مصاحبهی مصطفی تاجزاده با حسین دهباشی دربردارنده نکات بسیار مهمی درباره دورههای از تاریخ جمهوری اسلامی است. شخصیت مبارز و شجاع تاجزاده به شکل طبیعی هر مصاحبهای را جنجالی و مهم میکند. او در این مصاحبه نکاتی را بیان میکند که پیشتر بیان نشدهاند.
اما در میان خاطرات و توضیحات و در مجموع مصاحبه، بخش اندکی به اتفاقات رخ داده در انتخابات سال ۸۴ اختصاص پیدا میکند که بسیار جای تعجب است. تعجب به این دلیل که در نتیجهی آن انتخابات، کشور به مدت هشت سال یکی از سیاهترین دورانهای خود را پس از انقلاب سال ۵۷ و دوران جمهوری اسلامی طی کرد و با کودتای سال ۸۸ که تاجزاده نیز بر آن پای میفشرد، کشور به سراشیبی سقوط افتاده بود. واکاوی علل و عوامل این رخداد هولناک میتواند اساساً موضوع مصاحبهها و تحقیقات مستقل و مستوفایی باشد؛ اما میشد در این مصاحبه نیز به نحوی بهتر و بیشتر به آن پرداخته شود. در فراز آتی پرسشی ناظر به آن انتخابات مطرح میشود که بسیار بهجا بود در مصاحبه مذکور مطرح میشد.
۱-نامه معروف شیخ مهدی کروبی، ناظر به نقش داشتن سیدمجتبی خامنهای در نتیجه انتخابات، نشان داد وضعیت آن انتخابات با روندهای عادی دیگر انتخابات متفاوت بوده است. فرزند وی، محمدتقی کروبی، پیشتر در گفتوگویی تفضیلی با صفحه فیسبووک بیبیسی فارسی، به جزییاتی از روند آن انتخابات اشاره کرده است:
«در دیدار روز دوشنبه آقای کروبى با آقای خامنهای، اگر اشتباه نکنم اینجور پدر گفتند. گفتند که آقای خامنهای به ایشان میگوید که آقای خاتمی پیش از شما اینجا بود، که اتفاقا در راهرو همدیگر را میبینند در بیت رهبری، و آقاى خاتمى گفت این انتخابات از سالمترین انتخاباتهای جمهوری اسلامی بود. پدر میگفت وقتی که من دیدم اصلاحطلبان خود ما، مجموعهای از درون حاکمیت همراه با ناظر (شوراى نگهبان) در نخواستن من اتفاق نظر دارند، بنابراین بعد از ظهر آن دوشنبه پدرم از پیگیری ماجرا صرفنظر کرد.او در ادامه تاکید کرد که در آن انتخابات شورای نگبان و وزارت کشور در چشم بستن بر تقلب یک جریان توافق داشتند.»
۲– فائزه هاشمی، در مصاحبه با حسین دهباشی (دقیقه ۳۵:۱۶) درباره انتخابات سال ۸۴ میگوید:
«صددرصد مهندسی شده بود. خود دوستان اصلاحطلب در وزارت کشور اعلام کردند انتخابات از دست ما خارج شده است.»
۳– مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی،در دیدار با حزب اصلاح طلب اراده ملت، چنین میگوید:
«وی به ویژه به انتخابات دور دوم یعنی انتخابات سوم تیر ۸۴ که به پیروزی احمدینژاد منجر شد، پرداخته و مدعی شده است که «حتی مرحله دوم، استاندارها – که همه اصلاحطلب بودند – کار را به کلی رها کردند. اصلا کاری نداشتند به انتخابات؛ هر چه خواستند در صندوق ریختند و هر چه خواستند خواندند.»
همو در نماز جمعه پس از انتخابات سال ۸۴ گفته بود: «به دادگاه عدل الهی شکایت می برم».
۴– مصطفی معین نیز که خود نامزد مورد حمایت سازمان مجاهدین انقلاب و جبهه مشارکت در انتخابات بود- مصطفی تاج زاده همزمان عضو هر دو تشکل بوده است- به روند برگزاری انتخابات اعتراض کرد و ضمن بیانیهای تند درباره اوضاع انتخابات، همگان را به حاکمشدن نظامیگری در کشور هشدار داد.
در واقع سه نامزد مهم و اصلی آن انتخابات نسبت به روند برگزاری انتخابات انتقاد جدی داشته اند.
حال جای پرسش جدی است که مصاحبهکننده، چرا در مصاحبه با سیدمصطفی تاجزاده که از نیروهای اصلی ستاد مصطفی معین بوده و سابقهی برگزاری انتخابات مجلس ششم و درگیری معروف با شورای نگهبان را دارد و در این مصاحبه زوایای بیشتری از موضوع را روشن کند، چنین پرسشی را مطرح نمیکند؟!
جدا از این فرصت بسیار خوب برای مصطفی تاجزاده، چرا وی در چارچوب بازخوانی انتقادی عملکردهای گذشته خود و همفکران و همنسلان خود پیشرو است، تا کنون توضیح مشخصی از روند انتخابات سال ۸۴ و عملکرد وزارت کشور و دولت اصلاحات ارائه نمیدهد؟ آیا آن اتفاق جای بررسی انتقادی ندارد؟ جز او چرا دیگر دوستان اصلاحطلب که هماره دیگران را به پاسخگویی به شبهات دعوت میکنند تا کنون موضعی شفاف و روشنگر درباره روند برگزاری انتخابات سال ۸۴ اتخاذ نکرده اند؟ اتفاقی که اگر رخ نمیداد کودتای سال ۸۸ امکان وقوع نمی یافت.
در حالی که بیش از دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی"، جنبشی که جرقه…
بیانیهی جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
رسانههای گوناگون و برخی "کارشناسان" در تحلیل سیاستهای آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، بهطور…
زیتون: جلد دوم کتاب خاطرات طاهر احمدزاده اخیرا از سوی انتشارات ناکجا در پاریس منتشر…