ترکمنستان شیر گاز را به روی ایران بست

زیتون– شرکت ملی گاز ایران با انتشار بیانیه ای خبر داد که دولت ترکمنستان، صادرات گاز به ایران را قطع کرد. در این بیانیه تصمیم قطع صادرات گاز به ایران «کارشکنی» دولت ترکمنستان توصیف شده است.
شرکل ملی گاز در بیانیه خود از مشترکان خواست تا در مصرف گاز «صرفه‌جویی» کنند. براساس اعلام این شرکت «تمهیدات لازم» برای «تامین گاز استان‌های شمالی» اندیشیده شده است.
شرکت ملی گاز ایران و شرکت ترکمن گاز از ۲۰ سال پیش قراردادی امضا کرده‌اند که براساس آن بخشی از گاز مصرفی مناطق شمالی این کشور از طریق این واردات تامین می‌شود.
دو روز پیش اعلام شده بود که دو طرف تفاهم‌نامه‌ای برای صادرات گاز امضا کرده‌اند که براساس اعلام محمدرضا عراقی، معاون وزیر نفت، قرار بود «واردات گاز از این کشور همسایه تا پنج سال آینده ادامه می‌یابد.» دو کشور در ماه‌های اخیر مشغول مذاکره درباره بدهی عقب‌افتاده دو میلیارد دلاری ایران به ترکمنستان بوده‌اند.
شرکت ملی گاز ایران، طرف ترکمنستانی را متهم کرده که در طول مدت قرار داد «هر ازگاهی رفتارهایی مغایر با اصول قرارداد و حسن همجواری» داشته است.
ترکمنستان در زمستان سال ۸۶ از صادرات گاز به ایران سر باز زد و قیمت صادرات گاز را ۹ برابر بیشتر کرد. براساس بیانیه شرکت ملی گاز ایران در سه سال گذشته «مبالغ مربوط به خرید گاز به طور کامل به شرکت ترکمن پرداخت شد» و گفت‌وگوهایی درباره «چگونگی بازپرداخت بدهی‎های گذشته با حفظ ادعاهای ایران مبنی بر خسارت کمی و کیفی» نیز برگزار شد که در مذاکرات اخیر هم «مورد توافق طرفین قرار گرفت»، اما شرکت ترکمن گاز «به طور ناگهانی و خارج از توافق به عمل آمده به صورت غیر منطقی و در اقدامی مغایر با چارچوب قرارداد بار دیگر با آغاز فصل سرما با این ادعا که باید مبلغ مورد مناقشه و اختلاف را به سرعت دریافت کند، از صبح امروز اقدام به قطع گاز ارسالی به ایران کرده است.»
دو روز پیش رسانه‌ها نوشته بودند که پس از «زیاده خواهی ترکمن‌ها در مذاکرات گازی»، هیات ایران «با ترک مذاکرات در حال بازگشت به ایران» بود، اما طرف ترکمنستانی «از مواضع خود کوتاه آمد» و پذیرفت توافق جدید با شرایط ایران امضا شود.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »