بیانیه نشست صلح سوریه در آستانه منتشر شد

موافقت ایران، ترکیه و روسیه با حضور گروه‌های مسلح در مذاکرات ژنو

زیتون- ایران، روسیه و ترکیه در بیانیه مشترکی پس از پایان اجلاس آستانه، ضمن درخواست ادامه آتش‌بس در سوریه و تاکید بر حفظ تمامیت ارضی این کشور، گروه‌های معارض سوری در اجلاس ژنو حمایت کردند.
این سه‌ کشور در بیانیه خود تاکید کرده‌اند بحران سوریه «راهکار نظامی» ندارد و «تنها با فرایند سیاسی» و اجرای کامل قط‌عنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند حل و فصل شود. گرچه هر سه کشور بر ادامه مبارزه با دو گروه دولت اسلامی (داعش) و جبهه النصره تاکید کردند.
۱۵ گروه معارض سوری، نمایندگان چهار دولت سوریه، ایران، روسیه و ترکیه در نشستی دو روزه آستانه، پایتخت قزاقستان، برای گفت‌وگو درباره پایان دادن به بحران سوریه گرد هم آمدند. در این نشست استفان دمیستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، نیز حضور داشت. جورج کرول سفیر آمریکا در قزاقستان هم به رغم مخالفت ایران، به خواست روسیه به این نشست دعوت شده بود.
حسین جابری انصاری، معاون وزیر خارجه ایران، سدات اونال، معاون وزیر خارجه ترکیه، و سرگئی لاورنتیف نماینده رییس جمهوری روسیه در امور سوریه در گفت‌وگوهای آستانه حضور داشتند.
در بیانیه ایران، روسیه و ترکیه تاکید شده است که با فشار به طرفین منازعه، نقض موارد آتش‌بس به حداقل برسد و کمک‌های بشردوستانه به مردم سوریه مطابق قطعنامه ۲۱۶۵ شورای امنیت تضمین شود. در بخشی دیگر از این بیانیه آمده که تهران، مسکو و آنکارا از تمایل گروه‌های معارض برای شرکت در دور آینده مذاکرات تحت نظارت سازمان ملل متحد در ژنو حمایت می‌کنند. این مذاکرات قرار است ماه آینده میلادی، فوریه، برگزار شود.
معارضان سوری از گفت‌وگوی مستقیم با دولت سوریه خودداری کردند، چرا که به گفته آنها دولت سوریه خط مقدم آنها در حومه دمشق را بمباران می‌کند. دولت و معارضان سوری در آستانه برای گشایش نشست دور یک میز نشستند، اما مذاکرات با میانجی صورت گرفت.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

بیانیه نشست صلح سوریه در آستانه منتشر شد

  در حالی‌که با نفس‌های حبس‌شده در سینه منتظر حمله نظامی اسرائیل به کشور‌مان هستیم، به نگارش این یاداشت کوتاه می‌پردازم. به امید مانایی صلح، جنگ حتا حوصله‌ای برای نگارش و خواندن اینگونه مطالب نخواهد

ادامه »

در جهان امروز، رادیکال‌های فکری اغلب به چهار جریانِ عمده رادیکالِ راستِ سکولار، رادیکالِ چپِ سکولار، رادیکالِ بنیادگرای مذهبی و رادیکال عرفانی دسته‌بندی می‌شوند.

ادامه »

آقای خاتمی، بسیار کوشید اصلاحات مورد نظر خود را به عنوان یک روش برای اصلاح و بهبود جمهوری اسلامی در

ادامه »