زیتون– اخبار مربوط به آتشسوزی در ساختمان پلاسکو و فرو ریختن آن، در رسانهها و فضای مجازی انعکاس گستردهای داشته است.
آتشسوزی در این ساختمان از حدود ساعت ۸ صبح امروز آغاز شد. آتش پس از مهار یک بار دیگر اوج گرفت و باعث فروریختن این ساختمان شد. گفته میشود بر اثر آتشسوزی ۴۰۰ واحد تجاری در این ساختمان از بین رفتند.
محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، در گفتوگو با صدا و سیما اعلام کرد که بین ۲۰ تا ۲۵ آتشنشان زیر آوار ماندهاند. گزارش شده است که شهردار تهران در هنگام وقوع حادثه به قم سفر کرده بود و قصد ارائه گزارش درباره مساله «آسیبهای اجتماعی» به مراجع تقلید را داشت.
نحوه مدیریت بحران در آتشسوزی ساختمان پلاسکو از جمله مسایلی است که از ابتدای آتشسوزی توجه کاربران شبکههای اجتماعی را به خود جلب کرده است. تاخیر شهردار تهران برای حضور در محل حادثه و انتشار اخبار مختلف از عدم ارائه امکانات و بودجه لازم به سازمان آتشنشانی، باعث شده است که برخی کاربران با هشتگ #قالیباف_استعفا، خواستار کنار رفتن شهردار تهران شوند.
واقع شدن ساختمان پلاسکو در منطقه «پرواز ممنوع» تهران از جمله مسایل دیگر مورد توجه بود. به رغم نیاز به امداد رسانی فوری و اطفای حریق هوایی، پس از فرو ریختن ساختمان گزارش شد که قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران با پرواز هلیکوپترهای امدادی موافقت کرده است.
مصدوم یا کشته شدن آتش نشانان نیز از جمله اخباری بود که توجه کاربران را به خود جلب کرد. تعداد دقیق آسیب دیدگان حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو مشخص نشده، اما تعداد زیادی از آتش نشانان و مغازه داران زیر آوار مانده اند.
سخنگوی آتشنشانی تهران به ایسنا گفت که پس از مهار آتش اولیه «برخی از مالکین برای جمعآوری پول نقد و اسناد، به رغم ممانعت آتش نشانی، به داخل ساختمان باز گشتهاند همین موضوع باعث شده که زمان فروریختن ساختمان، عده زیادی زیر آوار بمانند.»
از سوی دیگر به رغم صدور اطلاعیه های گوناگون مبنی بر احتمال انتشار گاز و وقوع انفجار، مردم حاضر به ترک محل نشدند. در نتیجه ترافیک منطقه به حدی افزایش یافت که انتقال مجروحین به مراکز درمانی و دسترسی تیم های امدادی به منطقه، سختتر شده است.
هشتگ #کمک در اعتراض به افرادی که مشغول عکس و فیلم برداری از ساختمان پلاسکو برای انتشار آن در فضای مجازی هست، ساخته شد، تا شاید ناظران فضا را برای امداد خالی کنند.
از ساختمان پلاسکو به عنوان «نماد تهران مدرن» یاد میشد. ساختمانی ۱۷ طبقه در چهارراه استانبول تهران و اولین ساختمان مرتفع و مُدرن ایران که سال ۱۳۳۹ بنا شد. مالک این ساختمان حبیبالله القانیان، رییس انجمن کلیمیان تهران، بود که پس از انقلاب اعدام شد و ساختمان پلاسکو نیز به نفع بنیاد مستضعفان و جانبازان مصادره شد.
هنوز دلیل وقوع آتش سوزی در ساختمان پلاسکو مشخص نیست. گفته میشود یکی از کسبه این ساختمان به حاضران در محل گفته است «تعدادی از کسبه که برای قرائت زیارت هفتگی عاشورا صبح امروز در طبقه نهم بودند اعلام کردند حریق در ابتدا با انفجار یک گاز پیکنیک آغاز شد».
در نهایت جلسه مدیریت بحران ساعت ۲ بعد از ظهر با حضور شهردار و رییس شورای شهرتهران و محمدرضا عارف نماینده مردم تهران در مجلس و فرماندار تهران تشکیل شد.
۱۳ آبان در تاریخ جمهوری اسلامی روز مهمی است؛ نه از آن جهت که سفارت…
در تحلیل سیاسی و روانشناختی دیکتاتوری، مسئله مقصر دانستن پذیرفتگان دیکتاتوری به عنوان افرادی که…
امروز یکم نوامبر، روز جهانی وگن است؛ این روز، یادبودِ تمام دردمندیها و خودآگاهیهایی است…
درآمد در این نوشتار به دو مطلب خواهم پرداخت. نخست، تحلیلی از عنوان مقاله و…