگرام می‌کنند.

۸) منظور از « حاج حسن آقا» بقال سر کوچه آقای هاشمی نیست، منظور حسن خمینی نوه آیت‌الله خمینی است.

۹) آثار امام: میلیون‌ها کوچه، صدها هزار مدرسه، ده‌ها هزار خیابان، هزاران میدان، صدها بیمارستان، ده‌ها موسسه مالی و اقتصادی و مجموعه مشکلاتی است که در کشور وجود دارد و حالا حالاها هست.

۱۰) ر.ک. مارمولک: فیلم سینمایی ساخته کمال تبریزی، هرگونه شباهت با هر مارمولکی تکذیب می‌شود. از جمله اینکه کلا طرف همه این حرف‌ها را زد که همین جمله را بگوید.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. سیـــد اینقــدر به آقای هاشمی رفسنجانی گیــر نده…!
    آخـــه ایشـان سالهای بیشماری مرد شماره ۲ انقلاب وجمهوری اسلامی بود،
    آخــه ایشان سالهای زیادی استـــوانه انقلاب بود، همین هایی که امروز اورا برنمیتابنــد،
    دریک کلام ایشــان ساده نویسی خاطرات را به حــداعلاء رســاندند…

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »