بیست شباهت ترامپ و احمدی‌نژاد

یک، همه روشنفکران و هنرمندان و دانشگاهیان و ساکنان شهرهای بزرگ با انتخاب احمدی‌نژاد مخالف بودند و مردم بخش‌های عقب‌مانده و دورافتاده کشور او را انتخاب کردند، همه روشنفکران و هنرمندان و دانشگاهیان و ساکنان شهرهای بزرگ آمریکا با انتخاب ترامپ مخالف بودند و مردم بخش‌های عقب‌مانده و دورافتاده و ردنک‌های آمریکا او را انتخاب کردند.

دو، شعار ترامپ این بود که عظمت آمریکا را برمی‌گردانیم، شعار احمدی نژاد این بود که ایران را قدرت اول اقتصادی جهان می‌کنیم.

سه، تا نیم ساعت به پایان رای‌گیری احمدی‌نژاد سوم بود و تا نیم ساعت به پایان انتخابات ترامپ دوم بود، رای مخالفان احمدی‌نژاد در مرحله اول از رای او بیشتر بود و بخاطر دومرحله‌ای بودن انتخاب شد. رای ترامپ هم از هیلاری کمتر بود و بخاطر انتخابات الکترال برنده انتخابات شد.

چهار، تنها کشوری که از انتخاب احمدی‌نژاد خوشحال شد، روسیه بود، تنها کشوری که از انتخاب ترامپ خوشحال شد، روسیه بود.

پنج، ترامپ برای رای آوردن علیه مسلمان‌ها، مکزیکی‌ها و چینی‌ها سخنرانی کرد، احمدی نژاد برای رای آوردن علیه آمریکایی‌ها، اسرائیلی‌ها و انگلیسی‌ها سخنرانی کرد.

شش، مهم‌ترین سئوال مردم بعد از انتخاب ترامپ و احمدی نژاد این بود که « کی به این رای داد؟» و از هم سئوال می‌کردند « یعنی این می‌خواد بشه رئیس جمهور.»

هفت، در دوره هیچ رئیس‌جمهوری مانند احمدی‌نژاد طنزنویسان و مردم در مورد او جوک نساختند، طنزنویسان می‌گفتند «همین جملاتی که می‌گوید، خودش طنز است.» در مورد ترامپ هم همین‌طور شد، بیشترین جوک در مورد او ساخته شد و الک بالدوین گفت: «سخنرانی‌های ترامپ متن برنامه‌های طنز ماست. نیازی به نویسنده نداریم.»

هشت، ترامپ دامادش را رئیس دفترش کرد، احمدی نژاد برادرش را رئیس دفترش کرد.

نه، احمدی‌نژاد یک سال قبل از انتخاب شدنش فیلمی را که در آن با لباس کارگران شهرداری حاضر می‌شد و مثل آنها جوی شهر را تمیز می‌کرد منتشر کرد، ترامپ فیلمی را که در هتل‌اش تهیه کرده بود و به عنوان کارگر هتل کارهای میهمانان را انجام می‌داد منتشر کرد.

ده، احمدی‌نژاد یک روز قبل از انتخاب مرکل صدراعظم آلمان انتخاب او را به عنوان رئیس‌جمهور آلمان تبریک گفت، در حالی که هنوز مرکل انتخاب نشده بود و اصولا  او رئیس‌جمهور آلمان نیست و احمدی‌نژاد نمی‌دانست او رئیس‌جمهور المان نیست ، ترامپ در عرض سه روز با نخست‌وزیر تایوان تلفنی تماس گرفت و به نظر می‌رسید از این موضوع که چین و تایوان اختلاف دارند، و اصولا آمریکا نباید با نخست‌وزیر تایوان تماس بگیرد، بی‌اطلاع است.

یازده، طرفداران احمدی نژاد می‌گفتند « او معجزه هزاره سوم است»، ترامپ خودش گفت: « من بزرگ‌ترین کارآفرین جهان هستم.»

دوازده، وقتی احمدی‌نژاد سرکار آمد، چهل سفیر یا استعفا دادند یا برکنار شدند، وقتی ترامپ سرکار آمد، چهل سفیر استعفا دادند و کناره‌گیری کردند.

سیزده، وقتی احمدی‌نژاد کارش را شروع کرد، در بعضی جلسات در صد دقیقه دویست تصمیم می‌گرفت، در همان هفته اول روی کار آمدن ترامپ او در عرض یک هفته ده‌ها تصمیم گرفت.

چهارده، ترامپ وقتی سرکار آمد همه دوستان تاجرش را به عنوان مدیران کشور و وزرا منصوب کرد، احمدی نژاد همه همکلاسی‌هایش را به عنوان وزیر و سفیر منصوب کرد.

پانزده، احمدی‌نژاد معتقد بود همه مخالفانش دست به یکی کردند و او تنها نماینده مردم معمولی است، ترامپ هم معتقد است، همه مخالفانش دست به یکی کردند و او تنها نماینده مردم معمولی است.

شانزده، ترامپ و احمدی‌نژاد هر دو پوپولیست بودند و برای به دست آوردن رای معتقد بودند همه چیز ظالمانه است و آنها می‌خواهند جلوی ظلم را بگیرند.

هفده، ترامپ برای کابینه‌اش یکی از دوستان میلیاردرش را وزیرخارجه کرد، احمدی نژاد هم یکی از دوستان میلیاردرش را وزیر رفاه کرد.

هجده، وقتی ترامپ دهانش را باز کرد، بازار سهام افت کرد، وقتی احمدی نژاد اولین جمله اقتصادی‌اش را گفت بازار سهام افت کرد.

نوزده، اولین کار ترامپ در کاخ سفید کنار گذاشتن کارکنانی بود که سال‌ها همان کار را انجام می‌دادند، وقتی احمدی‌نژاد سرکار آمد، اولین کارش برکناری همه کارکنان عادی دفتر ریاست‌جمهوری بود.

بیست، هر تصمیم احمدی‌نژاد می‌توانست همه کشور را به هم بریزد، چون از نظر هیچ سیاستمداری استفاده نمی‌کرد، هر تصمیم ترامپ می‌تواند همه کشور را به هم بریزد، چون او هم از نظر هیچ سیاستمداری استفاده نمی‌کند.

نتیجه گیری اخلاقی: احمق‌ها همیشه یک نوع نیستند، بعضی فقیرند و کاپشن می‌پوشند و بعضی کت و شلوار و کراوات می‌پوشند، ولی هر دو می‌توانند کشورشان را نابود کنند.

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳