قوه قضاییه موظف به ارائه گزارش سالیانه دارایی مسئولان جمهوری اسلامی شد

زیتون– نمایندگان مجلس طرحی را تصویب کردند که برمبنای آن قوه قضاییه موظف شد سالانه گزارشی از نحوه اجرای قانون رسیدگی به دارایی مقام‌ها، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی را به مجلس ارائه کند.
این مصوبه مربوط به ماده ۱۳۵ لایحه برنامه ششم توسعه است که با رای موافق ۱۴۲ نماینده در جلسه علنی نوبت عصر روز دوشنبه ۲۰ دی مجلس تصویب شد.
بر اساس این مصوبه، قوه قضائیه موظف شده که از سال اول اجرای برنامه ششم، به طور سالانه گزارش نحوه اجرای قانون رسیدگی به دارایی مقام‌ها، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی را به مجلس ارائه کند. به گزارش ایسنا این مصوبه شامل آن‌دسته از مقام‌هایی می‌شود که «فهرست دارایی خود را تقدیم کرده‌اند» و همچنین مربوط به «کسانی است که از اجرای تکلیف قانون مذکور استنکاف کرده‌اند.»
گزارش «نحوه برخورد» قوه قضائیه با کسانی که فهرست دارایی‌های خود را اعلام نکرده‌اند از دیگر وظایف این قوه است.
در این مصوبه همچنین آمده که «عدم اجرای قانون مذکور توسط مدیران و مسئولان مشمول آن قانون و کتمان دارایی و عدم ارائه فهرست دارایی یا گزارش ناقص آن به قوه قضائیه مستوجب مجازات محکومیت درجه شش از خدمات عمومی و دولتی» خواهد شد.
ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی٬ مجازات‌ تعزیری را به هشت درجه تقسیم کرده که یکی از آن‌ها شامل «حبس بیش از شش ماه تا دو سال» است. جزای نقدی بیش از بیست میلیون ریال تا ۸۰ میلیون ریال و محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از شش ماه تا پنج سال از دیگر مجازات‌های پیش‌بینی شده در درجه ششم این ماده است.
در آبان امسال‌طرح رسیدگی به اموال و دارایی مسئولان نظام در قالب شش ماده، ۲۹ بند و سه تبصره در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسیده بود. در این طرح، به جز رهبر جمهوری اسلامی، رییس‌جمهوری، معاونان او و وزیران دولت نیز موظف شده‌اند تا دارایی‌های خود و خانواده‌شان را به رییس قوه قضاییه اعلام کنند.
نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، مقام‌های منصوب از سوی رهبر جمهوری اسلامی، اعضای شورای نگهبان، نمایندگان مجلس، دادستان کل کشور، معاونان وزرا، دبیر شورای عالی امنیت ملی و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، سفرا و روسا و مقام‌های بانکی ایران، از دیگر مقام‌هایی‌اند که مشمول این مصوبه شده‌اند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »