Categories: خبرها

آمریکا، اروپا و کانادا علیه قانون جدید ترامپ

زیتون– یک قاضی فدرال آمریکا بخش‌هایی از فرمان دونالد ترامپ را درباره منع ورود شهروندان هفت کشور به ایالات متحده و بازگرداندن آنها، به شکل موقت متوقف کرد.
براساس دستور این قاضی روند بازداشت، اخراج و استرداد کسانی که با ویزای قانونی وارد آمریکا شده اند یا پناهنده هستند، «موقتا» متوقف شده است.
اتحادیه آزادی‌های مدنی شهروندان آمریکا روز شنبه در واکنش به فرمان دونالد ترامپ، شکایتی را علیه او به دادگاه ارائه کرده است. دادخواست‌ها و اعتراض‌های قانونی نسبت به این فرمان اجرایی ثبت شده‌ است؛ برای نمونه دو شهروند عراقی که با سازمان‌های امنیتی ایالات متحده روابط دارند و جلوی ورود آن‌ها در فرودگاه نیویورک گرفته شده، در یک دادگاه فدرال اقدامه دعوی کرده‌اند.
هزاران استاد دانشگاه و پژوهشگر و نیز ده‌ها برنده جایزه نوبل، همچنین شماری از مقام‌های کشورهای متحد آمریکا، از جمله کسانی هستند که به فرمان اجرایی رئیس‌جمهوری آمریکا برای منع ورود شماری از شهروندان به آن کشور، اعتراض کرده یا واکنش نشان داده‌اند.
جمعه گذشته، دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده، فرمانی را صادر کرده که بر اساس آن صدور روادید برای شهروندان هفت کشور، از جمله ایران، برای مدت دست‌کم ۹۰ روز متوقف می‌شود. ترامپ در دفاع از فرمان اجرایی خود گفته است این کار به منعی جلوگیری از ورود مسلمانان به آمریکا نیست و عملکرد خوبی داشته‌است. آقای ترامپ در فرمان اجرایی خود می‌گوید هدف از صدور آن «حفاظت از مردم آمریکا» است.
رییس‌جمهوری آمریکا در عین حال به خبرنگاران گفته است این دستور «خیلی خوب جواب داده است. در فرودگاه‌ها این را می‌بینید، همه جا می‌بینید که این فرمان علمکرد خوبی دارد.»
ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا از جمله مخالفان بین المللی این فرمان است. سخنگوی ترزا می در بیانیه‌ای که نهم بهمن ماه صادر شده، گفته است «سیاست‌های مهاجرتی در آمریکا، مسئله‌ای مربوط به دولت خود آن کشور است… اما ما با چنین رویکردی موافق نیستیم و دولت بریتانیا چنین رویکردی را در پی نمی‌گیرد.»
سخنگوی نخست‌وزیر کانادا نیز در واکنش به دستور ترامپ، گفته قصد دارد در مورد «موفقیت‌های سیاست‌های کانادا در رابطه با پذیرش مهاجران و پناهجویان با رئیس‌جمهوری آمریکا گفت‌وگو کند.»
پیش‌تر وزیران خارجه آلمان و فرانسه نیز در واکنشی مشترک گفته بودند این فرمان اجرایی «باعث نگرانی» است و آن‌ها قصد دارند در این مورد با وزیر خارجه ایالات متحده گفت‌وگو کنند. رکس تیلرسون نامزد معرفی‌شده برای وزارت خارجه، در انتظار تائید کنگره برای هدایت این وزارت‌خانه‌ است.
جاستین ترودو نخست وزیر کانادا با آغوش باز از پناه‌جوها حمایت کرد و در توییتر خود نوشت: «کسانی که احساس می‌کنند تحت شکنجه، ترور و جنگ هستند کانادایی‌ها از آنها استقبال می‌کنند. فارغ از اینکه ایمان آنها چیست. تنوع، قدرت ماست.»
نیکولا استروجن نخست وزیر اسکاتلند نیز این توییت ترودو را ریتوییت کرد و با استفاده از هشتگ «به اسکاتلند خوش آمدید» از مردم این هفت کشور دعوت کرده به اسکاتلند برود.

Recent Posts

بی‌پرده با کوچک‌زاده‌ها

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

سکولاریسم فرمایشی

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مسعود پزشکیان و کلینیک ترک بی‌حجابی

کیانوش سنجری خودکشی کرد یک روایت این است که کیانوش سنجری، جوان نازنین و فعال…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

چرا «برنامه‌های» حاکمیت ولایی ناکارآمدند؟

ناترازی‌های گوناگون، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند توزیع برق، سوخت و بودجه، چیزی نیست که بتوان…

۲۸ آبان ۱۴۰۳

مناظره‌ای برای بن‌بست؛ در حاشیه مناظره سروش و علیدوست

۱- چند روز پیش، مدرسه آزاد فکری در ایران، جلسه مناظره‌ای بین علیدوست و سروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

غربِ اروپایی و غربِ آمریکایی

آنچه وضعیت خاصی به این دوره از انتخابات آمریکا داده، ویژگی دوران کنونی است که…

۲۳ آبان ۱۴۰۳