ارتش سایبری قالیباف به میدان می‌آید

نبرد با دولت در دو جبهه رسانه‌های رسمی و فضای مجازی؛

زیتون- سینا پاکزاد: برخی که از نزدیک شاهد تحولات سیاسی سال ۹۲ بودند٬ به یاد دارند که محمدباقر قالیباف بعد از ناکامی در انتخابات ریاست‌جمهوری چند روزی بر سر کار حاضر نشد و پس از آن نیز دستکم تا مهر و آبان همان سال انگیزه‌ای برای کار از خود نشان نمی‌داد. او حالا در پاسخ به سوالی درباره احتمال کاندیداتوری‌اش، گفته است: «ما همیشه گفته‌ایم وظیفه داریم کار کنیم، جایش مهم نیست.»

رفتار شهردار تهران پس از انتخابات آن سال که جلوه‌ای از یأس و بی‌انگیزگی برای اداره امور شهری بود حتی موجب انتقاد شماری از حامیان سپاهی وی در انتخابات نیز شده بود. حالا اما با توجه به تحرکات وی و اطرافیانش که با نزدیکی به انتخابات بهار آینده میزان آن نیز در حال افزایش است دوباره به «کار» در پاستور به‌ جای «بهشت» امید پیدا کرده است.

 از راه‌اندازی «صبح‌نو» تا تغییر سردبیر همشهری ماه
تحرکات انتخاباتی تیم سیاسی و رسانه‌ای شهردار تهران از ماه‌های ابتدایی سال آغاز شده بود اما زمانی جدی‌تر شد که قالیباف تصمیم گرفت به پیشنهاد مشاورانش٬ تغییراتی در سیستم تبلیغاتی‌اش نسبت به دوره‌های گذشته ایجاد کند. طبق الگویی که توسط یکی از مشاوران رسانه‌ای وی مستقر در معاونت اجتماعی شهرداری تهران تهیه شده٬ روزنامه همشهری وظیفه هدف گرفتن نارضایتی‌های اجتماعی و اقتصادی را بر عهده گرفته و در کنار آن یک تیم سایبری نیز در فضای مجازی اهداف موازی را هم‌راستا با رسانه‌های رسمی تحت مدیریت شهرداری پی خواهند گرفت.

ستاد انتخاباتی قالیباف با استفاده از امکانات مالی شهرداری تهران ساختمان‌های متعددی را اجاره و تجهیز کرده تا تیم‌های مدیریت‌کننده هواداران مجازی قالیباف در آنجا مستقر شوند و جو فضای مجازی را در دست بگیرند

بر این اساس طبق شنیده‌های «زیتون» یکی از نزدیکان قالیباف در جلسه‌ای با حضور شهردار و مشاوران تبلیغاتی و رسانه‌ای وی گفته بود: «کاری که روزنامه وطن امروز انجام می‌دهد به‌ این صورت است که با نوع تیتر زدن و عکس‌های صفحه یک ذهن مخاطب را مشغول خود می‌کند… در واقع وطن (امروز) مخاطب را وسوسه می‌کند که هر روز حداقل صفحه یک و تیتر و عکس اول روزنامه را بخواند…»
این سخنان عضو ارشد تیم تبلیغاتی قالیباف با استقبال حاضران در جلسه روبرو می‌شود و قرار می‌شود دستورالعملی در همین راستا برای روزنامه «صبح‌نو» آماده و ابلاغ شود٬ اما این تنها مصوبه جلسه انتخاباتی شهردار نبود. او تصمیم می‌گیرد که با تغییر سردبیری همشهری ماه از نشریات قدیمی موسسه همشهری٬ فردی تندرو را جایگزین تیم قبلی کند. سردبیر قبلی این نشریه از چهره‌های دانشگاهی و میانه‌رو بود که مشی وی با هدف‌گذاری تیم تبلیغاتی شهردار به منظور بمباران مواضع معتدلین هم‌خوانی نداشت.

در این میان محصول اخیر تیم جدید که با تیتر «شاه و گدا» روی کیوسک‌ها رفته در چند روز اخیر موضوع بحث میان فعالان سیاسی و رسانه‌ای بوده است. تیتر و عکسی که «محمد عبدالهی» سردبیر جدید همشهری ماه و از مهره‌هایی که در گذشته ساماندهی محافلی را برای برهم زدن جلسات سخنرانی و پخش شبنامه در کارنامه‌اش دارد٬ ضمن حمله به هاشمی رفسنجانی در محتوا نیز دولت حسن روحانی را مبتلا به اشرافیت معرفی کرده است. تصویر جلد همشهری ماه به‌نوعی جریان موسوم به اعتدال‌گرایان را پشت چراغ قرمز انتخابات ۹۶ نشان می‌دهد.
جلد شماره پیشین این مجله نیز که دستپخت نیروهای جدید بود با تیتر «اقتصاد در کما» وزرا و دست‌اندرکاران اقتصادی دولت حسن روحانی را نشانه رفته بود.
در عین حال تازه‌ترین اقدام کمپ انتخاباتی قالیباف که از هفته‌های پیش مقدما‌ت‌اش پیش‌بینی و مهیا شده٬ فعال کردن شمار قابل توجهی از هواداران سازماندهی شده شهردار در فضای مجازی است تا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ذهنیت افکار عمومی را نسبت به دولت و اصلاح‌طلبان مسموم و به نفع قالیباف تهییج کنند. این تصمیم نیز در همان جلسه‌ای که ذکر آن رفت٬ مصوب شده است. در آن جلسه محمدباقر قالیباف گفته بود: «فضای مجازی تاثیر مهمی در نتیجه انتخابات (ریاست جمهوری۹۲) داشت.»
در همین راستا اخبار رسیده حاکی از آن است که ستاد انتخاباتی قالیباف با استفاده از امکانات مالی شهرداری تهران ساختمان‌های متعددی را اجاره و تجهیز کرده تا تیم‌های مدیریت‌کننده هواداران مجازی قالیباف در آنجا مستقر شوند و جو فضای مجازی را در دست بگیرند. قاعدتا این اقدام شهرداری موجب خواهد شد تا در ماه‌های آینده بیش از پیش شاهد شایعه‌پراکنی‌ها و بگومگوهای کاربران در محیط مجازی باشیم. روند کاری این گروه‌های سایبری بدین صورت خواهد بود که بسته به موضوعات روز محتوایی از سوی نیروهای اتاق فکر آماده شده و از طریق تیم‌های مدیریت‌کننده هواداران برای نشر در فضای مجازی در اختیارشان قرار می‌گیرد. جالب آنکه در اتاق فکر فضای مجازی ستاد انتخاباتی قالیباف از کارشناسان نظامی که برای طراحی جنگ روانی با «دشمن» آموزش دیده‌اند نیز استفاده شده است.

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

3 پاسخ

  1. ( ایا کی تراژدی کودکان کار ایران را خواهد نوشت ) احتمالا شما ؟ همانطوریکه ۴ دهه گذشته نوشتی .

  2. ما همیشه گفته ایم وظیفه داریم کار کنیم جایش مهم نیست ) یاد شاه افتادم .

  3. مردم ایران به کسی که به چماق زنی سوار بر موتور در کف خیابان مفتخر است رای نخواهند داد ، الا همکاران چماق زن !

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان قدیمی که سابقه جنگ و خدمت در رده بالای سپاه را

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده مردم از انقلابی که

ادامه »

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که جهان در آن قرار دارد.

ادامه »