زیتون- نتایج دو نظرسنجی در داخل و خارج ایران حکایت از مشارکت ۶۰ تا ۷۵ درصدی مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری دارد.
یکی از این نظرسنجیها را مرکز پژوهش و سنجش افکار سازمان صدا و سیما انجام داده که عنوان میکند بیش از ۶۰ درصد واجدین شرایط رای در انتخابات ۷ اسفند شرکت میکنند. اما نظرسنجی موسسه پژوهشی آیپُز در آمریکا میزان مشارکت در انتخابات را بیشتر از این رقم نشان میدهد.
«رادیو فردا» با اشاره به گزارشی که موسسه آیپُز از نظرسنجی خود در روز چهارشنبه، پنج اسفند منتشر کرده عنوان میکند که ۷۵ درصد واجدین شرایط رای در انتخابات مجلس شورای اسلامی و ۷۳ درصد نیز در انتخابات خبرگان شرکت میکنند.
نظرسنجی مورد اشاره در روزهای ۲۳ بهمن تا ۱ اسفند به صورت تلفنی انجام شده و روش نمونهگیری نیز به صورت تصادفی بوده است. همچنین افراد پاسخگو به این نظرسنجی ۱۸ سال به بالا هستند و در مناطق شهری و روستایی سراسر کشور سکونت دارند.
این گزارش میگوید که ۲۰ درصد از افراد شرکتکننده در نظرسنجی از میان گروههای سیاسی داخل ایران به اصلاحطلبان گرایش دارند، ۵ درصد به میانهروها و اعتدالگرایان و ۱۲ درصد نیز به اصولگرایان. همچنین ۴۴ درصد آنها نیز نظری در این باره نداشتهاند.
آیپُز موسسهای خصوصی در آمریکا است که در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ ایران نیز با انتشار یک نظرسنجی پیشبینی کرد حسن روحانی در دور اول انتخابات به پیروزی برسد.
«فارس» هم اظهارات رئیس مرکز پژوهش و سنجش افکار سازمان صدا و سیما را منتشر کرده است که آمار آخرین نظرسنجی این مرکز را ارائه میکند. جعفر عبدالملکی در این باره اظهار داشت: «نظرسنجی انجامشده تا روز ۴ اسفند نشان میدهد که مشارکت مردم در انتخابات بیش از ۶۰ درصد است اما بر اساس تجربه دورههای قبل میزان مشارکت در دو روز مانده به انتخابات با تصمیمگیری افرادی که هنوز برای رای دادن به نتیجه نرسیدهاند، بیشتر خواهد شد و پیشبینی میشود این آمار به ۷۰ درصد نزدیک شود.»
به گفته وی، پیشبینیها حاکی از آن است بیشترین مشارکت در استانهای خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان و خراسان شمالی خواهد بود.
در همین حال نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) از میزان مشارکت ساکنان شهر تهران در انتخابات حاکی از آن است که ۴۰ درصد واجدین شرایط در این شهر پای صندوقهای رای خواهند رفت.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…